Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Lovitură pentru Turneul Transylvania Open de la Cluj. Tenismeni de talie mondială vor juca fără public. Reacția organizatorilor

Publicat

În urma ultimei decizii a CNSU unul dintre cele mai importante evenimente sportive din acest an, turneul de tenis WTA Transylvania Open de la Cluj, se va desfășura fără public. La turneu participă mai mulți tenismeni internaționali de marcă printre aceștia aflându-se și jucătoarele Simona Halep, Emma Răducanu și Garbine Muguruza, numărul 5 mondial.

Turneul WTA Transylvania Open se desfășoară la Cluj în perioada 23 – 31 octombrie 2021, fiind deschis publicului, în condițiile adoptării Hotărârii CNSU doar primele trei zile, după care accesul publicului, inclusiv a persoanelor vaccinate va fi interzis.

Potrivit Cluj24.ro, Patrick Ciorcilă, directorul turneului de tenis Transylvania Open de la Cluj, critică decizia autorităților centrale de a interzice de luni prezența publicului la manifestările sportive, în condițiile în care s-au vândut bilete doar persoanelor vaccinate.

Vezi și DOCUMENT OFICIAL: Lista RESTRICȚIILOR aprobate, care vor intra în vigoare de luni, 25 octombrie. CNSU, decizie de ultimă oră

”Am reușit să pregătim cel mai puternic turneu WTA organizat vreodată în România, cu jucătoare de top mondial pe care publicul românesc nu a avut niciodată șansa să îl vadă live, decât la competiții în afara țării.

Este un eveniment de interes internațional, în care am investit enorm și la care am lucrat cu sufletul.

Rugăm autoritățile să fie cerebrale privind măsurile pe care le impun pentru organizarea competițiilor sportive.

Considerăm că interzicerea accesului populației vaccinate la astfel de evenimente sportive ar fi o lovitură gravă dată organizatorilor de evenimente sportive care sunt deja în derulare și reprezintă o campanie anti-vaccinare.

Practic, înțelegem că persoanele vaccinate nu au niciun beneficiu, iar astfel de măsuri nu încurajează sub nicio formă promovarea vaccinării în rândul populației.

Noi am luat absolut toate măsurile de siguranță necesare și suplimentare. Capacitatea sălii a fost redusă de la 10.000 de locuri, la 1.500 de locuri pe zi, tocmai pentru a respecta legea și măsurile de siguranță.

Citește și CARANTINA de noapte în toată țara. Model declarație pentru deplasare după ora 22.00. Care sunt condițiile

Am comunicat din start că fiecare spectator trebuie să stea la o distanță de un scaun unul față de celălalt, iar copii mai mici de 12 ani nu au acces în sală.

Nu mai vorbim de faptul că întreg staff-ul și toate persoanele implicate în organizarea și desfășurarea turneului au schema completă de vaccinare și sunt testate.

Lovitură financiară

Toate conferințele de presă vor avea loc online, iar jucătoarele nu vor intra în contact direct cu publicul sau reprezentanții media. Am făcut în 2 zile 300 de teste și nicio persoană cu factor de risc nu va intra în zona de desfășurarea a evenimentului.

În ultimele două săptămâni am vândut bilete respectând întru totul legea, doar persoanelor vaccinate și care dețin certificatul verde. Aproape toate biletele sunt vândute.

Implementarea unor măsuri restrictive care interzic accesul publicului la turneu înseamnă o puternică lovitură financiară pentru noi, ca organizatori.

Am investit suplimentar sume mari de bani pentru a asigura măsurile de siguranță în contextul pandemiei. Dar nu doar asta ne doare.

Am pregătit o mulțime de activități și momente surpriză pentru public pentru a ajuta oamenii să dezvolte un apetit pentru sport și educație sportivă. Ca să nu mai vorbim de faptul că toate jucătoarele îți doresc să joace într-o sală în care să aibă alături fanii.

Autoritățile locale sunt alături de noi și înțeleg importanța acestui eveniment, însă avem nevoie și de colaborarea autorităților centrale”, a spus Ciorcilă.

La Transylvania Open care începe sâmbătă participă, printre altele, jucătoarele Simona Halep, Emma Răducanu și Garbine Muguruza, numărul 5 mondial.

Sursa: Cluj24.ro – Știri din Cluj

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax