Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE-VIDEO Noi RESTRICȚII luate de autorități. MĂSURI pentru purtarea măștii și limitarea circulației pe timpul nopții

Publicat

Comitetul Național pentru Situații de Urgență s-a întrunit din nou, joi seară, fiind luate noi restricții, în condițiile în care România se apropie de 10.000 de cazuri de COVID-19 pe zi.

De la ora 19:00, Președintele Klaus Iohannis va prezida ședința de Guvern. 

Citește și Citește și RESTRICȚII la Alba Iulia, Blaj, Sebeș, Cugir, Ciugud și Cricău. REGULI pentru circulația în timpul nopții, magazine și transport

Principalele declarații făcute de președintele Klaus Iohannis:

„Cred că suntem pe bună dreptate îngrijorați. Am avut astăzi aproape 10.000 de cazuri noi, de persoane care s-au îmbolnăvit. Trebuie să fim foarte realiști. Sunt necesare măsuri ferme, măsuri mai ferme pentru a controla extinderea pandemiei. Măsurile care s-au luat până acum nu mai sunt suficiente.

Sunt necesare măsuri în plan național, precum:

  • școlile să treacă toate în online,
  • angajații și din public și din privat să treacă la telemuncă,
  • peste tot unde este posibil, magazinele trebuie să fie închise seara cel târziu la ora 21:00,
  • circulația pe timpul nopții trebuie restricționată,
  • petrecerile și cele publice și cele private trebuie interzise,
  • târgurile și piețele trebuie închise,
  • portul măștii trebuie să devină obligatoriu peste tot în țară, în toate locurile publice și la toate locurile de muncă, indiferent dacă vorbim de locuri publice în interior sau în exterior. Portul măștii trebuie să fie generalizat și să fie obligatoriu, iar firmele și autoritățile trebuie obligatoriu să își decaleze programul de funcționare astfel încât și transportul public să funcționeze cu o încărcare mai mică permițând în acest fel distanțarea fizică între persoane. 

Evident că noi dorim să controlăm extinderea pandemiei, dar în același timp ne dorim să dăm șanse medicilor să trateze bolnavii din spitale. În același timp ne dorim să continue activitățile economice, noi dorim să luăm măsuri prin care oamenii să fie protejați. (…) Suntem în condiții de pandemie și nu putem să facem abstracție de acest lucru.

Începe campania electorală. Va fi o campanie electorală în condiții foarte speciale, foarte stricte și urmează votul. Vă invit domnule prim-ministru să vă implicați total pentru organizarea în condiții de siguranță sanitară a alegerilor. 

Eu vă spun foarte clar. Democrația nu poate fi pusă în paranteză. Democrația trebuie garantată și democrația se garantează prin alegeri libere. Națiunile puternice țin la alegeri democratice chiar și în condiții de criză. Ce exemplu mai bun decât algerile care au avut în Statele Unite ale Americii. (…)

Națiunea română este o națiune puternică și vom trece împreună în această criză

Principalele declarații făcute de premierul Ludovic Orban:

„Măsurile prezentate de domnul președinte trebuie transpuse în hotărârea de Guvern privind starea de alertă. Aplicabilitatea acestor decizii va fi de luni. Într-un fel este bine, ca să fie cunoscute înainte de a intra în vigoare. Solicit fermitate și angajament maxim pentru transpunerea lor în practică. Este fundamental ca insituțiile să fie un exemplu, să fie mobilizate la maxim în aplicarea acestor reglementări.

În ceea ce privește alegerile, noi suntem pregătiți să asigurăm condițiile de desfășurare a campaniei electorale și de organizare a zilei votului în așa natură încât riscul de contaminare a persoanelor care participă la procesul de vot să fie egal cu zero”

Reamintim faptul că la ultima ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, care a avut loc luni, autoritățile au decis ca mască de protecție să fie obligatorie în tot județul, dacă rata de incidență este mai mare de 1,5 la mia de locuitori (față de 3/mie, varianta inițială).

Premierul Ludovic Orban a avut miercuri seară o întâlnire cu reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerul Apărării, pentru a analiza posibile măsuri în localităţile unde incidenţa de infectare este de peste 3 la mia de locuitori, anunţa Raluca Turcan. Întrebată, la B1TV, dacă este luată în discuţie şi restricţionarea circulaţiei pe timp de noapte şi dacă este una dintre variante, vicepremierul a declarat: „Nu vom ajunge la restricţionarea circulaţiei pe timp de noapte în toată ţara şi în toate localităţile”. Ea spunea că doar unde există o creştere a numărului de infectări sunt luate în considerare astfel de măsuri.

Bilanțul zilnic al cazurilor de COVID-19 este în continuă creștere. Alte 9.714 de îmbolnăviri – cel mai mare număr de la debutul pandemiei – au fost raportate în ultimele 24 de ore în România. Bilanțul COVID-19 a ajuns la 276.802, potrivit datelor transmise joi de Grupul de Comunicare Strategică. În ultima zi s-au înregistrat alte 121 de decese, în timp ce la terapie intensivă sunt internați 1.014 pacienți – un nou record absolut.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax