Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Final de an școlar, la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia

Publicat

La Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia s-a desfășurat joi, 13 iunie, începând cu ora 9.00, ceremonialul închiderii anului școlar 2018-2019.

Vezi și FOTO-VIDEO: Ultimul apel de seară pentru „PROMOȚIA 68” de la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia

În cadrul ceremonialului sunt incluse momente specifice: acordarea premiilor de onoare, citirea ordinului de numire a noului elev plutonier adjutant al colegiului, predarea-primirea cheii generațiilor, fotografierea și dezvelirea tabloului promoției a 68-a, ce poartă denumirea onorifică „Nicolae Bălcescu – 200”.

Împreună cu cei peste 430 de elevi din toți anii de învățământ, la această activitate au participat părinți, rude și prieteni, reprezentanți ai eșaloanelor superioare, ai administrației locale și inspectoratului școlar județean.

În timpul festivităţii, pe deasupra colegiului au trecut formaţii de elicoptere IAR 33 PUMA SOCAT din cadrul Bazei 71 aeriene Câmpia Turzii, care au salutat promoţia a 68-a.

În anul școlar 2018 – 2019, elevii colegiului au obținut 17 premii și 13 mențiuni la concursurile naționale.

Elevii care au obţinut premii şi menţiuni la faza naţională a olimpiadelor şcolare, precum şi cadrele didactice îndrumătoare au primit premii din partea colegiului:

Absolvent Ioana Tomoioagă – XII B – Premiul I

El. sg. Alexandra Fildan – XI A – menţiune

El. frt. Alexandra Man-Lup – IX A – menţiune

El. frt. Alexandra Ciule – X A – premiul special

Absolvent Nicolae Bodea – XII C – premiul special

El. sg. Robert Cristea – XI E – menţiune

El. frt. Raul Buontempo – IX C – menţiune

El. sg. Elena Iorga – XI B – menţiune

El. cap. Ancuţa Rusu – X E – menţiune.

Alături de elevi au fost premiaţi profesorii coordonatori: Simina Dura, Lucia Lupu, Carmen Roman, Ioan Nistor şi Cosmina Mircea.

Premiul de onoare „Col.(r) ing. Constantin Hurezeanu” acordat elevului cu cele mai bune rezultate la Matematică: el. cap. Vlad Degeu – X B. 

Premiul de onoare „Colonel(r) ing. Mihai Radu Eliat” acordat pentru rezultate foarte bune la Informatică: el. cap. Gabriel Răcianu – X B.

Premiul de onoare “Colonel (r) Alexandru Stanciu” pentru cea mai bună activitate la Limba şi literatura română:  el. frt. Alexandra Ciule – X A.   

Premiul de onoare Colonel (r)ing. Nicolae Mosora, pentru “Cel mai bun camarad”: Andrei Adam, cls. XII E

Premiul de onoare „Colonel (r) dr.ing. Anastasiu Gabriel” pentru rezultate foarte bune la Chimie: el. cap. Alexandra Costache – X C.

Premiul de onoare „Comandor Spânu Zamfir”, pentru cea mai bună prestaţie sportivă în acest an şcolar: el. sg. Alex Stoica – XI D.

Premiul pentru cel mai bun cititor: el. caporal Celina Matei.

Premiul pentru cel mai bun artist: el. sergent Oana Venţel.

Premiul de onoare ,,General-locotenent Gheorghe Răbăcel”: elevul de clasa a IX-a cu cea mai mare medie – 9,87 – el. frt. Andrei Moldovan cls. a IX-C.

Premiul de onoare sponsorizat de Colonel (r) Voicu Cioară, comandant al colegiului, în perioada 1997-2008, se acordă elevilor cu cea mai mare medie din clasele a XI-a: elevilor plt. maj. Darwin Homorodean cls a XI A şi plt. Bianca Iorga din cls a XI C cu media 9,75.   

Premiul in memoriam ,,Col. Marin Georgescu” (1897-1983), cdt. al Străjeriei Breaza (1934-1940): elevii Andrei Adam şi Alexia Țurcă, promoţia 2019 pentru excelenţa în pregătire militară, pentru păstrarea tradiţiilor şi a prestigiului colgiului militar şi pentru merite deosbite la învăţătură.

Premiul Primei promoţii Alba Iulia – 1978 ,,General-maior (r) Cristache Ştefănescu” se acordă elevului cu cele mai bune rezultate la disciplina pregătire militară. Premiul sponsorizat de către colonel (rez.) Ioan Uţiu: absolventului Mihăescu Răzvan din cls. XII B.

Premiul pentru politeţe, ediţia a cincea (sponsorizat de către absolventul veteran Corneliu Buchholzer, promoţia 1945): absolvent Bogdan Câmpean, cls. XII A.

Premiul de onoare  pentru rezultate foarte bune la Fizică: elev caporal Vlad Degeu, cls. X B.

Premiul special pentru managementul eficient şi premiile obţinute de echipa de robotică ARMY BOT a colegiului se acordă liderului echipei, absolvent Bogdan Cătană.

Premiul pentru performanţele deosebite obţinute la Olimpiada de limba română, Lingvistică şi concursuri de creaţie în cei patru ani de studio: absolvent Andrei Ioan Rodilă, cls. XII E.

Premiul pentru performanţele deosebite obţinute la Olimpiada de limba franceză, în cei patru ani de studiu: absolvent Iuliana Ţurcă, cls. XII C.

Premiul pentru rezultate deosebite obţinute la faza naţională a Olimpiadei de filozofie (acordat de Promoţia 1978 – prima promoţie a colegiului Naţional Militar ”Mihai Viteazul”): elev sg. Alexandra Fildan, cls XI A.

Premiile speciale pentru creaţie literară:

El.frt. Andrei Cuc Simuţiu – IX A

El.sg. Mădălina Raiu – XI A;

El.cap. Celina Matei – X A;

Absolvent Bogdan Dumitraşcu – XII E;

El.sg. Radu Leonte – XI E;

El.sg. Alexandra Fildan – XI A

Cei mai buni elevi din fiecare an de studiu – Premiile de onoare ale Asociaţiei ,,Valea Jiului”, ale cadrelor militare în rezervă şi retragere, precum şi subfilialei ,,Cultul Eroilor” Petroşani (a zecea ediţie):

El. frt. Andrei Moldovan – IX C – media 9,87

El. cap. Vlad Degeu – X B – media 9,92

El.sg. Darwin Homorodean – XI A – media 9,75

El. sg. Bianca Iorga – XI B – media 9,75

Absolvent Nicolae Bodea XII C – media 9,80

Cel mai bun elev din Valea Jiului: Ionela Papariga – media 9,27

Diplome de excelență pentru premiul I în cei patru ani de studiu şi media 10 la purtare:

Ramona Gălăţan – XII A

Nicolae Bodea – XII C

Ilişca Coman –XII E

Diplome de excelență pentru elevii cu medii generale peste 9,75:

El.cap. Vlad Degeu – X C – 9,92;

El.frt. Andrei Moldovan – IX C – 9,87;

El.cap. Andrei Cojocaru – X B – 9,86;

El.cap. Alexandra Costache – X C – 9,84;

El.cap. Darius Olar – X B – 9,76;

El.plt. Bianca Iorga – XI- B – 9,75;

El.plt.maj. Darwin Homorodean – XI- A – 9,75;

Diplome de merit pentru elevii cu medii peste 9,50:  

El.cap. Vivian Maftei – X E – 9,71;

El.plt.ajt. Daria Cosmina Pop – XI C – 9,71;

El.frt. Robert Cristian Hientz – IX C – 9,70;

El.cap. Oana Maria Puşcaş – X D – 9,68;

El.frt. Anamaria Penegrina Steopoaie – IX E – 9,67;

El.frt. Ionuţ Mircea Ivescu – IX A – 9,65;

Absolvent Alexandru Lazăr – XII D – 9,63;

El.frt. Mădălina Maria Matei – IX C – 9,62;

El.frt. Dorin Dunca – IX A –9,60;

Absolvent Andrei Adam – XII E – 9,53;

El.cap. Szabo Ovidiu – X A – 9,52;

Absolvent Szene Narcis – XII D – 9,50;

El.sg. Andreea Gontariu – XI B – 9,50.

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Luke Sky

    joi, 13.06.2019 at 14:47

    „În timpul festivităţii, pe deasupra colegiului au trecut formaţii de elicoptere IAR 33 PUMA SOCAT din cadrul Bazei 71 aeriene Câmpia Turzii, care au salutat promoţia a 68-a.”, comandantul formației de elicoptere fiind un absolvent al acestei unități de învățământ de elită.

    Ce poate fi mai frumos decât să-ți saluți viitorii camarazi de la manșă?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

EVENIMENT

Inflația în Zona Euro a atins un nou record de 8,6%. Banca Centrală Europeană va mări dobânda pentru prima dată în ultimii 11 ani

Publicat

Inflația în Zona Euro a atins un record de 8,6%, în timp ce Banca Centrală Europeană se pregătește pentru prima sa majorare a dobânzii din ultimii 11 ani, potrivit datelor biroului european de statistică Eurostat.

Inflaţia a fost de 8,1% în mai, ceea ce înseamnă că viaţa continuă să se scumpească în ţările din zona euro. În România, în aceeași lună, inflația a ajuns la 14,5%, ceea ce a antrenat un val de scumpiri în lanț.

Germania este singura țară care a raportat o încetinire de 0,5 puncte procentuale a inflaţiei de la o lună la alta, dar și acolo prețurile au explodat, în ciuda unor măsuri luate de Guvern.

Atât Franţa, cât şi Spania au înregistrat noi recorduri de inflaţie în iunie, aceasta din urmă depăşind pragul de 10% pentru prima dată din 1985, potrivit Reuters, citat de Digi24.

Conducerea BCE, care a promis că va aborda creşterea preţurilor, urmează să se întâlnească la sfârşitul lunii iulie pentru a anunţa că creşte dobânzile.

Banca Centrală Europeană a transmis că va creşte din nou dobânda cheie în septembrie, ceea ce înseamnă că principala sa dobândă ar putea reveni pe un trend pozitiv în acest an, CE având dobânzi negative din 2014.

Sursă: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

ASF a declanșat angajări ”fulger” cu o zi înainte de înghețarea posturilor la stat. A scos la concurs 31 de posturi de bugetar

Publicat

birou-gol-zile-libere-e1519215884228

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a scos la concurs peste 30 de posturi în cadrul instituției, cu o zi înainte de înghețarea angajărilor la stat. 

Mai precis, ASF caută 31 de noi angajați, printre care inspectori de asigurări, analist prevenirea spălării banilor, auditor IT, analiști financiari, consilieri juridici și altele.

În plus, numeroase ministere și instituții de stat au făcut angajări-fulger, înainte de intrarea în vigoare a măsurii, scrie Economedia.ro, care realizează și o analiză a angajărilor pe ultima sută de metri în ministere și agenții de stat.

Guvernul a decis să suspende ocuparea prin concurs sau examen a posturilor din instituțiile publice, vacante sau temporar vacante, până la sfârșitul anului.

Excepție fac posturile pentru care au fost demarate procedurile de organizare a concursurilor anterior datei de 1 iulie 2022, pentru care se continuă procedurile de ocupare a acestora, conform prevederilor în vigoare la acea dată, se precizează în document.

ASF și alte instituții au profitat de cele câteva zile de grație și au declanșat proceduri de angajare a unor noi bugetari.

Guvernul motivează decizia prin criza generată de pandemia COVID care ”a determinat la nivel naţional luarea unor măsuri de natură sanitară şi economică care au generat dezechilibre la nivelul indicatorilor macroeconomici, prin faptul că România se află la nivel european în procedura aplicabilă deficitelor excesive

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Modelul și actrița franceză Laetitia Casta a vrăjit publicul la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu 2022

Publicat

Modelul și actrița franceză Laetitia Casta a fost prezentă la Sibiu, pe scena Filarmonicii de Stat, în cadrul unei conferințe speciale FITS găzduite de profesorul și teatrologul Octavian Saiu.

Aceasta a fost a doua sa apariție pe scena de la Sala Thalia, după prima reprezentația a spectacolului „Clara Haskil, Preludiu și Fugă”, joi, 30 iunie.

În dialogul cu Octavian Saiu, la care publicul a avut acces gratuit, artista a povestit despre începuturile carierei sale de model și despre reticența părinților de a-i permite să pășească în această lume strălucitoare.

La 16 ani, Laetitia Casta apărea deja pe coperta a trei reviste și astfel, povestește chiar ea, și-a dat seama că poate deveni un personaj prin intermediul unei fotografii.

Asta, în ciuda timidității pe care a încercat s-o învingă pășind pe scena de teatru: „Eu cred că timiditatea este o calitate, nu un defect. Când sunt pe scenă nu simt că sunt privită sau vulnerabilă, ci că eu îi privesc de pe scenă pe spectatori.”

Întrebată ce știa despre Clara Haskil, rolul din spectacolul prezentat la FITS, artista a răspuns că nu avea nicio idee despre personajul pe care urma să-l joace:

„A fost o mare descoperire. Nu ascultam muzică clasică, dar acum observ cum creează sensibilitate și liniște interioară în rândul oamenilor (…) În spectacol am surprins fiecare personaj din viața Clarei. Regizorul și cu mine am încercat să nu pară doar un simplu monolog, ci un film hollywoodian”.

Despre teatru, Laetitia Casta a spus că permite actorilor să redevină copii:

„Acest copil interior trebuie sa fie hrănit, alintat, încurajat să vorbească. Când sunt pe scenă, trebuie să fiu un copil. Copiii sunt prinși în lumea pe care o joacă, este ceva diferit de munca din fiecare zi. Teatrul este plăcerea jocului, plăcerea de a dărui”.

Considerăm, la fel ca Laetitia Casta, că opinia spectatorilor este cea mai importantă, astfel încât am cerut câteva păreri la ieșirea din sală. Toți cei care ne-au răspuns au elogiat spectacolul și jocul actriței, redăm doar două dintre ele:

”Am venit special de la Brașov s-o văd pe Laetitia Casta. A fost modelul meu preferat, i-am urmărit cariera, și pe cea de actriță de film, dar nu am crezut că voi avea vreodată șansa s-o văd pe o scenă din România. Sunt foarte impresionat de talentul ei, este absolut fabuloasă.

Felul în care a reușit să întruchipeze atâtea personaje pe scenă, o singură femeie, atâtea vârste, atâtea personalități, m-a impresionat profund. Venisem să văd o femeie frumoasă, dar am descoperit o actriță desăvârșită! Mulțumesc, FITS!” (Radu, 51 de ani, Brașov)

”Nu știam de festival sau spectacol, am venit la Sibiu cu alte treburi, dar am avut ocazia să cumpăr bilet de la cineva care nu a mai putut ajunge și nu regret nici o secundă.

Am asistat la un regal de teatru, o femeie – frumoasă, absolut, dar acest aspect devine neimportant pe scenă – care are incredibilă forță și pasiune și talentul nemărginit de a trece de la un personaj la altul fără nici o dificultate. Și aș vrea să remarc și pianista, care a fost foarte bună, de asemenea. Așa spectacol, mai rar!” (Mirela, 34 de ani, București).

Cine este Laetitia Casta

Laetitia Marie Laure Casta, născută la 11 mai 1978, este un supermodel și actriță franceză.

Ea a devenit „GUESS? Girl” în 1993, apoi a lucrat pentru Victoria’s Secret din 1998 până în 2000, după care a fost purtător de cuvânt al companiei de cosmetice L’Oréal.

A apărut pe coperțile a peste 100 de reviste populare precum Cosmopolitan, Vogue, Rolling Stone, Elle și Glamour și a pășit pe podiumuri pentru designeri precum Yves Saint Laurent, Jean-Paul Gaultier, Chanel, Dior, Dolce & Gabbana, Paco Rabanne. , Kenzo, Louis Vuitton, Christian Lacroix, Roberto Cavalli, Jacquemus și Vivienne Westwood.

Laetitia Casta a devenit actriță, apărând în filme precum Gainsbourg: A Heroic Life (2010), în care a interpretat sex-simbolul Brigitte Bardot, Face (2009) și The Blue Bicycle (2000), precum și în piesa Ondine la teatrul Antoine.

Foto: Dragoș Dumitru

Alba24 este partener media oficial al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu – 2022.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ALBA: 8 cazuri noi de COVID, în ultimele 24 de ore. Situația pe localități

Publicat

DSP Alba anunță că în județ au fost înregistrate 8 noi cazuri de COVID în ultimele 24 de ore. Cele mai multe sunt la Alba Iulia, respectiv 5. Câte un caz a fost descoperit la Sebeș, Câmpeni și Meteș. În județ sunt 80 de cazuri active. 

În același interval, în județ au fost realizate 20 de teste PCR și 73 de teste rapide, a transmis DSP Alba.

De la începutul pandemiei, 54.030 de cetățeni ai județului s-au infectat. Dintre aceștia, 52.682 s-au vindecat, iar 1.290 au decedat în timp ce erau infectați.

Localitate Cazuri active
   
HOPÂRTA 1
BISTRA 3
MUNICIPIUL ALBA IULIA 50
ORAŞ OCNA MUREŞ 6
MUNICIPIUL BLAJ 7
ŞONA 1
VINŢU DE JOS 1
MUNICIPIUL SEBEŞ 5
IGHIU 1
ORAŞ TEIUŞ 1
MUNICIPIUL AIUD 2
ORAŞ CUGIR 2

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax