Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

LIVE VIDEO: DEZBATERE pentru regulamentul parcărilor publice cu plată la Alba Iulia. Modificări de regulament și tarifare

Publicat

Modificări de regulament și tarife privind parcările publice la Alba Iulia sunt astăzi în dezbatere publică, în cadrul unei întâlniri cu locuitorii municipiului. Primăria a anunțat că va propune schimbări privind regulile de folosire a parcărilor publice.

Regulamentul privind parcările din Alba Iulia pus deja în aplicare a stârnit nemulțumiri aprinse în oraș.

Spre exemplu, în rândul celor care lucrează și trăiesc în perimetrul Cetății Alba Carolina, la doar câteva zile de la intrarea în vigoare. 

Citește și: Angajații instituțiilor și ai firmelor din Cetatea Alba Iulia, turiști în orașul lor. Abonamentele de parcare nu acoperă zona ZERO

De asemenea, oamenii se plâng de prețul prea mare al abonamentelor anuale, de diferența care se face între mașinile personale și cele ”pe firmă” dar și de lipsa automatelor șia mijloacelor clasice de plată.

Aceste probleme ridicate de oameni au determinat Primăria să reia dezbaterea publică, după ce deja au început implementarea sistemului de parcări.

Propuneri:

Prin Proiectul de Hotărâre privind modificarea și completarea Anexei la Hotărârea nr. 235/2019 a Consiliului Local al Municipiului Alba Iulia privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice cu plată din Municipiul Alba Iulia, pus în consultare publică în 29 ianuarie, se propun următoarele:

1. ”Pentru zona tarifară 0 (roșie), se pot achiziționa tipurile de abonamente prevăzute la alineatele precedente, pentru persoanele fizice care își desfășoară activitatea în această zonă, în intervalul de taxare de luni până vineri, între orele 8.00-20.00, în cazul în care instituțiile sau societățile în cadrul cărora își desfășoară activitatea nu pot asigura parcarea autoturismului în incintă”.

2. ”În parcările în care nu sunt amplasate automate de parcare sau în situația în care, din diverse motive, sistemul de plată prin SMS nu funcționează, tichetele răzuibile se procură anticipat. Tichetele răzuibile pentru parcările publice cu plată sunt disponibile pentru achiziționare de la chioșcurile de vânzare bilete transport public STP, precum și unele magazine, chioșcuri de difuzare a presei din zona parcărilor, contra unui comision de 1% din valoarea tichetului, confirm contractelor de colaborare individuale”.

3. Beneficiază de gratuitate pentru ocuparea locurilor din parcările cu plată autovehiculele aflate în misiune inscripționate sau neinscripționate, ce aparțin Salvării (Ambulanței – n.red), Poliției, Serviciului Român de Informații, Ministerului Apărării Naționale, Jandarmeriei, Pompieri, corpuri diplomatice. În cazul controlului, conducătorul va prezenta legitimația”

4. ”Modifică Parcarea Bd Transilvaniei (între Bd. 1 Decembrie și Bd. Revoluției) din Zona Tarifară 0 (roșie) în Zona Tarifară 1 (albastră)”.

AICI, regulamentul în vigoare, cu tarife și condiții pentru parcarea publică cu plată la Alba Iulia.

În perioada de consultare publică, au fost înregistrate mai multe amendamente, printre care posibilitatea achitării unor abonamente pentru persoanele care locuiesc în zona zero (roșie) și nu numai pentru acestea, amplasarea mai multor parcometre în aceeași zonă tarifară, același tarif de parcare publică pentru firme și persoane fizice în zonele 1 și 2 sau marcarea diferențiată a locurilor de parcare publică față de cele rezidențiale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax