Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Final de an școlar, la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia


Publicat

La Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia s-a desfășurat joi, 13 iunie, începând cu ora 9.00, ceremonialul închiderii anului școlar 2018-2019.

Vezi și FOTO-VIDEO: Ultimul apel de seară pentru „PROMOȚIA 68” de la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia

În cadrul ceremonialului sunt incluse momente specifice: acordarea premiilor de onoare, citirea ordinului de numire a noului elev plutonier adjutant al colegiului, predarea-primirea cheii generațiilor, fotografierea și dezvelirea tabloului promoției a 68-a, ce poartă denumirea onorifică „Nicolae Bălcescu – 200”.

Împreună cu cei peste 430 de elevi din toți anii de învățământ, la această activitate au participat părinți, rude și prieteni, reprezentanți ai eșaloanelor superioare, ai administrației locale și inspectoratului școlar județean.

În timpul festivităţii, pe deasupra colegiului au trecut formaţii de elicoptere IAR 33 PUMA SOCAT din cadrul Bazei 71 aeriene Câmpia Turzii, care au salutat promoţia a 68-a.

În anul școlar 2018 – 2019, elevii colegiului au obținut 17 premii și 13 mențiuni la concursurile naționale.

Elevii care au obţinut premii şi menţiuni la faza naţională a olimpiadelor şcolare, precum şi cadrele didactice îndrumătoare au primit premii din partea colegiului:

Absolvent Ioana Tomoioagă – XII B – Premiul I

El. sg. Alexandra Fildan – XI A – menţiune

El. frt. Alexandra Man-Lup – IX A – menţiune

El. frt. Alexandra Ciule – X A – premiul special

Absolvent Nicolae Bodea – XII C – premiul special

El. sg. Robert Cristea – XI E – menţiune

El. frt. Raul Buontempo – IX C – menţiune

El. sg. Elena Iorga – XI B – menţiune

El. cap. Ancuţa Rusu – X E – menţiune.

Alături de elevi au fost premiaţi profesorii coordonatori: Simina Dura, Lucia Lupu, Carmen Roman, Ioan Nistor şi Cosmina Mircea.

Premiul de onoare „Col.(r) ing. Constantin Hurezeanu” acordat elevului cu cele mai bune rezultate la Matematică: el. cap. Vlad Degeu – X B. 

Premiul de onoare „Colonel(r) ing. Mihai Radu Eliat” acordat pentru rezultate foarte bune la Informatică: el. cap. Gabriel Răcianu – X B.

Premiul de onoare “Colonel (r) Alexandru Stanciu” pentru cea mai bună activitate la Limba şi literatura română:  el. frt. Alexandra Ciule – X A.   

Premiul de onoare Colonel (r)ing. Nicolae Mosora, pentru “Cel mai bun camarad”: Andrei Adam, cls. XII E

Premiul de onoare „Colonel (r) dr.ing. Anastasiu Gabriel” pentru rezultate foarte bune la Chimie: el. cap. Alexandra Costache – X C.

Premiul de onoare „Comandor Spânu Zamfir”, pentru cea mai bună prestaţie sportivă în acest an şcolar: el. sg. Alex Stoica – XI D.

Premiul pentru cel mai bun cititor: el. caporal Celina Matei.

Premiul pentru cel mai bun artist: el. sergent Oana Venţel.

Premiul de onoare ,,General-locotenent Gheorghe Răbăcel”: elevul de clasa a IX-a cu cea mai mare medie – 9,87 – el. frt. Andrei Moldovan cls. a IX-C.

Premiul de onoare sponsorizat de Colonel (r) Voicu Cioară, comandant al colegiului, în perioada 1997-2008, se acordă elevilor cu cea mai mare medie din clasele a XI-a: elevilor plt. maj. Darwin Homorodean cls a XI A şi plt. Bianca Iorga din cls a XI C cu media 9,75.   

Premiul in memoriam ,,Col. Marin Georgescu” (1897-1983), cdt. al Străjeriei Breaza (1934-1940): elevii Andrei Adam şi Alexia Țurcă, promoţia 2019 pentru excelenţa în pregătire militară, pentru păstrarea tradiţiilor şi a prestigiului colgiului militar şi pentru merite deosbite la învăţătură.

Premiul Primei promoţii Alba Iulia – 1978 ,,General-maior (r) Cristache Ştefănescu” se acordă elevului cu cele mai bune rezultate la disciplina pregătire militară. Premiul sponsorizat de către colonel (rez.) Ioan Uţiu: absolventului Mihăescu Răzvan din cls. XII B.

Premiul pentru politeţe, ediţia a cincea (sponsorizat de către absolventul veteran Corneliu Buchholzer, promoţia 1945): absolvent Bogdan Câmpean, cls. XII A.

Premiul de onoare  pentru rezultate foarte bune la Fizică: elev caporal Vlad Degeu, cls. X B.

Premiul special pentru managementul eficient şi premiile obţinute de echipa de robotică ARMY BOT a colegiului se acordă liderului echipei, absolvent Bogdan Cătană.

Premiul pentru performanţele deosebite obţinute la Olimpiada de limba română, Lingvistică şi concursuri de creaţie în cei patru ani de studio: absolvent Andrei Ioan Rodilă, cls. XII E.

Premiul pentru performanţele deosebite obţinute la Olimpiada de limba franceză, în cei patru ani de studiu: absolvent Iuliana Ţurcă, cls. XII C.

Premiul pentru rezultate deosebite obţinute la faza naţională a Olimpiadei de filozofie (acordat de Promoţia 1978 – prima promoţie a colegiului Naţional Militar ”Mihai Viteazul”): elev sg. Alexandra Fildan, cls XI A.

Premiile speciale pentru creaţie literară:

El.frt. Andrei Cuc Simuţiu – IX A

El.sg. Mădălina Raiu – XI A;

El.cap. Celina Matei – X A;

Absolvent Bogdan Dumitraşcu – XII E;

El.sg. Radu Leonte – XI E;

El.sg. Alexandra Fildan – XI A

Cei mai buni elevi din fiecare an de studiu – Premiile de onoare ale Asociaţiei ,,Valea Jiului”, ale cadrelor militare în rezervă şi retragere, precum şi subfilialei ,,Cultul Eroilor” Petroşani (a zecea ediţie):

El. frt. Andrei Moldovan – IX C – media 9,87

El. cap. Vlad Degeu – X B – media 9,92

El.sg. Darwin Homorodean – XI A – media 9,75

El. sg. Bianca Iorga – XI B – media 9,75

Absolvent Nicolae Bodea XII C – media 9,80

Cel mai bun elev din Valea Jiului: Ionela Papariga – media 9,27

Diplome de excelență pentru premiul I în cei patru ani de studiu şi media 10 la purtare:

Ramona Gălăţan – XII A

Nicolae Bodea – XII C

Ilişca Coman –XII E

Diplome de excelență pentru elevii cu medii generale peste 9,75:

El.cap. Vlad Degeu – X C – 9,92;

El.frt. Andrei Moldovan – IX C – 9,87;

El.cap. Andrei Cojocaru – X B – 9,86;

El.cap. Alexandra Costache – X C – 9,84;

El.cap. Darius Olar – X B – 9,76;

El.plt. Bianca Iorga – XI- B – 9,75;

El.plt.maj. Darwin Homorodean – XI- A – 9,75;

Diplome de merit pentru elevii cu medii peste 9,50:  

El.cap. Vivian Maftei – X E – 9,71;

El.plt.ajt. Daria Cosmina Pop – XI C – 9,71;

El.frt. Robert Cristian Hientz – IX C – 9,70;

El.cap. Oana Maria Puşcaş – X D – 9,68;

El.frt. Anamaria Penegrina Steopoaie – IX E – 9,67;

El.frt. Ionuţ Mircea Ivescu – IX A – 9,65;

Absolvent Alexandru Lazăr – XII D – 9,63;

El.frt. Mădălina Maria Matei – IX C – 9,62;

El.frt. Dorin Dunca – IX A –9,60;

Absolvent Andrei Adam – XII E – 9,53;

El.cap. Szabo Ovidiu – X A – 9,52;

Absolvent Szene Narcis – XII D – 9,50;

El.sg. Andreea Gontariu – XI B – 9,50.

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. Luke Sky

    joi, 13.06.2019 at 14:47

    „În timpul festivităţii, pe deasupra colegiului au trecut formaţii de elicoptere IAR 33 PUMA SOCAT din cadrul Bazei 71 aeriene Câmpia Turzii, care au salutat promoţia a 68-a.”, comandantul formației de elicoptere fiind un absolvent al acestei unități de învățământ de elită.

    Ce poate fi mai frumos decât să-ți saluți viitorii camarazi de la manșă?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

ALBA: Patru cazuri noi de COVID-19 în județ, în ultimele 24 de ore. LISTA localităților din care provin persoanele infectate

Publicat

Au fost confirmate patru cazuri noi de COVID-19 în județ, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise luni, 3 august, de către Direcția de Sănătate Publică.

Numărul total al îmbolnăvirilor înregistrate în județ de la începutul pandemiei a ajuns la 767. De asemenea, au fost declarate vindecate 540 de persoane și au fost înregistrate 32 de decese până în prezent. 

În Alba, duminică au fost prelucrate 304 teste, mai informează DSP Alba. În total, numărul de teste efectuate a ajuns la 43.474.

Localitățile din care provin cazurile noi (3 august):

Alba Iulia – 1

Blaj – 2

Jidvei (Balcaciu) – 1

Până duminică, erau raportate 763 de cazuri (9 noi), 527 de persoane vindicate, 32 decese, 43.171 teste efectuate (274 de teste, în ultimele 24 de ore).

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat de presă, Bogdan Lazăr-ALDE Alba: Alba Iulia, o NORMALITATE așteptată de 30 de ani! (P)

Publicat

”Așa cum am anunțat, nu mă voi axa aruncând în mod gratuit cu noroi în actuala conducere a Primăriei Alba Iulia (vedem cu toții ineficiența, incompetența în prea multe domenii. Acestea nu pot fi “mascate”, vorba unui afiș electoral deja celebru prin absurdul lui).

Ba chiar mă bucur că “săracu’ Paul” a apărut deja pe afișe la braț cu Mircea Hava, asta pentru cei care încă se mai îndoiau că nu fac parte din aceeași echipă de 30 de ani încoace.

În cazul ambilor, din păcate rezultatele se văd: canalizarea total nefuncțională, drumurile precare, lipsa grădinițelor, a creșelor, lipsa parcărilor, aglomerația orașului, lipsa investitorilor strategici, lipsa parcurilor, a ștrandului sau a unor locuri de recreere “pline de viață”, anarhia arhitecturală și lipsa oricărei viziuni sunt toate cartea de vizită a acelorași oameni care ne conduc de aproape 30 de ani!!

Dar poate cel mai important este acum să vorbim despre VIITOR, nu despre TRECUT și mai ales TRECUȚI… Pentru fiecare dintre noi, indiferent de generații, statul la cozi cu orele in fața unor ghișee este o stare de neacceptat, de netolerat și de negândit.

Administrația publică locală din Alba Iulia TREBUIE să fie condusă de OAMENI TINERI ȘI CAPABILI! SmartCity a fost inițial un termen, pentru ca mai apoi sa devină un proiect, apoi dorință și cred că trebuie să ne definească pe toți.

Și dacă este așa, Alba Iulia nu poate fi “Smart”, iar albaiulienii să stea la cozi cu orele și zilele pentru locurile de parcare!! Acesta este un exemplu de incompetență a actualei conduceri!

Voi susține și implementa în primul rând o DIGITALIZARE REALĂ a administrației publice locale. Ce vom putea plăti din fața oricărui calculator, laptop, smartphone, tabletă etc.:

-taxele și impozitele locale, care se pot achita și acum prin mai mulți pași

-amenzile, locurile de parcare cu plată sau cele rezidențiale

-cereri eliberări autorizații de construcții, concesionari

-orice altă cerere de eliberare documente, avize, autorizații (Detalii pe https://schimbaalbaiulia.ro)

Vom reduce orice drum si interacțiune DIRECTĂ cu funcționarii Primăriei, astfel încât cetățenii să își poată rezolva problemele din fata propriului calculator!

Fii SMART! Fii parte a schimbării!

#schimbaalbaiulia.ro #noisuntemschimbarea #noisuntemalbaiulia”, a declarat candidatul pentru Primăria Alba Iulia, din partea ALDE Alba, Lazăr Ioan Bogdan.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

DEFINITIVAT 2020, rezultate finale la examen, PUBLICATE de Ministerul Educației. Notele profesorilor, după contestații

Publicat

examen profesor

Ministerul Educației a publicat luni, 3 august, în jurul orei 12.00, rezultatele finale la Definitivat 2020. 101 de profesori din Alba care au susținut în 22 iulie proba scrisă.

AICI, rezultate finale Definitivat 2020 în Alba.

AICI, rezultatele profesorilor din Alba, în ordinea alfabetică a numelor.

A rămas o singură medie de 10 în acest an. O educatoare din Șugag a reușit performanța notelor maxime atât la proba scrisă, cât și la portofoliu și inspecții.

Proba scrisă a fost organizată pentru 26 de specializări în Alba, majoritatea educatori și învățători.

Înainte de contestații, rata de promovare era de 69,3%: 70 dintre cei 101 de candidați din Alba au luat examenul (au avut cel puțin media 8). AICI, primele rezultate. Comparativ, anul trecut a fost de 75% și în 2018 de 76,5%, înainte de contestații.

În Alba, 19 candidați au depus contestații,  majoritatea fiind educatori, învățători sau profesori de română.

Prin Definitivat, cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar. Prin dobândirea definitivării în învățământ, profesorul depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învățământ preuniversitar și de a participa ulterior la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice.

Cum se corectează lucrările

Fiecare lucrare scrisă este evaluată independent, în săli separate, de doi profesori evaluatori, şi apreciată separat, cu note de la 10 la 1, incluzând şi punctul/punctele din oficiu, conform baremului de evaluare şi notare, fără a se face însemnări pe lucrare.

Fiecare evaluator stabileşte, prin raportare la baremul de evaluare şi notare, nota lucrării scrise. Pentru validarea evaluărilor, diferenţa dintre notele acordate de cei doi evaluatori nu trebuie să fie mai mare de 1 punct.

În sesiunea 2020, nota obținută la examen se calculează după formula: ND = (2NI+NP+7NS)/10.

* ND – nota de la definitivat

* NI – nota de la inspecție (respectiv cea mai mare dintre notele la cele două inspecții de specialitate obținute de candidatul care a susținut ambele inspecții)

* NP – nota pentru portofoliu

NS – nota la probă scrisă (toate notele fiind obținute de candidat în sesiunea de examen curentă).

CALENDAR DEFINITIVAT 2020:

22 iulie: examenul scris de definitivat 2020

29 iulie: afișarea rezultatelor de la definitivat 2020 – rezultatele examenului de definitivat 2020 se fac publice prin afișare la școlile care sunt centre de examen, pe site-ul Ministerului Educației și pe site-urile inspectoratelor școlare județene.

29-30 iulie: înregistrarea contestațiilor la definitivat 2020

30 iulie – 4 august: soluționarea contestațiilor

4 august: afișarea rezultatelor finale la definitivat 2020

4-7 august: transmiterea la Ministerul Educației Naționale a tabelelor nominale cu candidații admiși

7-14 august: validarea rezultatelor examenului de definitivat 2020 prin ordin al ministrului educației

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Lucrările de pe șantierul A10, lângă Alba Iulia. Montarea tablierului metalic în zona nodul rutier Alba Nord

Publicat

De astăzi, lângă Alba Iulia, au început lucrările de montare a tablierului metalic la pasajul de cale ferată în zona nodului rutier Alba Nord de pe Autostrada Sebeș-Turda.

CNAIR a transmis imagini de la operațiunile de astăzi.

Lucrările au determinat oprirea circulației trenurilor de la Bărăbanț la Sântimbru, pentru siguranță.

Potrivit InfoTrafic – Poliția Română, circulația feroviară este restricționată astăzi, 3 august, și miercuri, 5 august, în intervalul orar 10.10 – 19.10, pe magistrala 200A Teiuș-Alba Iulia, între stațiile CF Bărăbanț (km. feroviar 414+271 de metri) – Sântimbru (km.feroviar 409+500 de metri), pentru a permite efectuarea de lucrări de montare a tablerului metalic peste calea ferată, lucrări ce au loc la Autostrada Sebeș-Turda, în zona nodului rutier „Alba Nord”. Pe durata lucrărilor, călătorii vor fi transbordați cu mijloace auto între stațiile CF Bărăbanț și Sântimbru.

Pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda, lucrările sunt la stadiu de aproximativ 70%.

sursă imagini: CNAIR – Facebook

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate