Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE: Ministrul Sănătății, despre epidemia de coronavirus: „Avem trei focare de infecție: Suceava, Arad și Deva”

Publicat

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru susţine vineri, de la ora 13:00 o conferinţă de presă, în contextul epidemiei de coronavirus.

Principalele declarații:

  • Fiecare viață pierdut este o durere pentru familie, pentru apropiați, dar și pentru noi. Transmit condoleanțe tuturor celor care au pierdut pe cineva drag.
  • Sistemul medical trebuie să-și mobilizeze toata capacitatea, pentru că societatea se bazeză pe noi.
  • Am plecat de la un stoc zero. E o realitate pe care toți o știam și acum își arată neajunsurile. Ministerul Sănătății comunică cu DSP-urile, care comunică zilnic informațiile relevante. DSP-urile au făcut o muncă importantă. Sunt oameni puțini care lucrează 24 din 24, vom angaja încă o mie de persoane în aceste structuri.
  • Alte 1.000 de persoane vor fi angajate în serviciile de ambulanță.
  • Avem 3.183 cazuri confirmate cu coronavirus. Conform unui studiu al INSP până în 24 martie, din 10 martie trendul a devenit ascendent.
  • Vârsta medie a deceselor e de 66 de ani.
  • 45,77% din totalul cazurilor au fost înregistrate ca urmare a unui contact apropiat.
  • Avem 3 focare de infecție: Suceava, Arad și Deva. Voi merge în fiecare regiune pentru a remedia deficiențele.
  • La Suceava, lucrurile încep să se normalizeze. Mâine începe testarea pentru tot personalul medical, se va pune în funcțiune al treilea aparat de testare Real Time PCR.

Nelu Tătaru a mers joi la Suceava, unde Armata apreluat conducerea Spitalului Județean din Suceava, unde s-au îmbolnăvit numeroși medici și pacienți. Miercuri seara, conducerea unității, numită în urmă cu doar o săptămână, și-a dat demisia.

Potrivit bilanţului oficial, joi la prânz în România se înregistrau 2.738 de cazuri de coronavirus. 267 de pacienţi s-au vindecat, iar numărul morților a ajuns vineri la 116.

Citește și PATRU noi cazuri de infecție cu coronavirus, confirmate OFICIAL în Alba. Numărul îmbolnăvirilor în județ a ajuns la 11

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax