Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mamograf digital și un nou Computer Tomograf, la Spitalul Județean din Alba Iulia. Investiții de peste 2,2 milioane de lei

Publicat

upu alba, urgente, spital alba

Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia va achiziționa un mamograf digital performant, care va permite diagnosticarea precoce și precisă a tumorilor mamare. De asemenea, instituția va cumpăra și un nou Computer Tomograf. Valoarea investițiilor este de peste 2,2 milioane de lei.

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) două licitații, privind achiziționarea a două aparate medicale, un mamograf digital cu tomosinteză și sistem de biopsie și un nou computer tomograf. 

Citește și ”Necunoscuții” care au contribuit la dotarea Spitalului Județean Alba. Donații și sponsorizări de aproape 300.000 de lei în 2018

Spitalul din Alba Iulia reprezintă unitatea sanitară cea mai complexă a județului Alba, asigurând asistența medicală de specialitate pentru cei aproximativ 66.701 locuitori ai municipiului Alba Iulia, respectiv pentru cei aproximativ 330.973 locuitori ai județului, îndeplinind totodată și funcția de spital de urgență.

„Menționăm faptul că mamograful din dotare este un mamograf analog din anul 2001 și aceasta este și una din cauzele scăderii punctajului pentru aparatura din dotare la contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate Alba. În anul 2018, am avut un număr de 780 mamografii efectuate și am fi interesați și pentru accesarea programului de screening pentru cancerul la sân.

Achiziționarea unui mamograf digital ne va permite diagnosticarea precoce și precisă a tumorilor mamare, chiar și de foarte mici dimensiuni, fiind o tehnologie de vârf în diagnosticul cancerului la sân, care prezintă o localizare precisă tridimensională, doza de radiații fiind mai mică și rezoluția imaginii mai mare”, se precizează în caietul de sarcini.

Valoarea totală estimată este de 1.302.521 de lei.

Citește și Modernizările pentru relocarea policlinicii din Alba Iulia în sediul Spitalului Județean costă peste 10 milioane lei

Totodată, Spitalul va achiziționa un nou Computer Tomograf de înaltă performanță, cu 32 secțiuni reconstruite.

„Numărul mare de examinări CT efectuate zilnic în UPU (în medie 18), ceea ce înseamnă o medie de 565 examinări/lună, cu costuri de peste 82.000 lei. Costurile examinărilor CT efectuate în cadrul UPU pentru anul 2018 se ridică la suma de 958.165 de lei. Din acest total, suma de 519.860 de lei este destinată pacienților care părăsesc spitalul, neinternându-se, restul de 465.305 de lei reprezintă suma cheltuită pentru pacineții care rămân internați și se regăsește în compensările cu spitalul.

Examinarile se fac în momentul de față la unul din cele două aparate CT ale spitalului, aparate deservite de către medicii și asistenții Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală. Numărul mare de examinări CT solicitate de către UPU creează o presiune foarte mare pe colegii de la radiologie, care efectuează examinările și pentru ceilalți pacienți ai spitalului, internați sau veniți prin Ambulatorul de Specialitate.

Un alt efect deosebit de benefic va fi reprezentat de reducerea importantă a costurilor. Echivalentul sumelor economisite astfel reprezintă practic plata drepturilor salariale pentru o parte din personalul nou angajat (medici și tehnicieni radiologi din cadrul UPU)”, se precizează în caietul de sarcini.

Vezi și VIDEO: Contractul de finanțare pentru extinderea și dotarea UPU a Spitalului din Alba Iulia, semnat. Cum va arăta

Valoarea totală estimată este de 924.369 de lei.

În cazul ambelor achiziții, finanțarea se va face din fonduri alocate de la Consiliul Județean Alba (10%) și Ministerul Sănătății (90%).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax