Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE-VIDEO: Ceremonie militară și religioasă, la Monumentul Unirii din Alba Iulia, de Ziua Națională 2019

Publicat

La Monumentul Unirii din Alba Iulia are loc duminică, 1 Decembrie, o ceremonie militară de depunere de coroane și jerbe de flori, cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Înainte de ora 10:00, oficialitățile s-au deplasat pe podul de sticlă către Monumentul Marii Uniri. Aici a avut loc prezentarea onorului și salutul drapelului de luptă.

Mai apoi s-a intonat Imnul Național al României. În continuare are loc oficierea serviciului religios și depunerea de coroane.

Citește și 1 DECEMBRIE 2019 la Alba Iulia: PROGRAMUL FINAL al manifestărilor dedicate Zilei Naționale, la Sărbătoarea MARII UNIRI

 La ceremonie participă premierul Ludovic Orban, europarlamentarii Rareș Bogdan și Mircea Hava (fostul primar al orașului), viceprimarul cu atribuții de primar Voicu Paul, președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel și alte oficialități.

De asemenea, la eveniment au fost invitați să participe reprezentanți ai Președinției României, Parlamentului, Guvernului, Instituției Prefectului – Județul Alba, Consiliului Județean Alba, Primăriei municipiului Alba Iulia, Arhiepiscopiei Ortodoxe Române, reprezentanți ai unităților militare MApN, MAI din garnizoana Alba Iulia, Direcției Județene de Telecomunicații Speciale Alba, Direcției Județene de Informații Alba, Cercului Militar Alba Iulia, Asociației Veteranilor de Război, Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere, Fanfara Centrului de Cultură „Augustin Bena”, reprezentanți ai serviciilor și instituțiilor publice și ai partidelor politice.

Reamintim faptul că Monumentul Marii Uniri a fost inaugurat anul trecut, de Centenar, în prezența președintelui Klaus Iohannis.

orban la alba iulia

Vezi și LIVE VIDEO: Președintele Iohannis la Alba Iulia. A inaugurat monumentul Unirii și a participat la Parada Militară

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax