Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Luni, Consiliul Local decide cine va fi primar interimar la Alba Iulia. ”Jocuri de partid” pentru funcția de viceprimar

Publicat

sedinta consiliul local feb 2019

Consiliul Local Alba Iulia va desemna prin vot pe unul dintre cei doi viceprimari – Paul Voicu sau Gabriel Pleșa – pentru a prelua atribuțiile de primar. 

Locul rămas liber de viceprimar va fi preluat de un actual consilier local. Chiar în ziua alegerilor europarlamentare, Mircea Hava a declarat că îl preferă pe Voicu pentru funcția de primar interimar.

Mai mult, același lucru l-a susținut și în fața președintelui României, Klaus Iohannis, când acesta s-a aflat în vizită la Alba Iulia, la începutul lunii iunie.

CITEȘTE ȘI: Klaus Iohannis către Mircea Hava: ”Dacă pleci la Bruxelles, cine rămâne interimar?” Răspunsul primarului din Alba Iulia

Consilierii locali din Alba Iulia se reunesc luni, 15 iulie, în ședință extraordinară, în care vor desemna viceprimarul care va prelua atribuțiile de primar, dar și secundul la conducerea administrației locale.

În ceea ce privește funcția de viceprimar care va rămâne liberă, sunt vehiculate trei posibile persoane pentru preluarea ei: Alin Ignat, Cornel Sandu și Raul Tudorașcu, toți din partea PNL.

Viceprimar poate deveni însă orice alt consilier, de la orice partid sau chiar independent, cu condiția să adune numărul de voturi necesar.

Citește și Război în Consiliul Local Alba Iulia, după plecarea lui Hava. Se cere REVOCAREA viceprimarilor Paul Voicu și Gabriel Pleșa

”Pe perioada vacanței funcției de primar al municipiului Alba Iulia, atribuțiile acestuia vor fi exercitate de drept de unul dintre viceprimarii municipiului, desemnat de consiliul local, în condițiile art. 152 alin. 4 din OG 57/2019 – Partea I privind Codul administrativ, cu respectarea drepturilor și obligațiilor corespunzătoare funcției.

Pe perioada exercitării de drept a atribuțiilor de primar, viceprimarul își păstrează dreptul de vot în cadrul CL și primește o indemnizație unică, egală cu cea a funcției de primar”, se arată într-unul dintre proiectele ce vor fi prezentate consilierilor.

La rândul său, consilierul local care va prelua funcția rămasă liberă de viceprimar va primi indemnizație corespunzătoare poziției de viceprimar.

Documentația va fi prezentată și supusă votului consilierilor, luni, în ședință extraordinară, de la ora 10.00.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 11.07.2019 at 17:02

    Nu va luati dupa parerea unui om batran , ramolit si ingamfat !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax