Connect with us
Publicitate

CUGIR

LIVE-VIDEO: A patra zi de grevă la fabricile de arme din Cugir. Un reprezentant al Ministerului Economiei a venit la negocieri

Publicat

Protestul angajaților de la Uzina Mecanică și Fabrica de Arme din Cugir continuă și miercuri. Este a patra zi în care oamenii au ieșit în stradă, nemulțumiți de salarii și condițiile de muncă. Încă de la primele ore ale dimineții, sute de muncitori s-au strâns în fața Fabricii de Arme din oraș.

Din primele informații, Daniela Nicolescu, secretar de stat în Ministerul Economiei, a ajuns încă de marți seara la Cugir pentru a discuta cu oamenii. 

UPDATE, ora 09:50 – Secretarul de stat din ministerului Economiei va discuta, pe rând, cu reprezentanții municiorilor din cele două fabrici din oraș. Primele negocieri au loc la Fabrica de Arme Cugir, urmând ca mai apoi reprezentantul ministerului să meargă și la Uzina Mecanică Cugir.

 

Angajații au cerut încă de vineri dimineață, de când a început protestul la Cugir, mărirea salariilor cu minim 30%, însă luni, 14 februarie, în consiliu de administrație, conducerea ar fi oferit o mărire de 6,5%, procent insuficient pentru muncitori, pentru a încheia protestele.

Vezi și LIVE: Angajații fabricilor de arme și muniție din Cugir și-au unit protestele. Cer salarii decente și condiții mai bune de muncă

Reamintim faptul că marți dimineața, sute de muncitori ai Uzinei Mecanice din Cugir s-au strâns în fața unității și au mers, în marș, până în centrul orașului. Au mers până în fața Fabricii de Arme, unde îi așteptau colegii lor de la această unitate, pentru a protesta.

Constantin Bucuroiu, lider de sindicat la nivel național le-a făcut muncitorilor o propunere: o delegație din Cugir să meargă la București.

La Uzina Mecanică lucrează aproximativ 600 de oameni, iar la Fabrica de Arme, alți 1000.

Un muncitor de la Cugir, chiar și cu zeci de ani de muncă, câștigă mai puțin de 1.800 de lei pe lună, bani în mână. Există însă și salarii mici, de fapt majoritatea sunt plătiți cu minimul pe economie.

CITEȘTE ȘI: VIDEO REPORTAJ: Ziua în care Cugirul a explodat. Fluturașii de salarii, scânteia protestelor de la cele două fabrici de armament

Fabrica de Arme Cugir S.A. s-a înființat în 2004 prin divizare parțială a Uzinei Mecanice din Cugir, ca ramură a Companiei Naționale ROMARM S.A.

Cealaltă firmă, Uzina Mecanică din Cugir, dispune de o linie de producție a muniției de diferite calibre NATO, produce mitraliere, armament de infanterie și pistoale.

Compania Națională Romarm este cea care gestionează aceste companii și cea care ar trebui să ajute la obținerea de contracte, însă și această companie este subordonată politic.

Potrivit site-ului propriu, Romarm este principalul producător şi exportator direct de produse militare din România.

Compania Naţională ROMARM S.A. a fost înfiinţată în anul 2000 prin fuziunea celor mai importante fabrici ale industriei româneşti de Apărare. ROMARM este principalul furnizor de echipament militar, muniţie şi servicii de întreţinere din România.

Compania Națională ROMARM are o structura tip holding, cu un capital 100% românesc și se află sub autoritatea Ministerului Economiei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax