Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Localnicii câștigă prima luptă împotriva RCS RDS în ”războiul” antenei GSM din Micești. Consilierii locali au respins proiectul

Publicat

Consilierii Locali ai Consiliului Local Alba Iulia au respins proiectul de amplasare a unei antene GSM pe dealul din Micești. 

În ședința de Consiliu Local din 27 aprilie, proiectul a căzut cu cinci voturi ”împotrivă”, doar unul pentru, în timp ce restul consilierilor s-au abținut. 

Mai exact compania nu a obținut avizul de amplasare pe dealul din Micești a antenei. 

Cinci consilieri locali au votat ”împotrivă”, unul ”pentru”, iar restul s-au abținut. 

Proiectul aflat pe ordinea de zi a ședinței din data de 27 aprilie 2023 a fost amplu dezbătut de către locuitorii din zona care s-au împotrivit amplsării antenei, dar și din partea reprezentanților RDS RCS (DIGI). 

Scandalul a început după ce compania RCS RDS (DIGI) a cerut amplasarea unei antene de telefonie mobilă, pe un deal din cartierul Micești.

Pe de o parte, sunt zeci de locuitori ai cartierului care se împotrivesc amplasării antenei, la mijloc este Primăria Alba Iulia care trebuie să aprobe sau nu amplasarea, iar de cealaltă parte a baricadei sunt reprezentații companiei.

CITEȘTE ȘI: LIVE VIDEO: Dezbatere publică la Alba Iulia pe tema amplasării unei antene GSM, într-un cartier. Zeci de cetățeni se împotrivesc

Un prim episod s-a consumat marți, 28 martie, la începutul ședinței de Consiliu Local, dar și afară, pe treptele Primăriei Alba Iulia.

În timpul ședinței s-au făcut referiri la radații, ce boli ar putea provoca radiațiile, câte G-uri are antena, dar și mărturiile citite dintr-o carte ale unui bărbat care s-ar fi întors din morți, din moarte clinică și ar fi tras un semnal de alarmă asupra frecvențelor umane și interferența lor cu undele radio sau electro-magnetice.

Iar apoi, zeci de persoane au participat marți, 25 aprilie, la Primăria Alba Iulia, la o dezbatere publică pentru aprobarea amplasării unei antene a RCS RDS, pe un deal, în cartierul Micești.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Scandal la Alba Iulia de la o antenă GSM. Radiații, impotență, rupere de ADN și mărturii după întoarcerea din morți

Dezbaterea locală a fost deschisă de către arhitectul șef al orașului, Alexandru Damian, care a explicat situația zonei și a amplasamentului. Acesta a spus că doar vecinii care se învecinează cu zona de construcție trebuie să își dea acordul, nu tot cartierul.

Apoi, reprezentantul DIGI, Sorin Câmpean a explicat cine monitorizează câmpurile electromagnetice și în ce condiții.

O parte dintre cei care se împotrivesc amplasării antenei au fost implicați și în situația de la începutul anului 2014, când compania Orange a avut un demers similar de a amplasa o antenă GSM tot în locația respectivă.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. cici1800

    joi, 27.04.2023 at 14:03

    „În timpul ședinței s-au făcut referiri la radații, ce boli ar putea provoca radiațiile, câte G-uri are antena, dar și mărturiile citite dintr-o carte ale unui bărbat care s-ar fi întors din morți, din moarte clinică și ar fi tras un semnal de alarmă asupra frecvențelor umane și interferența lor cu undele radio sau electro-magnetice.”

    frecventele umane :)))) azi maine ii vezi cum umbla cu coifuri de staniol pe cap.

  2. facsimil

    joi, 27.04.2023 at 19:48

    trăiască republica bananieră românia.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax