Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Lovitură pentru Spitalul Județean Alba: Neurochirurgul Bogdan Azamfirei pleacă în Arabia Saudită


Publicat

Spitalul Județean Alba pierde unul dintre cei mai buni neurochirurgi din Transilvania. Se pare că medicul primar neurochirurg Bogdan Azamfirei va părăsi spitalul pentru un contract de cel puțin un an în Arabia Saudită.

După mai bine de 10 ani în care a profesat la Spitalul Județean Alba, medicul primar neurochirurg Bogdan Azamfirei, unul dintre cei mai apreciați din țară, va pleca din oraș pentru a onora un contract în străinătate.

Potrivit managerului Spitalului Județean Nicoleta Coșarcă, încă nu a fost înregistrată nicio cerere oficială privind plecarea medicului, dar s-au purtat discuții prin care el și-a anunțat intenția de a părăsi spitalul.

Performanțele și profesionalismul medicului Azamfirei au făcut ca, la Alba, să vină pacienți din toată țara pentru a beneficia de serviciile acestuia. Prestigiul pe care l-a adus spitalului l-au convins și pe președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, să investească în modernizarea departamentului de neurochirurgie a spitalului din Alba Iulia.

În cazul în care medicul va pleca pe o perioadă mai scurtă de un an, acesta se va putea întoarce pe post, a precizat managerul Coșarcă. Dacă medicul Bogdan Azamfirei se va hotărî să rămână pe o perioadă mai lungă, va trebui să anunțe conducerea spitalului în termen de trei luni, iar pe postul său va fi adus un alt medic, cel mai probabil de la Cluj Napoca.

Bogdan Azamfirei a ajuns la Spitalul județean Alba în urmă cu mai bine de 10 ani, când a fost constituit departamentul de Neurochirurgie.

În tot acest timp, medicul a realizat circa 2.000 de intervenții din care 150 de tumori cerebrale, cerebeloase și medulare, 35 de anevrisme cerebrale de circulație anterioare , mii de hernii de disc și alte sute de operații.

Bogdan Azamfirei a absolvit Facultatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj, promoția 1992 și are la activ numeroase cursuri de neurochirurgie atât în țară, cât și în străinătate, din care amintim: Curs Mondial de Neurochirurgie în București, Curs European de Neurochirurgie Belgia, Curs de Neurochirurgie în Germania și Curs de Vertebroplastie Percutana în Olanda.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

14 Comentarii

14 Comments

 1. Alin

  miercuri, 14.08.2013 at 15:18

  O mare bucurie pt. Spitalul Judetean, dar si mai mare pt. pacienti. Auzi ca ….”unul dintre cei mai buni neurochirurgi din Transilvania”. Sper ca are bilet doar dus spre Arabia…..oricare ai fi ea!

  • bogdan azamfirei

   marți, 20.08.2013 at 23:39

   La adapostul anonimatului se poate spune orice despre oricine. Regret ca nu am reusit sa ma fac placut tuturor,desi m-am straduit.Poate ca unii se bucura ca plec ,asa ca tine ,aline ,sau cum te-o fi chemand,dar cunosc si cativa carora le pare rau ,cunosc cativa care sant chiar disperati pt ca nu ma mai pot ocupa de ei …Vezi aline,sau cum te-o fi chemand, exista altii care ma fac sa cred ca a meritat sa contruiesc ceva in orasul asta,dar pe tine nu te intereseaza ,ca tu nu esti de aici…

 2. andreipavel

  miercuri, 14.08.2013 at 15:20

  Sa plece dal in amaru lui de arogant .

  • bogdan azamfirei

   marți, 20.08.2013 at 23:45

   Mai aveati un pic sa ma injurati…recunosc, cateodata sant foarte afurisit si artagos,dar arogant ,nu tin minte. Totusi daca v-am facut sa va simtiti inferior ,imi cer scuze, nu se va mai intampla.

 3. dorel

  miercuri, 14.08.2013 at 16:53

  foarte bine, sa plece din tara daca nu-i convine, vorba lu domn presedinte. gasim noi o echipa sa faca operatii in locul lui. un tinchigiu asistat de un ospatar care sa-i dea la mana ciocanu si flexu si s-a rezolvat .

 4. cetatean

  miercuri, 14.08.2013 at 18:18

  Degeaba e bun in meseria lui. In viata sociala e varza , comportamentul sau e deviat rau de tot .

 5. Pacient Ion

  miercuri, 14.08.2013 at 19:31

  Asta-i Romania. Ne pleaca specialistii de elita , pe capete. Si romanii dorm in izmene. Nu iau atitudine. Nimeni, nimic….O tara de blegi…Salarii de mizerie in sanatate si invatamant . De 3 ori mai mici dacat pensia tortionarului Visinescu….Unde-i statul de drept? Unde-i dreptatea in tara mea?

 6. Raducu

  miercuri, 14.08.2013 at 20:07

  Este intr-adevar o mare, mare pierdere pentru ca are mana de aur! E vina noastra ca popor ca nu stim sa ne apreciem valorile cit le avem. Radu

 7. alin serban

  vineri, 16.08.2013 at 14:39

  @cetatean.E foarte obraznic,asa este.da sa fie atent,ca cu arabii din Saudia nu-i merge: daca ii jigneste ,aia ii iau burta! aia nu sunt carpe,ca romanii,sa se lase jigniti de un ****** ca asta! Si nu va mai plangeti-aveti sansa de a testa un medic nou,poate chiar mai bun!ghe la Cluj!

  • bogdan azamfirei

   miercuri, 21.08.2013 at 00:54

   Probabil santeti mai in varsta si eu am uitat de acest lucru si pentru asta imi cer scuze daca am foat obraznic cu d-voastra. Nu cred ca santeti unul din pacientii operati de mine ,pentru ca acestia se bucura de tot respectul si atentia mea , deci cred ca ne-am ciocnit candva si mi-am pierdut cumpatul si pentru asta imi cer scuze.In general reactionez asa cand mi se face o nedreptate sau ma lovesc de multa prostie…si sa dea D-zeu sa mai existe un naiv de la Cluj ,ca si mine care sa vina …cu siguranta va fi mult mai bun.

 8. cip

  miercuri, 21.08.2013 at 18:07

  V-ati gandit oare de ce nu pleaca din tara cei cu pensii speciale? de ce sunt asa speciali? toata lumea blameaza doctorii pentru spaga; dar de ce nimeni nu zice nimic de spagi de sute de mi de euro pentru o chestie nedreapta. O sa ajungem sa nu mai avem cine sa ne opereze ca doar nu putem toti sa ne ducem in Austria. De ce avem malpraxis doar in sanatate si in justitie nu????

 9. ELENA MARGINEAN

  vineri, 20.09.2013 at 12:15

  Domnule Bogdan,nu merita sa va pierdeti timpul dumneavoastra pretios,raspunzind la o persoana,ca Alin…ca „domn”,nu pot sa-l numesc.Eu sunt mindra ca in Romania ,exista capacitati profesionale,ca dumneavoastra.Ce pacat,ca societatea romaneasca,nu face nimic sa-i sprijine,si sa-i retina,in tara.
  Eu va doresc succes si putere de munca,in cotinuare.De OAMENI ca dumneavoastra,avem mare nevoie.Domnul care vorbea de justitie,are dreptate.
  Prea multa coruptie si malpraxis,exact la cei care trebuie sa faca
  dreptate.

 10. anca

  marți, 28.01.2014 at 13:51

  Numai cuvinte de lauda am la adresa medicului Bogdan Azamfirei,este un om deosebit. L-am cunoscut anul trecut in urma unei consultatii…succes mai departe si te asteptam din nou la alba!

 11. stoia dana

  miercuri, 12.11.2014 at 11:06

  Ce s-a intamplat ,a plecat domnul doctor in Arabia?
  M-ar interesa o consultatie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

AIUD

Patru schituri din Arhiepiscopia de Alba Iulia, ridicate la rangul de mănăstire. Printre acestea și schitul de la Râpa Robilor

Publicat

În ședința de lucru a Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului s-a decis ca cinci schituri din Transilvania să fie ridicate la rangul de mănăstire, patru dintre acestea aflându-se în Arhiepiscopia Alba Iulia.

Astfel, Schitul „Hristos Pantocrator” din Alba Iulia devine „Mănăstirea Ortodoxă Hristos Pantocrator”.

Vatra monahală este situată în vestul municipiului Alba Iulia, la liziera pădurii. Istoria așezământului este legată de numele celui de-al doilea episcop al Armatei, Ioan Stroia, din inițiativa căruia, în anul 1937, a fost înființat Schitul „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”.

Odată cu instaurarea regimului comunist și desființarea Episcopiei Armatei, în anul 1948, aici au viețuit episcopii Policarp Morușcă al Americii și Veniamin Nistor al Caransebeșului. Ansamblul monahal este construit în formă de cetate semideschisă, având în mijloc două locașuri de rugăciune: biserica mică „Sfântul Lazăr” și biserica mare „Sfântul Mare Mucenic Mina”.

La inițiativa Părintelui Arhiepiscop Irineu, în urma unor ample lucrări, aici au s-a construit: Cripta Ierarhilor, Căminul bisericesc Peregrinus și Centrul cultural-misionar.

De asemenea, Schitul „Sfântul Ioan Botezătorul” de la Livezile devine „Mănăstirea Ortodoxă Sfântul Ioan Botezătorul”. Situată la 10 km de municipiul Aiud, a fost înființată după anul 1990. Biserica acestui așezământ a fost ridicată din lemn, piatra de temelie fiind așezată în anul 1996.

Schitul „Sfânta Cuvioasă Parascheva” de la Subpiatră devine „Mănăstirea Ortodoxă Sfânta Cuvioasă Parascheva”.

Pe vatra unui vechi aşezământ mănăstiresc, în anul 1991 avea să fie reînfiinţat Schitul Subpiatră. Cătunul Subpiatră sau Ocnăşeşti e posibil să aibă aceeaşi vechime ca şi satul Sălciua de Jos, adică aproximativ şase sute de ani.

Biserica de lemn a schitului, declarată monument istoric, a fost edificată în anul 1797. Acest lucru se poate constata din inscripţia cu cifre chirilice şi româneşti care sunt încrustate deasupra uşii de la intrare.

Potrivit tradiţiei, biserica de lemn actuală a fost zidită pe locul unei biserici mai vechi, numită schitul Maicii Domnului. Viaţa monahală a început să se recontureze în acest loc după 1991. S-a început construirea unei noi biserici şi construirea de chilii.

De asemenea, Schitul „Înălțarea Sfintei Cruci” de la Aiud devine „Mănăstirea Ortodoxă Înălțarea Sfintei Cruci”.

La Aiud, loc de întemnițare și exterminare, comuniștii au îngropat, în cimitirul denumit de localnici „Râpa Robilor”, elita rezistenței românești.

Puținii supraviețuitori ai închisorilor comuniste au luat decizia în 1992 de a ridica în acest loc (denumit în „47-”64 „Râpa robilor”) un monument, ca simbol al biruinței lui Hristos și a credintei creștin-ortodoxe. Construcția s-a finalizat în anul 1999, iar în anul 2000 Înaltpreasfințitul Bartolomeu Anania (trecut și el prin temnița Aiudului) a sfințit Sfânta Masă din interiorul monumentului.

În anul 2001, revine în Aiud la „Râpa robilor“, pentru prima dată de la eliberarea din 1964, părintele Iustin Pârvu, starețul Mănăstirii Petru Vodă, urmând ca acesta să înființeze la Aiud un Schit cu hramul „Înălțarea Sfintei Cruci“, în care să fie pomeniți toți martirii neamului românesc.

Sursă: Reintregirea.ro

Citeste mai mult
Publicitate

CUGIR

Cod Galben de ceață densă în Alba și alte județe. Vizibilitate redusă sub 200 de metri și izolat sub 50

Publicat

ceata

Meteorologii au emis, duminică dimineaţa, mai multe avertizări de Cod galben de ceaţă densă, pentru judeţele Alba, Timiş, Arad, Cluj, Sibiu şi Harghita.

În județul Alba, localitățile vizate până la ora 10 sunt Cugir, Sebeş, Săsciori, Pianu, Şpring, Şibot, Săliştea, Gârbova, Câlnic. 

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), până la ora 10:00, ceaţa va persista în judeţul Arad, respectiv în localităţile: Pecica, Sântana, Chişineu-Criş, Nădlac, Curtici, Vinga, Macea, Secusigiu, Zimandu Nou, Şimand, Semlac, Sintea Mare, Felnac, Zărand, Şeitin, Iratoşu, Şofronea, Grăniceri, Socodor, Peregu Mare, Olari, Pilu şi Dorobanţi.

De asemenea, vor fi fenomene similare, respectiv ceaţă şi vizibilitate redusă sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri, în judeţul Timiş, în localităţile Timişoara, Sânnicolau Mare, Jimbolia, Deta, Variaş, Săcălaz, Ciacova, Giarmata, Dudeştii Vechi, Lenauheim, Ghiroda, Peciu Nou, Cărpiniş, Sânandrei, Comloşu Mare, Periam, Satchinez, Orţişoara, Cenad, Giroc, Moşniţa Nouă, Sânmihaiu Român, Teremia Mare, Jebel, Liebling, Lovrin, Biled, Sânpetru Mare, Denta, Cenei, Sacoşu Turcesc, Banloc, Pişchia, Tomnatic, Giulvăz, Uivar, Şandra, Şag, Moraviţa, Saravale, Dumbrăviţa, Voiteg, Becicherecu Mic, Iecea Mare, Dudeştii Noi, Gottlob, Ghilad, Birda, Pesac, Remetea Mare, Checea, Livezile, Foeni, Otelec, Beba Veche, Pădureni, Parţa, Bucovăţ, Valcani şi Giera.

Potrivit ANM, până la ora 10:00 vor fi sub avertizare de ceaţă şi vizibilitate redusă zona joasă a judeţului Cluj, localităţile din judeţul Alba: Cugir, Sebeş, Săsciori, Pianu, Şpring, Şibot, Săliştea, Gârbova, Câlnic, Cut şi mai multe localităţi din judeţul Sibiu, respectiv Sibiu, Cisnădie, Avrig, Tălmaciu, Sălişte, Răşinari, Şelimbăr, Miercurea Sibiului, Gura Râului, Racoviţa, Porumbacu de Jos, Orlat, Poiana Sibiului, Cristian, Turnu Roşu, Sadu, Şura Mică, Tilişca şi Poplaca.

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Majoritatea covârşitoare a europenilor doresc renunţarea la schimbarea orei de două ori pe an

Publicat

ceas

Sâmbătă spre duminică s-a schimbat ora astfel încât cine s-a trezit odihnit la ora 8, de fapt a dormit o oră în plus. Europenii nu sunt încântați de schimbarea de două ori pe an a orei, arată un sondaj al Comisiei Europene. 

Cu toate acestea, sunt puţine şanse ca înainte de 2022 Uniunea Europeană să renunţe la schimbarea de două ori pe an a orei, deşi acest lucru era iniţial programat pentru 2019, iar 84% dintre europeni sunt în favoarea măsurii, scrie Politico.

Comisia Europeană a lansat un sondaj în 2018, în urma căruia 84% din cei peste 4 milioane de europeni chestionaţi au spus că nu mai vor să îşi dea înainte şi înapoi ceasurile. Cei mai mulţi cetăţeni europeni care au răspuns erau din Germania, dar cu toate acestea preşedinţia germană a Consiliului UE nu a făcut prea mulţi paşi pentru a mişca înainte acest dosar.

Potrivit sondajului din 2018, 78% dintre români sunt la rândul lor de acord cu anularea schimbării orei.

În acest moment, instituţiile europene se acuză una pe alta de blocarea demersului.

Ultima dată când subiectul a fost discutat de diplomaţii europene a fost în timpul preşedinţiei finlandeze, care a succedat preşedinţia României din 2019. De altfel, Finlanda a fost şi ultima ţară din bloc care să impună schimbarea orei în 1981, iar Guvernul a transmis că vrea ca ţara să treacă la ora de iarnă permanent.

Sursă: G4Media.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Barbarians, noul serial de senzație lansat de Netflix. Confruntarea epică dintre Imperiul Roman și populațiile germanice

Publicat

O nouă serie originală Netflix, Barbarians (Barbaren), tocmai a fost lansată pe platforma de streaming în 23 octombrie. Un serial numai bun de umplut un weekend ploios de toamnă. 

Produs în parteneriat cu Gaumont, Barbarians readuce privitorul în epoca romană în regiunile nordice ale Europei pe care acum le numim Germania și promite să fie noua senzație pentru amatorii de seriale Netflix.

Un ofițer roman este prins între imperiul măreț care l-a crescut și oamenii propriului trib, iar loialitățile sale contradictorii duc la o înfruntare istorică teribilă. Un conflict consumat în două limbi: germană și latină, un lucru mai puțin obișnuit.

Situat în anul 9 d.Hr. Germania, Barbarii sunt o dramatizare a evenimentelor care au dus la bătălia pădurii Teutoburg, în care triburile germanice s-au confruntat cu trei legiuni ale Imperiului Roman.

Această bătălie este privită ca fiind esențială, deoarece a oprit expansiunea romană în nordul Europei. Cu toate acestea, la bază, seria este despre prietenia a trei copii germani, care au fost separați în timpul ocupației romane și care se regăsesc, ani mai târziu.

Există conflicte, lupte brutale cu sabia, corăbii sângeroase, mitologie folclorică și o intrigă de dragoste de care fanii seriilor Game of Thrones și Vikings se vor bucura cu siguranță. Această serie istorică este o poveste captivantă de răzbunare și trădări.

Este primul serial istoric german de la Netflix și primul proiect Netflix de la Gaumont GmbH, o filială a companiei franceze Gaumont SA. În film, romanii vorbesc în limba latină, un lucru destul de interesant și inedit.

Gaumont a mai lucrat cu Netflix la producții precum Narcos și Hannibal, dar Babarians este primul proiect german care a fost lansat.

Seria a fost creată de Arne Nolting și Jan Martin Scharf, care au co-scris scenariul împreună cu Andreas Heckmann. Barbara Eder a regizat primele patru episoade și Steve St. Leger ultimele două din serie.

Potrivit producătorului Sabine de Mardt, semnificația istorică a bătăliei s-a dovedit a fi un fundal ideal pentru drama care se desfășoară între cei trei prieteni din copilărie.

Barbarians este o serie excelentă care dezvăluie un eveniment istoric esențial în Europa printr-o poveste captivantă de dragoste, prietenie, trădări și răzbunare. Cu doar șase episoade, care se încheie cu un fel de cliffhanger, veți fi mâncărimi pentru sezonul următor pentru a afla ce se va întâmpla în continuare.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate