Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE-VIDEO Moment istoric: A început vaccinarea în România. Prima persoană vaccinată, o asistentă medicală

Publicat

Vaccinarea personalului medical a început la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” duminică, 27 decembrie, la ora 09:00. Tot în această zi, acțiuni similare vor fi organizate și în celelalte nouă spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19.

Prima persoană care a fost vaccinată la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” este Mihaela Anghel, asistentă medicală generalistă, membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

Vezi și PROSPECTUL vaccinului anti-Covid19 produs de Pfizer- BioNtech. Contraindicații și reacții adverse

Reamintim faptul că 10.000 de doze au ajuns sâmbătă la Institutul Cantacuzino. În noaptea de sâmbătă spre duminică, vaccinul a fost distribuit către 10 spitale de boli infecțioase din toată țara.

Vaccinul anti-COVID vine sub formă de pulbere, în sticluţe mici, în care trebuie introdus ser fiziologic pentru diluare şi apoi va fi fracţionat în cinci doze egale pentru 5 pacienţi diferiţi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax