Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Final de an școlar, la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia


Publicat

La Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia s-a desfășurat joi, 13 iunie, începând cu ora 9.00, ceremonialul închiderii anului școlar 2018-2019.

Vezi și FOTO-VIDEO: Ultimul apel de seară pentru „PROMOȚIA 68” de la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia

În cadrul ceremonialului sunt incluse momente specifice: acordarea premiilor de onoare, citirea ordinului de numire a noului elev plutonier adjutant al colegiului, predarea-primirea cheii generațiilor, fotografierea și dezvelirea tabloului promoției a 68-a, ce poartă denumirea onorifică „Nicolae Bălcescu – 200”.

Împreună cu cei peste 430 de elevi din toți anii de învățământ, la această activitate au participat părinți, rude și prieteni, reprezentanți ai eșaloanelor superioare, ai administrației locale și inspectoratului școlar județean.

În timpul festivităţii, pe deasupra colegiului au trecut formaţii de elicoptere IAR 33 PUMA SOCAT din cadrul Bazei 71 aeriene Câmpia Turzii, care au salutat promoţia a 68-a.

În anul școlar 2018 – 2019, elevii colegiului au obținut 17 premii și 13 mențiuni la concursurile naționale.

Elevii care au obţinut premii şi menţiuni la faza naţională a olimpiadelor şcolare, precum şi cadrele didactice îndrumătoare au primit premii din partea colegiului:

Absolvent Ioana Tomoioagă – XII B – Premiul I

El. sg. Alexandra Fildan – XI A – menţiune

El. frt. Alexandra Man-Lup – IX A – menţiune

El. frt. Alexandra Ciule – X A – premiul special

Absolvent Nicolae Bodea – XII C – premiul special

El. sg. Robert Cristea – XI E – menţiune

El. frt. Raul Buontempo – IX C – menţiune

El. sg. Elena Iorga – XI B – menţiune

El. cap. Ancuţa Rusu – X E – menţiune.

Alături de elevi au fost premiaţi profesorii coordonatori: Simina Dura, Lucia Lupu, Carmen Roman, Ioan Nistor şi Cosmina Mircea.

Premiul de onoare „Col.(r) ing. Constantin Hurezeanu” acordat elevului cu cele mai bune rezultate la Matematică: el. cap. Vlad Degeu – X B. 

Premiul de onoare „Colonel(r) ing. Mihai Radu Eliat” acordat pentru rezultate foarte bune la Informatică: el. cap. Gabriel Răcianu – X B.

Premiul de onoare “Colonel (r) Alexandru Stanciu” pentru cea mai bună activitate la Limba şi literatura română:  el. frt. Alexandra Ciule – X A.   

Premiul de onoare Colonel (r)ing. Nicolae Mosora, pentru “Cel mai bun camarad”: Andrei Adam, cls. XII E

Premiul de onoare „Colonel (r) dr.ing. Anastasiu Gabriel” pentru rezultate foarte bune la Chimie: el. cap. Alexandra Costache – X C.

Premiul de onoare „Comandor Spânu Zamfir”, pentru cea mai bună prestaţie sportivă în acest an şcolar: el. sg. Alex Stoica – XI D.

Premiul pentru cel mai bun cititor: el. caporal Celina Matei.

Premiul pentru cel mai bun artist: el. sergent Oana Venţel.

Premiul de onoare ,,General-locotenent Gheorghe Răbăcel”: elevul de clasa a IX-a cu cea mai mare medie – 9,87 – el. frt. Andrei Moldovan cls. a IX-C.

Premiul de onoare sponsorizat de Colonel (r) Voicu Cioară, comandant al colegiului, în perioada 1997-2008, se acordă elevilor cu cea mai mare medie din clasele a XI-a: elevilor plt. maj. Darwin Homorodean cls a XI A şi plt. Bianca Iorga din cls a XI C cu media 9,75.   

Premiul in memoriam ,,Col. Marin Georgescu” (1897-1983), cdt. al Străjeriei Breaza (1934-1940): elevii Andrei Adam şi Alexia Țurcă, promoţia 2019 pentru excelenţa în pregătire militară, pentru păstrarea tradiţiilor şi a prestigiului colgiului militar şi pentru merite deosbite la învăţătură.

Premiul Primei promoţii Alba Iulia – 1978 ,,General-maior (r) Cristache Ştefănescu” se acordă elevului cu cele mai bune rezultate la disciplina pregătire militară. Premiul sponsorizat de către colonel (rez.) Ioan Uţiu: absolventului Mihăescu Răzvan din cls. XII B.

Premiul pentru politeţe, ediţia a cincea (sponsorizat de către absolventul veteran Corneliu Buchholzer, promoţia 1945): absolvent Bogdan Câmpean, cls. XII A.

Premiul de onoare  pentru rezultate foarte bune la Fizică: elev caporal Vlad Degeu, cls. X B.

Premiul special pentru managementul eficient şi premiile obţinute de echipa de robotică ARMY BOT a colegiului se acordă liderului echipei, absolvent Bogdan Cătană.

Premiul pentru performanţele deosebite obţinute la Olimpiada de limba română, Lingvistică şi concursuri de creaţie în cei patru ani de studio: absolvent Andrei Ioan Rodilă, cls. XII E.

Premiul pentru performanţele deosebite obţinute la Olimpiada de limba franceză, în cei patru ani de studiu: absolvent Iuliana Ţurcă, cls. XII C.

Premiul pentru rezultate deosebite obţinute la faza naţională a Olimpiadei de filozofie (acordat de Promoţia 1978 – prima promoţie a colegiului Naţional Militar ”Mihai Viteazul”): elev sg. Alexandra Fildan, cls XI A.

Premiile speciale pentru creaţie literară:

El.frt. Andrei Cuc Simuţiu – IX A

El.sg. Mădălina Raiu – XI A;

El.cap. Celina Matei – X A;

Absolvent Bogdan Dumitraşcu – XII E;

El.sg. Radu Leonte – XI E;

El.sg. Alexandra Fildan – XI A

Cei mai buni elevi din fiecare an de studiu – Premiile de onoare ale Asociaţiei ,,Valea Jiului”, ale cadrelor militare în rezervă şi retragere, precum şi subfilialei ,,Cultul Eroilor” Petroşani (a zecea ediţie):

El. frt. Andrei Moldovan – IX C – media 9,87

El. cap. Vlad Degeu – X B – media 9,92

El.sg. Darwin Homorodean – XI A – media 9,75

El. sg. Bianca Iorga – XI B – media 9,75

Absolvent Nicolae Bodea XII C – media 9,80

Cel mai bun elev din Valea Jiului: Ionela Papariga – media 9,27

Diplome de excelență pentru premiul I în cei patru ani de studiu şi media 10 la purtare:

Ramona Gălăţan – XII A

Nicolae Bodea – XII C

Ilişca Coman –XII E

Diplome de excelență pentru elevii cu medii generale peste 9,75:

El.cap. Vlad Degeu – X C – 9,92;

El.frt. Andrei Moldovan – IX C – 9,87;

El.cap. Andrei Cojocaru – X B – 9,86;

El.cap. Alexandra Costache – X C – 9,84;

El.cap. Darius Olar – X B – 9,76;

El.plt. Bianca Iorga – XI- B – 9,75;

El.plt.maj. Darwin Homorodean – XI- A – 9,75;

Diplome de merit pentru elevii cu medii peste 9,50:  

El.cap. Vivian Maftei – X E – 9,71;

El.plt.ajt. Daria Cosmina Pop – XI C – 9,71;

El.frt. Robert Cristian Hientz – IX C – 9,70;

El.cap. Oana Maria Puşcaş – X D – 9,68;

El.frt. Anamaria Penegrina Steopoaie – IX E – 9,67;

El.frt. Ionuţ Mircea Ivescu – IX A – 9,65;

Absolvent Alexandru Lazăr – XII D – 9,63;

El.frt. Mădălina Maria Matei – IX C – 9,62;

El.frt. Dorin Dunca – IX A –9,60;

Absolvent Andrei Adam – XII E – 9,53;

El.cap. Szabo Ovidiu – X A – 9,52;

Absolvent Szene Narcis – XII D – 9,50;

El.sg. Andreea Gontariu – XI B – 9,50.

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. Luke Sky

    joi, 13.06.2019 at 14:47

    „În timpul festivităţii, pe deasupra colegiului au trecut formaţii de elicoptere IAR 33 PUMA SOCAT din cadrul Bazei 71 aeriene Câmpia Turzii, care au salutat promoţia a 68-a.”, comandantul formației de elicoptere fiind un absolvent al acestei unități de învățământ de elită.

    Ce poate fi mai frumos decât să-ți saluți viitorii camarazi de la manșă?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Niciun caz COVID nou după testele de astăzi, în județul Alba. Directorul DSP: ”Campania de vaccinare își arată efectele”

Publicat

Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a anunțat luni seara că după testările de astăzi nu au mai fost depistate cazuri pozitive COVID. Reamintim că anterior fusese raportat doar un singur caz.

Vezi ALBA: Un singur caz COVID confirmat în ultimele 24 de ore. Incidența actualizată în localitățile din județ

”După testele COVID de astăzi (429 PCR si peste 100 rapide), ZERO cazuri noi pozitive în Jud Alba. Campania de vaccinare își arată efectele, nu trebuie să abandonăm, ne dorim cu toții o toamnă fără “valuri” și o viață normală”, a scris directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, pe Facebook.

De la începutul pandemiei, în județul Alba, 21.370 de persoane au fost confirmate pozitiv. În același interval, au fost 20.577 persoane vindecate și 708 decese.

Duminică, în Alba au fost prelucrate 241 de probe, la Spitalul Județean din Alba Iulia. Luni, au fost procesate 529 de teste.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Concursul pentru directori școli va avea loc în octombrie iar numirile în decembrie. Majoritatea interimatelor expiră în august

Publicat

Concursul de ocupare a posturilor de management în instituțiile de învățământ ar putea avea loc pe 15 octombrie, a declarat luni ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Totodată, numirile pe posturile de directori de școală vor fi făcute între 20-22 decembrie 2021.

„Avem în vedere un calendar care să prevadă demararea concursului după 14 septembrie, imediat după începerea școlii, pe 13 septembrie, să aibă o probă scrisă în 15 octombrie, după care să se deruleze probele de interviu astfel încât să avem numirile făcute între 20-22 decembrie, cu începere din semestrul II al anului școlar 2021-2022, în data de 10 ianuarie”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Antena 3, informează Edupedu.

Iar asta în condițiile în care toate mandatele obținute prin concursurile din anii trecuți, dar și numirile făcute pe 9 ianuarie anul curent expiră la 31 august.

Astfel, inspectorii școlari vor delega după această dată directori interimari pentru a conduce școlile în perioada semestrului I din anul școlar următor.

Săptămâna trecută, ministrul anunța că ”luăm în considerare ideea de demarare a concursurilor pentru ocupare a posturilor de directori printr-o probă scrisă organizată nu în data de 27 iulie, ci organizată imediat după începerea anului şcolar 2021-2022, deci după 13 septembrie”.

El a explicat că numirea noilor directori ar putea avea loc în semestrul al II-lea al anului şcolar 2021-2022.

„Iniţierea concursului ar putea să fie făcută în ziua imediat următoare, 14 septembrie, printr-un anunţ, iar proba scrisă ar putea să fie susţinută în cea de-a doua parte a lunii octombrie.

Probele de interviu s-ar putea susţine la începutul lunii decembrie, în luna decembrie am putea avea numirile făcute cu începere din semestrul al II-lea, adică cu data de 10 ianuarie. Acesta este un avantaj de a comasa toate etapele concursului în semestrul I al anului şcolar 2021-2022 şi de a începe semestrul al II-lea cu directori numiţi după criterii de competenţă, care să privilegieze exclusiv competenţa”, a susţinut ministrul Educaţiei.

surse: agerpres.ro, edupedu.ro, spotmedia.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

OFICIAL: GHIDUL examenului de Evaluare Națională 2021, publicat de Ministerul Educației. Detalii pentru elevii de clasa a VIII-a

Publicat

examen testare

Ministerul Educației a publicat luni seara ghidul oficial cu detalii despre organizarea și desfășurarea examenului de Evaluare Națională 2021. Prima probă va fi la Română în 22 iunie.

Înscrierile la examen se vor încheia marți.

Vezi integral: GHID_EVALUARE_NATIONALĂ_VIII_2021

„Ministerul Educaţiei a luat acele măsuri administrative pentru a veni în sprijinul elevilor înţelegând dificultăţile pe care le-au întâmpinat.

În ghid, printre altele, sunt prezentate principalele măsuri privind accesul în unitățile școlare:

Este vorba despre micşorarea numărului de note necesare încheierii situaţiilor şcolare la minimum două, este vorba de prevederi precum posibilitatea de a face construcţii pe foaia de examen – matematică, geometrie, de a sublinia textele la examenul de limba română.

Nu mai sunt considerate semne distinctive, deoarece toţi au posibilitatea să facă acest lucru.

Vezi MODELE de SUBIECTE la EVALUARE NAȚIONALĂ 2021, clasa a VIII-a: TOATE testele de antrenament și BAREMELE la Română și Matematică

Creşte timpul alocat – 15 minute – pentru a completa casetele. Deci, sunt lucruri mici, dar care toate la un loc vin în sprijinul elevilor”, a explicat ministrul  Sorin Cîmpeanu, despre desfășurarea examenului.

Vezi integral: GHID_EVALUARE_NATIONALĂ_VIII_2021

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania, la munte și la mare până în 27 iunie. Când cresc temperaturile. Prognoza în regiuni pe 2 săptămâni

Publicat

Meteorologii vin și cu vești mai bune pentru următoarele două săptămâni. Vremea se încălzește și temperaturile maxime ajung la peste 30 de grade Celsius, cel puțin în sudul și vestul țării.

Vor mai fi însă perioade cu ploi și furtuni.

Administrația Națională de Meteorologie a prezentat prognoza de vreme pentru perioada 14-27 iunie, în regiuni din țară:

TRANSILVANIA

Intervalul va debuta cu vreme răcoroasă, cu temperaturi maxime de 17-23 de grade şi minime de 7-11 grade.

Apoi, încălzirea vremii va fi semnificativă, determinând înregistrarea de valori diurne, mediat regional, de 24-29 de grade şi nocturne de 10-15 grade. Vremea se va menţine caldă până spre sfârşitul perioadei, cu uşoare variaţii de la o zi la alta.

În primele zile şi din nou după data de 21 iunie, în special în cursul după-amiezilor, probabilitatea pentru averse (local mai însemnate cantitativ) va fi ridicată.

LA MUNTE

Vremea va fi răcoroasă la începutul intervalului, când se vor înregistra valori diurne de 8-16 grade şi nocturne de 2-8 grade.

Ulterior, vremea se va încălzi, devenind normală pentru a doua jumătatea a lunii iunie; temperaturile maxime vor fi de 14-22 de grade, iar minimele de 8-14 grade, iar până la sfârşitul perioadei nu sunt estimate variaţii termice semnificative.

În special în primele zile ale intervalului, aversele vor fi frecvente şi local însemnate cantitativ, dar probailitatea de ploaie va fi ridicată şi în cea de-a doua săptămână.

DOBROGEA și litoral

În prima săptămână, vremea va fi relativ răcoroasă în majoritatea zilelor, cu valori diurne de 20-24 de grade şi nocturne de 12-15 grade, mediat regional.

Ulterior, vremea va fi caracterizată de un regim termic apropiat de cel normal în ultima decadă a lunii iunie, cu maxime de 24-28 de grade şi minime de 15-18 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în mare parte a intervalului de referinţă, în special în perioada 15-19 iunie când vor fi posibile local cantităţi de apă mai însemnate.

BANAT

Pe parcursul primei săptămâni, vremea va fi în încălzire treptată, dar semnificativă, astfel că de la valori uşor sub cele normale pentru a doua decadă a lunii iunie în primele zile (maxime de 22-25 de grade şi minime de 8-12 grade) temperatura aerului va ajunge până la medii diurne de 30-33 de grade şi nocturne de 15-18 grade.

În cea de-a doua săptămână, vor fi uşoare variaţii termice, dar vremea se va menţine călduroasă în majoritatea zilelor, cu temperaturi maxime de 29-32 de grade şi minime de 16-19 grade, mediat regional.

În prima parte a intervalului de referinţă, vor fi averse pe spaţii restrânse, în special în orele după-amiezilor. Din 20 iunie, probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată şi local vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate, cu precădere în perioada 22-23 iunie.

CRIȘANA

În prima săptămână, încălzirea treptată, dar semnificativă a vremii va determina creşterea temperaturii de la valori uşor mai mici decât cele normale pentru a doua decadă a lunii iunie în primele zile (maxime de 22-25 de grade şi minime de 8-12 grade) la medii diurne de 30-32 de grade şi nocturne de 15-18 grade.

În cea de-a doua săptămână, deşi vor fi uşoare variaţii termice, vremea se va menţine călduroasă în majoritatea zilelor, cu temperaturi maxime de 29-32 de grade şi minime de 16-19 grade, mediat regional.

Vor fi ploi pe arii restrânse, în orele după-amiezilor, în prima parte a intervalului de referinţă. Din 21 iunie, probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată şi local vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate, cu precădere în perioada 22-24 iunie.

MARAMUREȘ

În prima săptămână, încălzirea treptată, dar semnificativă a vremii va determina creşterea temperaturii de la valori mai mici decât cele normale pentru a doua decadă a lunii iunie în primele zile (maxime de 22-24 de grade şi minime de 9-11 grade) la medii diurne de 25-29 de grade şi nocturne de 13-16 grade.

În cea de-a doua săptămână, deşi vor fi uşoare variaţii termice, vremea se va menţine caldă în majoritatea zilelor.

Vor fi averse locale la începutul intervalului, iar probabilitatea de ploaie va fi ridicată după data de 22 iunie.

MOLDOVA

Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme răcoroasă, cu medii ale maximelor diurne de 20-24 de grade şi ale minimelor de 11-15 grade.

Ulterior, în special în cea de-a doua săptămână, temperatura aerului va ajunge la valori în jurul celor climatologic specifice pentru a doua parte a lunii iunie, iar în unele zile vremea va fi chiar mai caldă decât normal, cu maxime de 25-29 de grade şi minime de 14-17 grade, mediat regional.

La începutul primei săptămâni aversele vor fi frecvente şi local însemnate cantitativ. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată şi după data de 21 iunie.

MUNTENIA

În primele zile ale intervalului, vremea va fi răcoroasă, cu medii ale maximelor termice de 22-25 de grade şi ale minimelor de 9-14 grade. Ulterior, regimul termic va deveni normal pentru această perioadă a anului, cu temperaturi diurne de 26-29 de grade şi nocturne de 12-17 grade, mediat regional.

În cea de-a doua săptămână vor fi şi zile călduroase, în care maximele vor depăşi local 30 de grade.

În prima săptămână, dar în special în perioada 14-16 iunie, se vor semnala local fenomene specifice instabilității atmosferice (averse şi descărcări electrice). Probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicată şi în unele zile din cea de-a doua săptămână.

OLTENIA

Pe parcursul primei săptămâni, vremea va fi în încălzire treptată, dar semnificativă, astfel că de la valori uşor sub cele normale pentru a doua decadă a lunii iunie în primele zile (maxime de 23-27 de grade şi minime de 9-13 grade) temperatura aerului va ajunge până la medii diurne de 28-32 de grade şi nocturne de 15-19 grade.

În cea de-a doua săptămână, vor fi uşoare variaţii termice, dar vremea se va menţine călduroasă în majoritatea zilelor, cu temperaturi maxime de 30-32 de grade, mediat regional.

În prima parte a intervalului de referinţă, vor fi averse pe spaţii restrânse, în special în orele după-amiezilor. Din 22 iunie, probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată.

sursă: meteoromania.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate