Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: MĂSURI decise de CJSU Alba după creșterea numărului de cazuri COVID în județ. Declarații ale autorităților

Publicat

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Alba s-a reunit sâmbătă, în contextul numărului foarte mare de cazuri de infectări la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică din Galda de Jos și a creșterii incidenței COVID în județ.

Prefectul de Alba, Nicolae Albu, a făcut declarații la finalul ședinței CJSU. La ședință au participat reprezentanți ai DGASPC Alba, DSP, IPJ, ISU, Spitalului Județean de Urgență Alba.

Măsuri decise:

– carantinarea Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică (CRRN) din Galda – va fi dispusă de DSP Alba

– anchetă epidemiologică la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică de la Galda – derulată de DSP Alba până la închiderea focarului Sars-Cov-2

– masca obligatorie pe domeniul public, pe o distanță de până la 500 m distanță de Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Galda de Jos – din 11.10. ora 00.00; excepție copiii și persoanele cu afecțiuni medicale; zona în care este obligatorie purtarea măștii va fi marcată cu panouri

Vezi FOCARUL de la Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică din Galda de Jos. Cum și unde se face tratarea cazurilor COVID. DOCUMENT

La centrul din Galda au fost confirmați, până sâmbătă, 103 beneficiari ai unității (din totalul de 179) – pozitivi COVID și 29 de angajați. În total, sunt 132 de îmbolnăviri. Beneficiarii și angajații vor fi retestați.

DSP Alba a demarat o anchetă pentru a verifica măsurile luate pe timp de pandemie, mai exact achiziționarea și dotarea cu materiale de protecție, asigurarea circuitelor funcționale, existenta și aplicarea procedurilor de lucru pe timp de pandemie, în vederea stabilirii cauzelor care au dus la aceasta situație, la Galda de Jos.

În județ, rata incidenței cazurilor COVID (în 2 săptămâni) a crescut la 2.17 față de 1.96 cu o zi în urmă.

Pe localități, cea mai mare incidență a cazurilor noi este la Aiud – 5,16 (131 cazuri noi în 2 săptămâni; anterior incidența era de 5,24). La Alba Iulia este de 2.80 (210 cazuri noi în 2 săptămâni; anterior incidența era de 2,94).

În mediul rural, incidența cazurilor COVID s-a dublat la Galda de Jos – 30.65 (16,47 anterior) și este în continuare mare la Ciugud: 16.37 (15,41 anterior).

Vezi LISTA: Incidența actualizată a cazurilor COVID în Alba, pe localități. Cea mai mare rată, la Galda, Ciugud, Aiud și Alba Iulia

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. dsd

    duminică, 11.10.2020 at 11:33

    Parerea mea Dle Prefect este sa lasati sa se vindece toti si dupa sa luati masuri..nu va grabiti ca nu e cazul

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate