Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE: Policlinica din Alba Iulia, relocată în sediul Spitalului Județean, în vechea locație. Semnarea contractului de finanțare


Publicat

La Spitalul Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia are loc marți, 17 septembrie, semnarea contractului de finanțare nerambursabilă pentru modernizarea și extinderea clădirii din incinta spitalului pentru readucerea policlinicii în vechea locație, respectiv de pe strada Mușețelului nr. 2, pe Bulevardul Revoluției 1989, nr. 23.

Contractul de finanțare din fonduri nerambursabile va fi semnat de către Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba și Dan Popa, directorul Direcției Organism Intemediar pentru implementarea POR din cadrul ADR Centru. La întâlnire participă și reprezentanți ai instituției medicale.

”Este un pas important pentru readucerea policlinicii acolo unde trebuia să fie din punct de vedere al fluxurilor medicale, adică în incinta Spitalului Județean Alba” a spus Ion Dumitrel.

Managerul spitalului, Diana Mârza, a spus că proiectul era necesar pentru că nu erau respectate circuitele medicale, iar spațiul de pe Strada Mușețelului era impropriu.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 2.253.000 de euro.

În cadrul conferinței de presă desfășurate la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia vor fi abordate și alte subiecte, precum:

  • Reabilitarea energetică a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia;
  • Extinderea și dotarea Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia;

Citește și Mamograf digital și un nou Computer Tomograf, la Spitalul Județean din Alba Iulia. Investiții de peste 2,2 milioane de lei

  • Reparații capitale la Centrul Multifuncțional de Sănătate Ocna Mureș;
  • Mansardarea corpurilor C și D ale Spitalului Județean de Urgență Alba, în vederea mutării secției de neurologie și recuperare neuro-motorie de la parterul clădirii în spațiul nou creat, urmând, la parterul eliberat a fi mutate înapoi o parte din secțiile și cabinetele vechii policlinici.

Situația actualăp

În prezent, Ambulatoriul Integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia funcţionează la etajele I și II ale imobilului de pe strada Muşeţelului, nr. 2, la o distanță de 0,8 – 1 km de clădirea Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, pe Bulevardul Revoluţiei 1989, nr. 23.

Ambulatoriul este subdimensionat, funcționând într-un spațiu care nu corespunde cerinţelor Ministerului Sănătății, privind necesarul de spații obligatorii, suprafețele legale pentru spațiile existente, îndeplinirea circuitelor funcționale, îndeplinirea condițiilor de semnalizare și evacuare în caz de incendiu, punând astfel în pericol viața și sănătatea pacienților.

Proiectul de extindere, modernizare și dotare a sediului spitalului vizează accesul sporit la serviciile preventive și de îngrijire medicală primară. Va conduce la eficientizarea sistemului de sănătate, prin diagnosticarea bolilor în stadiul incipient și tratarea cu succes a unor afecțiuni mai ușoare, cât și reducerea internărilor evitabile.

Prin relocarea Ambulatoriului din Alba Iulia în spaţiile extinse, modernizate şi dotate din clădirea spitalului şi policlinicii din Alba Iulia, pe B-dul Revoluţiei 1989, nr. 23, se vor îmbunătăţi condiţiile de preluare şi tratament a pacienţilor, se vor reduce timpii de aşteptare prin creşterea capacităţii de primire şi prin eficientizarea circuitelor funcţionale.

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Cod galben de ceață în zonele joase ale județului. Vizibilitatea scade sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri

Publicat

ceata

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de ceață valabil pe teritoriul județului Alba. Sunt vizate zonele joase. 

Fenomene vizate: local ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri.

Codul este valabil până miercuri, 28 octombrie, ora 10,00 și a fost emis în cursul nopții, la ora 4,00.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Unul din trei sate din România nu are semnal de internet sau au zone în care acesta este slab. Studiu

Publicat

telefon mobil

Aproape o treime dintre satele din România (31%) au zone cu semnalul slab, foarte slab şi/sau inexistent de Internet, arată un studiu realizat de Fundaţia World Vision România.

„În această perioadă, din ce în ce mai multe localităţi trec în scenarii care presupun susţinerea cursurilor online, însă şcoala online este în continuare o utopie pentru elevii din mediul rural din România”, scriu realizatorii cercetării.

Conform studiului, 40% dintre copiii din mediul rural nu au participat la şcoala online în prima perioadă a pandemiei, iar explicaţiile sunt multiple: pe lângă imposibilitatea pentru familiile din mediul rural cu un venit mic de a asigura un dispozitiv pentru toţi copiii, pentru elevii de la sate apare şi provocarea unei conexiuni bune la Internet.

De asemenea, peste 61% dintre cele 87 de comune din şase judeţe în care activează World Vision România (Iaşi, Vaslui, Dolj, Ialomiţa, Vâlcea şi Cluj) au în componenţă sate cu zone cu semnalul slab sau inexistent. Astfel, din totalul celor 313 de sate în care organizaţia derulează proiecte şi sprijină copii din medii vulnerabile, peste 31% au zone cu semnalul slab, foarte slab şi/sau inexistent.

Cu toate acestea, reprezentanţii organizaţiei susţin faptul că Internetul nu lipseşte cu desăvârşire în mediul rural.

„În aproape toate satele şi comunele există zone cu semnal la telefon şi internet foarte bun, în general în jurul instituţiilor publice: primărie, şcoală. Însă, cu cât te îndepărtezi de acestea, cu atât semnalul este mai slab”, menţionează sursa citată.

World Vision România a donat, din martie până în prezent, peste 4.000 de tablete cu cartele SIM pentru Internet pentru copiii de la sate, a realizat webinarii pentru profesori pentru îmbunătăţirea competenţelor digitale, a făcut meditaţii online cu copiii, dar şi consiliere psihologică cu copiii şi adulţii din proiecte.

Fundaţia a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru şcolile, elevii şi profesorii din mediul rural.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

28 octombrie: Unde îi așteaptă echipajele de poliție, pe șoferii din Alba. Amplasarea radarelor pe drumurile din județ

Publicat

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Alba au anunțat pe ce drumuri din județ vor fi amplasate radarele, miercuri. 

Informația vine însă și cu recomandarea de a respecta regulile de circulație pe drumurile publice și regimul de viteză, pentru a evita producerea de accidente rutiere.

Amplasarea radarelor în data de 28 octombrie 2020:

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7 Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Târgul de Crăciun de la Sibiu se va ține și în această iarnă, în plină pandemie de COVID-19. Ce spun organizatorii

Publicat

Tradiționalul Târg de Craciun din Sibiu, care anual atrage zeci de mii de vizitatori, va avea loc și în acest an, chiar dacă rata de infectare cu COVID-19 a ajuns în municipiu la 3.74 la mia de locuitori. 

Potrivit reporterilor de la oradesibiu.ro evenimentul ajuns la a 14-a ediție, va avea loc în perioada 13 noiembrie 2020 – 3 ianuarie.

Ediția din acest an este anunțată a fi „adaptată pentru a putea oferi siguranța necesară vizitatorilor și spațiu suficient pentru distanțare”.

„În contextul provocărilor din cauza Cornavirusului, ediția 2020 va fi una adaptată pentru a putea oferi siguranța necesară vizitatorilor și spațiu suficient pentru distanțare. Suprafața evenimentului a fost lărgită considerabil, adăugând și Piața Mică și Str. Nicolae Bălcescu la zona de vizitat.

Spațiile de plimbare din Piața Mare sunt lărgite, zona de gastronomie organziată cu locuri suficiente pentru stat la masă (în picioare) iar purtarea măștii va fi obligatorie. În rest, atmosfera va fi în continuare una feerică și pozitivă, ca să intrăm în spiritul Sărbătorilor”, anunță organizatorii.

Conform acestora, peste 100 de expozanți vor fi prezenți în Centrul Sibiului pentru a oferi experiențe plăcute vizitatorilor, iar pentru cei mici sunt pregătite diverse atracții printre care se numără Atelierul lui Moș Crăciun, un patinoar în aer liber dar și Parcul lui Moș Craciun.

Spectaculoasele proiecții realizate pe fiecare clădire din Piața Mare vor fi din nou prezente. Proiecțiile sunt renumite deoarece transformă centrul orașului într-un loc de poveste.

Rata de infectare cu Sars Cov-2 în județul Sibiu este de 2,51 la mia de locuitori, iar în municipiul reședință de județ aceasta se cifra luni, 27 octombrie, la 3,75.

sursă: oradesibiu.ro

sursă foto: Facebook – Târgul de Crăciun de la Sibiu

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate