Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Cazul tinerei însărcinate, confirmate cu COVID, care a decedat la Spitalul din Alba Iulia. Ce spun medicii și familia

Publicat

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia fac precizări sâmbătă cu privire la cazul tinerei însărcinate, confirmate cu coronavirus, care a decedat vineri pe secția de ATI. 

Potrivit medicilor, în cazul tinerei a fost vorba despre un focar în familie. Patru persoane din familie au fost confirmate ca fiind infectate cu noul coronavirus, iar mama acesteia a decedat în urmă cu o săptămână.

Citește și O tânără însărcinată, din comuna Cetatea de Baltă, infectată cu noul coronavirus, a DECEDAT la Spitalul din Alba Iulia

La momentul în care tânăra a ajuns în Spitalul din Alba Iulia starea acesteia a fost extrem de gravă, spune șeful secției de ATI, medicul Silviu Tuzeș.

„La noi a ajuns o pacientă în vârstă de 33 de ani, cu 25 de săptămâni de sarcină, într-o stare extrem de gravă printr-un transfer de la spitalul din Târgu Mureș. A fost internată cu diagnosticul de o pneumonie bilaterală, determinată de infecția cu coronavirus, cu insuficiență hepatică, cu insuficiență respiratorie. A fost intubată și ventilată. S-au folosit ghidurile și protocoalele de tratament specifice stării de COVID, însă cu toate eforturile noastre, evoluția a fost nefavorabilă și pacienta a decedat. Pacienta face parte dintr-un grup de patru persoane, care au venit din Spania, fiind un focar de coronavirus. În urmă cu aproximativ o săptămână și mama dânsei a decedat, tot după ce a fost infectată cu coronavirus.

Pacienta a venit în urmă cu aproximativ o săptămână. Când a ajuns, starea femeii a fost extrem de gravă”, a declarat Silviu Tuzeș, șeful Secției ATI de la Spitalul din Alba Iulia.

„Ea (n.r. tânăra însărcinată) tușea și o durea puțin gâtul. Mama ei, sora mea, era puțin răcită. Sora mea a cerut să fie internată la spital în Târnăveni și fata a zis vin și eu cu tine. Fata asta care a murit acum a internat-o, pe sora mea a dus-o la Mureș și de acolo a trimis la Sibiu și cei de la Sibiu ne-au dat telefon că a murit. Au fost plecați în Spania înainte cu o lună de zile. Nu am avut niciun simptom, nimic. Tușea, atât. Nepoata mea era însărcinată în luna a șaptea. Când s-a dus la spital, i-a pus masca și vorbeam pe Facebook cu ea, în scris. Înainte cu două zile a zis că i-a ieșit două teste negative aici, iar ieri seară deja a zis că e rău cu ea. Testele negative i-a ieșit înainte cu 4-5 zile”, a declarat unchiul fetei, Cornel Velțan.

Tânăra care a decedat mai are doi copii, o fată și un băiat.

Precizările reprezentanților Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia

O pacientă, în vârstă de 33 de ani, confirmată cu COVID-19 a fost adusă la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, în data de 30 iulie 2020, în urma unui transfer intraspitalicesc.

Pacienta a fost internată la Spitalul din Târgu Mureș, la secția Clinică Medicină Internă 1, în perioada 26 – 30.07.2020, fiind confirmată cu COVID-19 în 26.07.2020.

S-a decis transferul pacientei în ATI SCJU Alba Iulia diagnosticată cu: insuficiență respiratorie acută, infecție SARS-CoV-2 confirmată, pneumonie virală, sindrom de rabdomioliză, anemie hipocroma normocitara formă ușoară, sarcină 23/24 săptămâni.

Pacienta a fost adusă cu Ambulanța, iar pe timpul transferului starea sa de sănătate s-a agravat, fiind internată în cadrul secției de Anestezie și Terapie Intensivă.

La internare, pe Terapie Intensivă, starea pacientei este extrem de gravă, se instituie masca CPAP. În cursul zilei de 07.08.2020, pacienta a necesitat intubare și ventilare mecanică, a intrat în stop cardio-respirator, fiind resuscitată timp de două ore, de către o echipă de doi medici ATI, timp în care alt medic i-a efectuat o operație de cezariană în încercarea de a salva fătul, însă fără succes.

Pacienta prezenta: bronhopneumonie cu bilaterală indusă de infecția cu coronavirus, Insuficienta hepatica, Insuficienta respiratorie acută protezată mecanic, Șoc septic, MSOF.

Diagnostic de deces al pacientei: stop cardiac, insuficiență respiratorie acută protezată mecanic, insuficiență hepatică, Șoc septic, MSOF.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax