Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

LIVE VIDEO: Precizările autorităților din Alba despre RESTRICȚIILE impuse în județ și evoluția cazurilor COVID

Publicat

Prefectul de Alba, Nicolae Albu și directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, fac precizări, sâmbătă, despre măsurile luate la nivelul județului și evoluția epidemiologică (situația cazurilor COVID).

Prefectul Nicolae Albu:

”Analizăm zilnic situația din județ și propunerile de la nivel național. Deja am luat măsura restricționării pe timp de noapte în localitățile în care incidența este peste 6. De asemenea, decizia de reducere a capacității de transport în comun.

Se intensifică acțiunile de control.

Vom lua măsuri graduale, ca să protejăm cetățenii.

Fac apel la cetățeni: depinde doar de noi să depășim această situație.

Dacă iese hotărârea de Guvern luni, ne vom reuni și vom adapta decizia locală.

Nu am luat nicio decizie privind piețele agroalimentare. Așteptăm decizia la nivel național.

Insistăm pe varianta telemuncă, acolo unde este posibil sau pe munca pe ture.

Circulația pietonală s-a redus pe timpul nopții, le mulțumesc cetățenilor”.

Alexandru Sinea, directorul DSP: ”Incidența este în creștere, dar nu abruptă, progresivă, sperăm să fie una controlată. Facem eforturi, prin testare susținută și prin anchetele epidemiologice pe care le realizăm în 24 de ore, testăm și izolăm persoanele pozitive, carantinăm contacții. Este o presiune fantastică asupra sistemului sanitar, dar se gestionează fiecare caz în parte. Acum sunt aproximativ 40 locuri în spitale (în medie sunt 40 de internări/externări pe zi).

Spitalul Aiud devine spital-Covid de săptămâna viitoare. Acum este faza de pregătire și colaborare cu celelalte instituții sanitare din județ.

Astăzi județul Alba a coborât pe locul 6 în ceea ce privește incidența. Ne menținem la aproape 1000 de testări pe zi. Considerăm că este foarte important să știm situația cazurilor.

Dacă am descoperit un focar, din timp, am luat toate măsurile legale pentru limitarea îmbolnăvirilor.

Nu muncim ca să dăm bine în statistici. Alba este sub media națională la decese.

Fără populație, fără sprijinul cetățenilor, instituțiile statului nu pot face nimic. Virusul există. Chiar dacă este un dușman invizibil, afectează familii. În spatele cifrelor pe care le comunicăm există o mama, un tată, un bunic, un frate, o soră, care la un moment dat poate să facă o formă gravă a bolii. Să nu așteptăm să avem necazuri, cei care nu am contactat încă virusul. Nu ne dorim să avem decese favorizate de COVID. Fac apel la respectarea măsurilor. Este esențial să înțeleagă cetățenii”.

Potrivit celei mai recente raportări, incidența cazurilor COVID în județul Alba este de 5,24 la mia de locuitori, iar la Alba Iulia a ajuns la aproape 9 (8,87) și la Blaj este de 8,04. Alte șase orașe au incidență peste 4.

Vezi TOP localități din Alba după incidența cazurilor COVID în ultimele 14 zile. Situația actualizată în 7 noiembrie

În ultimele 24 de ore, în județul Alba s-au înregistrat 194 de noi cazuri de COVID-19.

Prin Hotărârea CJSU nr. 57 din 5.11.2020, la Alba Iulia, Blaj, Sebeș, Cugir, Ciugud și Cricău au intrat în vigoare, de vineri dimineața, mai multe restricții, printre care carantină parțială (interzicerea circulației pe timp de noapte, cu excepții), limitarea numărului de clienți în magazine și a numărului de călători în mijloacele de transport în comun.

Vezi integral GHID: RESTRICȚIILE din județul ALBA și cele la nivel național. Ce măsuri trebuie respectate și în ce perioadă

Alte măsuri au fost impuse prin Hotărârea CJSU nr. 58/6.11.2020.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Triscian

    sâmbătă, 07.11.2020 at 17:52

    Si daca nici aceste masuri nu au efect ce se va face?
    Vom dormi cu masca pe figura?
    Dupa cum se poate observa, desi cetatenii poarta masiv masca, numarul de cazuri creste. Nu poti sa dai la nesfarsit vina pe cetateni pentru incapacitatea autoritatilor de a rezolva o criza sanitara, iar faptul ca numarul cazurilor creste, chiar daca se poarta masca poate insemna fie ca purtarea mastii e inutila, fie ca purtarea mastii duce la cresterea numarului de imbolnaviri, fie cifrele sunt umflate si acest guvern trebuie tras la raspundere pentru raspandirea de stiri false si inducerea deliberata a panicii in randul populatiei.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax