Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

LIVE-VIDEO ”Festivalul gunoaielor”, la Alba Iulia. Declarațiile primarului Gabriel Pleșa, legate de criza prin care trece orașul

Publicat

Alba Iulia este din nou sub munți de gunoaie, luni dimineața. Problemele persistă și par imposibil de gestionat de către Primăria municipiului.

Gunoaiele au devenit, de câteva luni bune, parte a peisajului urban, însă oamenii nu se pot obișnui cu ele. Zilnic, pe adresa redacției sosesc zeci de sesizări ale cetățenilor nemulțumiți. 

Reprezentanții instituției au răspuns vineri unei solicitări a Alba24 în care au transmis că operatorul a fost amendat cu 2.500 de lei și a primit și un avertisment. Peste weekend însă, situația nu s-a rezolvat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, există un act adițional la contractul încheiat între Rer Vest (operatorul de la Galda) și Polaris, pentru transportul la Galda al cantității de 120 de tone pe zi. „În momentul de față, de comun acord, au hotărât să crească cantitatea la 150 de tone pe zi”, au transmis reprezentanții instituției.

Nici așa însă, operatorul Polaris nu reușește să adune gunoaiele. Reprezentanții Primăriei au spus că unul dintre motive constă și în lipsa personalului, dar și că operatorul nu și-a mutat utilajele din oraș.

Răspunsul Primăriei: Poliția locală face pândă, Polaris nu are personal

„Poliția Locală a început să facă pândă pentru a identifica și amenda persoanele care, profitând de situație, aruncă ilegal deșeuri. Acestea, în cea mai mare parte, sunt persoane juridice care depozitează deșeurile în containerele asociațiilor de proprietari.

Primăria Alba Iulia a solicitat, printr-o adresă către compania ”ECO BIHOR”, în data de 4 iunie 2021, cantitatea exactă de deșeuri depusă la depozitul din Oradea, iar răspunsul primit a fost următorul:

Conform dispozițiilor contractuale, vă adresăm rugămintea de a solicita furnizarea de informații, în mod direct de la societatea vizată, respectiv SC POLARIS M HOLDING SRL.

SC POLARIS M HOLDING SRL nu mai poate asigura buna funcționare a contractului, în acest moment nerespectând graficul de ridicări, din următoarele motive: limitări în cantitatea preluată de către CMID Galda, lipsă personal etc”.

Practic, Primăria Alba Iulia spune că nu știe ce cantitate de gunoi se transporta la depozitul de la Oradea în perioada în care cel de la Galda nu era funcțional.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax