Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ludovic Orban, la prima ședință oficială de Guvern: ”Aştept să fac febră musculară de la semnat decizii de demitere”

Publicat

guvern orban

Noul prim-ministru al României, Ludovic Orban a declarat, miercuri, în cadrul primei şedinţe oficiale a noului Guvern, că instituţiile publice trebuie „curăţate” de cei care nu şi-au făcut treaba, astfel încât să îşi recapete competenţa şi integritatea. În plus, trebuie eliminate „pilăraia” şi „nepotismul”, după cum s-a exprimat acesta.

Declarațiile lui Ludovic Orban:

  • Este foarte important să demarăm procedura de curăţare a instituţiilor publice de aceia care au ocupat funcţii de demnitate publică şi care nu şi-au exercitat funcţiile aşa cum ar fi trebuit.
  • Pot să vă spun că deja am început să semnez decizii şi aştept să fac febră musculară de la semnat decizii de demitere ale secretarilor de stat, consilierilor de stat, secretarilor generali şi a celorlalte categorii de funcţii care depind de ministru şi de premier, pentru că trebuie să readucem competenţa, profesionalismul, integritatea în fruntea instituţiilor publice, să terminăm odată cu ”pilăraia”, cu nepotismul, care au generat… Am semnat ieri nişte decizii… băiatul lui, băiatul lui, băiatul lui şi aşa mai departe.
  • Daţi drumul la audit şi fiţi pregătiţi după adoptarea ordonanţei de urgenţă pentru noi hotărâri de guvern de organizare şi funcţionare a fiecărui minister în parte.
  • Gândiţi structuri suple, eficiente, păstraţi doar oamenii competenţi, doar oamenii care sunt dedicaţi servirii interesului public, oamenii care, într-adevăr, vor să participe alături de noi la aplicarea programului de guvernare.
  • Cine e leneş, cine s-a obişnuit să îşi ia leafa fără să facă nimic va trebui să plece, mai devreme sau mai târziu. Vă cer să opriţi toate concursurile, simulacrele de concursuri la care s-a dat drumul pe ultima sută de metri de acest guvern/
  • De asemenea, premierul a ţinut să îi mulţumească pentru prezenţă preşedintelui Klaus Iohannis, care a fost invitat să participe la şedinţa de guvern, şi a punctat, succint, ce anume va fi inclus pe ordinea de zi.

Vezi și: SURSE: Începe ”marea epurare” de la vârful instituțiilor din Alba. Patru nume vehiculate pentru funcția de prefect al județului

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax