Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LUNI: Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, la Alba Iulia. Participă la festivitatea de deschidere a anului şcolar la Colegiul „Mihai Viteazul”

Publicat

mircea dusa Luni, 15 septembrie, începând cu ora 12.00, la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, se va desfăşura ceremonia deschiderii anului şcolar 2014-2015. La eveniment şi-a anunţat prezenţa şi ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa. Alături de cei peste 400 de elevi din toţi anii de învăţământ vor fi, ca în fiecare an, părinţi, rude şi prieteni.

Conform tradiţiei, cei 120 de elevi din clasa a IX-a, care îmbracă pentru prima dată uniforma Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul”, vor rosti în prima lor zi de şcoală: „Mă leg să învăţ carte, să-mi oţelesc braţul şi inima, spre a sluji cu destoinicie patria şi Armata României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”.

Reamintim că, din anul şcolar 2014-2015, Colegiul Militar Liceal ”Mihai Viteazul” Alba Iulia se va numi Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul”. Ordinul de schimbare a denumirii instituției a fost citit, în cadrul festivității de încheiere a anului școlar 2013-2014.

Colegiul Militar este unul dintre liceele de top la nivel naţional, absolvenţii de clasa a XII-a având rezultate excelente la “examenul de maturitate” şi clasând unitatea în topul naţional după promovabilitate.

Anul acesta, a absolvit a 63-a promoţie a colegiului, numită „Constantin Brâncoveanu-300”.

De 15 ani, Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” din Alba Iulia este cea mai bună şcoală militară din ţară. A luat fiinţă în anul 1919, astfel că de atunci şi până în ziua de astăzi mii de liceeni au ajuns acum oameni cu o carieră de remarcat. Noua denumire a fost dată în conformitate cu Ordinul ministrului educației naționale nr. 3281 din 10 aprilie 2014.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Barbulet Dionisie

    duminică, 14.09.2014 at 21:44

    …dupa ce a adus acasa „corpurile neinsufletite ale cadavrelor celor decedati”….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax