Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Final de an școlar, la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia

Publicat


La Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia s-a desfășurat joi, 13 iunie, începând cu ora 9.00, ceremonialul închiderii anului școlar 2018-2019.

Vezi și FOTO-VIDEO: Ultimul apel de seară pentru „PROMOȚIA 68” de la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia

În cadrul ceremonialului sunt incluse momente specifice: acordarea premiilor de onoare, citirea ordinului de numire a noului elev plutonier adjutant al colegiului, predarea-primirea cheii generațiilor, fotografierea și dezvelirea tabloului promoției a 68-a, ce poartă denumirea onorifică „Nicolae Bălcescu – 200”.

Împreună cu cei peste 430 de elevi din toți anii de învățământ, la această activitate au participat părinți, rude și prieteni, reprezentanți ai eșaloanelor superioare, ai administrației locale și inspectoratului școlar județean.

În timpul festivităţii, pe deasupra colegiului au trecut formaţii de elicoptere IAR 33 PUMA SOCAT din cadrul Bazei 71 aeriene Câmpia Turzii, care au salutat promoţia a 68-a.

În anul școlar 2018 – 2019, elevii colegiului au obținut 17 premii și 13 mențiuni la concursurile naționale.

Elevii care au obţinut premii şi menţiuni la faza naţională a olimpiadelor şcolare, precum şi cadrele didactice îndrumătoare au primit premii din partea colegiului:

Absolvent Ioana Tomoioagă – XII B – Premiul I

El. sg. Alexandra Fildan – XI A – menţiune

El. frt. Alexandra Man-Lup – IX A – menţiune

El. frt. Alexandra Ciule – X A – premiul special

Absolvent Nicolae Bodea – XII C – premiul special

El. sg. Robert Cristea – XI E – menţiune

El. frt. Raul Buontempo – IX C – menţiune

El. sg. Elena Iorga – XI B – menţiune

El. cap. Ancuţa Rusu – X E – menţiune.

Alături de elevi au fost premiaţi profesorii coordonatori: Simina Dura, Lucia Lupu, Carmen Roman, Ioan Nistor şi Cosmina Mircea.

Premiul de onoare „Col.(r) ing. Constantin Hurezeanu” acordat elevului cu cele mai bune rezultate la Matematică: el. cap. Vlad Degeu – X B. 

Premiul de onoare „Colonel(r) ing. Mihai Radu Eliat” acordat pentru rezultate foarte bune la Informatică: el. cap. Gabriel Răcianu – X B.

Premiul de onoare “Colonel (r) Alexandru Stanciu” pentru cea mai bună activitate la Limba şi literatura română:  el. frt. Alexandra Ciule – X A.   

Premiul de onoare Colonel (r)ing. Nicolae Mosora, pentru “Cel mai bun camarad”: Andrei Adam, cls. XII E

Premiul de onoare „Colonel (r) dr.ing. Anastasiu Gabriel” pentru rezultate foarte bune la Chimie: el. cap. Alexandra Costache – X C.

Premiul de onoare „Comandor Spânu Zamfir”, pentru cea mai bună prestaţie sportivă în acest an şcolar: el. sg. Alex Stoica – XI D.

Premiul pentru cel mai bun cititor: el. caporal Celina Matei.

Premiul pentru cel mai bun artist: el. sergent Oana Venţel.

Premiul de onoare ,,General-locotenent Gheorghe Răbăcel”: elevul de clasa a IX-a cu cea mai mare medie – 9,87 – el. frt. Andrei Moldovan cls. a IX-C.

Premiul de onoare sponsorizat de Colonel (r) Voicu Cioară, comandant al colegiului, în perioada 1997-2008, se acordă elevilor cu cea mai mare medie din clasele a XI-a: elevilor plt. maj. Darwin Homorodean cls a XI A şi plt. Bianca Iorga din cls a XI C cu media 9,75.   

Premiul in memoriam ,,Col. Marin Georgescu” (1897-1983), cdt. al Străjeriei Breaza (1934-1940): elevii Andrei Adam şi Alexia Țurcă, promoţia 2019 pentru excelenţa în pregătire militară, pentru păstrarea tradiţiilor şi a prestigiului colgiului militar şi pentru merite deosbite la învăţătură.

Premiul Primei promoţii Alba Iulia – 1978 ,,General-maior (r) Cristache Ştefănescu” se acordă elevului cu cele mai bune rezultate la disciplina pregătire militară. Premiul sponsorizat de către colonel (rez.) Ioan Uţiu: absolventului Mihăescu Răzvan din cls. XII B.

Premiul pentru politeţe, ediţia a cincea (sponsorizat de către absolventul veteran Corneliu Buchholzer, promoţia 1945): absolvent Bogdan Câmpean, cls. XII A.

Premiul de onoare  pentru rezultate foarte bune la Fizică: elev caporal Vlad Degeu, cls. X B.

Premiul special pentru managementul eficient şi premiile obţinute de echipa de robotică ARMY BOT a colegiului se acordă liderului echipei, absolvent Bogdan Cătană.

Premiul pentru performanţele deosebite obţinute la Olimpiada de limba română, Lingvistică şi concursuri de creaţie în cei patru ani de studio: absolvent Andrei Ioan Rodilă, cls. XII E.

Premiul pentru performanţele deosebite obţinute la Olimpiada de limba franceză, în cei patru ani de studiu: absolvent Iuliana Ţurcă, cls. XII C.

Premiul pentru rezultate deosebite obţinute la faza naţională a Olimpiadei de filozofie (acordat de Promoţia 1978 – prima promoţie a colegiului Naţional Militar ”Mihai Viteazul”): elev sg. Alexandra Fildan, cls XI A.

Premiile speciale pentru creaţie literară:

El.frt. Andrei Cuc Simuţiu – IX A

El.sg. Mădălina Raiu – XI A;

El.cap. Celina Matei – X A;

Absolvent Bogdan Dumitraşcu – XII E;

El.sg. Radu Leonte – XI E;

El.sg. Alexandra Fildan – XI A

Cei mai buni elevi din fiecare an de studiu – Premiile de onoare ale Asociaţiei ,,Valea Jiului”, ale cadrelor militare în rezervă şi retragere, precum şi subfilialei ,,Cultul Eroilor” Petroşani (a zecea ediţie):

El. frt. Andrei Moldovan – IX C – media 9,87

El. cap. Vlad Degeu – X B – media 9,92

El.sg. Darwin Homorodean – XI A – media 9,75

El. sg. Bianca Iorga – XI B – media 9,75

Absolvent Nicolae Bodea XII C – media 9,80

Cel mai bun elev din Valea Jiului: Ionela Papariga – media 9,27

Diplome de excelență pentru premiul I în cei patru ani de studiu şi media 10 la purtare:

Ramona Gălăţan – XII A

Nicolae Bodea – XII C

Ilişca Coman –XII E

Diplome de excelență pentru elevii cu medii generale peste 9,75:

El.cap. Vlad Degeu – X C – 9,92;

El.frt. Andrei Moldovan – IX C – 9,87;

El.cap. Andrei Cojocaru – X B – 9,86;

El.cap. Alexandra Costache – X C – 9,84;

El.cap. Darius Olar – X B – 9,76;

El.plt. Bianca Iorga – XI- B – 9,75;

El.plt.maj. Darwin Homorodean – XI- A – 9,75;

Diplome de merit pentru elevii cu medii peste 9,50:  

El.cap. Vivian Maftei – X E – 9,71;

El.plt.ajt. Daria Cosmina Pop – XI C – 9,71;

El.frt. Robert Cristian Hientz – IX C – 9,70;

El.cap. Oana Maria Puşcaş – X D – 9,68;

El.frt. Anamaria Penegrina Steopoaie – IX E – 9,67;

El.frt. Ionuţ Mircea Ivescu – IX A – 9,65;

Absolvent Alexandru Lazăr – XII D – 9,63;

El.frt. Mădălina Maria Matei – IX C – 9,62;

El.frt. Dorin Dunca – IX A –9,60;

Absolvent Andrei Adam – XII E – 9,53;

El.cap. Szabo Ovidiu – X A – 9,52;

Absolvent Szene Narcis – XII D – 9,50;

El.sg. Andreea Gontariu – XI B – 9,50.

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Luke Sky

    joi, 13.06.2019 la 14:47

    „În timpul festivităţii, pe deasupra colegiului au trecut formaţii de elicoptere IAR 33 PUMA SOCAT din cadrul Bazei 71 aeriene Câmpia Turzii, care au salutat promoţia a 68-a.”, comandantul formației de elicoptere fiind un absolvent al acestei unități de învățământ de elită.

    Ce poate fi mai frumos decât să-ți saluți viitorii camarazi de la manșă?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

CÎMPENI

O porție de mici, motiv de scandal la un eveniment din Apuseni. Au intervenit jandarmii din Alba

Publicat

O porție de mici a fost motiv de scandal la un eveniment organizat în Munții Apuseni. Clientul s-a certat cu vânzătorul și fiul acestuia și a fost nevoie de intervenția jandarmilor din Alba. Cei implicați au fost amendați. Jandarmii din Alba au intervenit în aplanarea unui conflict izbucnit din cauza unei „porții de mici”, în […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Un tânăr din Ohaba a provocat un accident de motocicletă și a vrut să ascundă acest lucru. Un minor a ajuns la spital

Publicat

accident motocicleta

Polițiștii din Sebeș îl cercetează penal pe un tânăr din comuna Ohaba, care, fără a avea permis, a transportat, pe o motocicletă, doi minori și a provocat un accident. Tânărul a vrut să-și ascundă fapta, iar după producerea accidentului a părăsit locul accidentului. Potrivit IPJ Alba, la data de 20 august 2019, polițiștii rutieri din […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Miercuri: Zi fierbinte la Alba Iulia. Temperaturile maxime vor depăși cu 7 grade temperaturile normale pentru această perioadă

Publicat

c

Va fi o zi extrem de fierbinte la Alba Iulia. Meteorologii anunță maxime de 32-33 de grade Celsius și minime de 18 grade. Temperaturile normale pentru această perioadă sunt considerate a fi maximele de 25 de grade și minimele de 12. Cel mai cald va fi de la ora 12 la 16, când temperatura resimțită […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat de presă – Beniamin Todosiu, USR Alba: Datoria externă a României a depășit 100 miliarde de euro. Urmează falimentul!

Publicat

Beniamin Todosiu

”După doi ani și jumătate de guvernare PSD-ALDE, datoria externă a României a depășit 100 de miliarde de euro! Doar în primele șase luni din 2019, datoria externă totală a crescut cu 4,25 miliarde euro, iar față de 31 decembrie 2016, majorarea este de aproape 11 miliarde de euro! Cele nouă mari spitale promise a fi […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate