Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE: Policlinica din Alba Iulia, relocată în sediul Spitalului Județean, în vechea locație. Semnarea contractului de finanțare

Publicat

La Spitalul Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia are loc marți, 17 septembrie, semnarea contractului de finanțare nerambursabilă pentru modernizarea și extinderea clădirii din incinta spitalului pentru readucerea policlinicii în vechea locație, respectiv de pe strada Mușețelului nr. 2, pe Bulevardul Revoluției 1989, nr. 23.

Contractul de finanțare din fonduri nerambursabile va fi semnat de către Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba și Dan Popa, directorul Direcției Organism Intemediar pentru implementarea POR din cadrul ADR Centru. La întâlnire participă și reprezentanți ai instituției medicale.

”Este un pas important pentru readucerea policlinicii acolo unde trebuia să fie din punct de vedere al fluxurilor medicale, adică în incinta Spitalului Județean Alba” a spus Ion Dumitrel.

Managerul spitalului, Diana Mârza, a spus că proiectul era necesar pentru că nu erau respectate circuitele medicale, iar spațiul de pe Strada Mușețelului era impropriu.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 2.253.000 de euro.

În cadrul conferinței de presă desfășurate la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia vor fi abordate și alte subiecte, precum:

  • Reabilitarea energetică a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia;
  • Extinderea și dotarea Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia;

Citește și Mamograf digital și un nou Computer Tomograf, la Spitalul Județean din Alba Iulia. Investiții de peste 2,2 milioane de lei

  • Reparații capitale la Centrul Multifuncțional de Sănătate Ocna Mureș;
  • Mansardarea corpurilor C și D ale Spitalului Județean de Urgență Alba, în vederea mutării secției de neurologie și recuperare neuro-motorie de la parterul clădirii în spațiul nou creat, urmând, la parterul eliberat a fi mutate înapoi o parte din secțiile și cabinetele vechii policlinici.

Situația actualăp

În prezent, Ambulatoriul Integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia funcţionează la etajele I și II ale imobilului de pe strada Muşeţelului, nr. 2, la o distanță de 0,8 – 1 km de clădirea Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, pe Bulevardul Revoluţiei 1989, nr. 23.

Ambulatoriul este subdimensionat, funcționând într-un spațiu care nu corespunde cerinţelor Ministerului Sănătății, privind necesarul de spații obligatorii, suprafețele legale pentru spațiile existente, îndeplinirea circuitelor funcționale, îndeplinirea condițiilor de semnalizare și evacuare în caz de incendiu, punând astfel în pericol viața și sănătatea pacienților.

Proiectul de extindere, modernizare și dotare a sediului spitalului vizează accesul sporit la serviciile preventive și de îngrijire medicală primară. Va conduce la eficientizarea sistemului de sănătate, prin diagnosticarea bolilor în stadiul incipient și tratarea cu succes a unor afecțiuni mai ușoare, cât și reducerea internărilor evitabile.

Prin relocarea Ambulatoriului din Alba Iulia în spaţiile extinse, modernizate şi dotate din clădirea spitalului şi policlinicii din Alba Iulia, pe B-dul Revoluţiei 1989, nr. 23, se vor îmbunătăţi condiţiile de preluare şi tratament a pacienţilor, se vor reduce timpii de aşteptare prin creşterea capacităţii de primire şi prin eficientizarea circuitelor funcţionale.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax