Connect with us
Publicitate

CUGIR

LIVE: Angajații fabricilor de arme și muniție din Cugir și-au unit protestele. Cer salarii decente și condiții mai bune de muncă

Publicat

Protestul angajaților de la Uzina Mecanică din Cugir continuă și marți. Este a treia zi în care oamenii au ieșit în afara fabricii, nemulțumiți de salarii și condițiile de muncă.

De data aceasta, s-au reunit într-un protest comun cu colegii lor de la Fabrica de Arme.

UPDATE – Declarații lideri de sindicat:

 

Oamenii spun că vor continua protestele până le vor fi rezolvate solicitările.


În zilele anterioare, au fost la discuții cu conducerea unității, însă propunerile nu i-au mulțumit.

Deși aceștia au cerut o mărire de salariu de minim 30%, conducerea ar fi oferit o mărire de doar 6,5%, au precizat protestatarii pentru alba24.ro.

CITEȘTE ȘI: LIVE VIDEO: O nouă zi de proteste la Cugir. Sute de angajați ai Fabricii de Sus care produce arme și muniție au întrerupt lucrul

Singura cerere care ar fi fost rezolvată de către conducere sunt voucherele de vacanță care vor fi date angajaților până la sfârșitul lunii martie.

În aceste condiții, angajații care au început protestul vineri, au declarat pentru alba24.ro că vor rămâne în fața Uzinei și zilele viitoare, până când cererile lor vor fi respectate.

CITEȘTE ȘI: VIDEO REPORTAJ: Ziua în care Cugirul a explodat. Fluturașii de salarii, scânteia protestelor de la cele două fabrici de armament

Luni, oamenii au manifestat în fața UM Cugir, iar vineri și la Fabrica de Arme.

La Uzina Mecanică lucrează aproximativ 600 de oameni, iar la Fabrica de Arme, alți 1000.

Un muncitor de la Cugir, chiar și cu zeci de ani de muncă, câștigă mai puțin de 1.800 de lei pe lună, bani în mână. Există însă și salarii mici, de fapt majoritatea sunt plătiți cu minimul pe economie.

Fabrica de Arme Cugir S.A. s-a înființat în 2004 prin divizare parțială a Uzinei Mecanice din Cugir, ca ramură a Companiei Naționale ROMARM S.A.

Cealaltă firmă, Uzina Mecanică din Cugir, dispune de o linie de producție a muniției de diferite calibre NATO, produce mitraliere, armament de infanterie și pistoale.

Compania Națională Romarm este cea care gestionează aceste companii și cea care ar trebui să ajute la obținerea de contracte, însă și această companie este subordonată politic.

Potrivit site-ului propriu, Romarm este principalul producător şi exportator direct de produse militare din România.

Compania Naţională ROMARM S.A. a fost înfiinţată în anul 2000 prin fuziunea celor mai importante fabrici ale industriei româneşti de Apărare. ROMARM este principalul furnizor de echipament militar, muniţie şi servicii de întreţinere din România.

Compania Națională ROMARM are o structura tip holding, cu un capital 100% românesc și se află sub autoritatea Ministerului Economiei.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax