Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

LUNI: Peste 400 de elevi, alături de familie şi prieteni, participă la ceremonialul deschiderii noului an de învăţământ la Colegiul Naţional Militar din Alba Iulia

Publicat

IMG_6536 Luni, 11 septembrie, începând cu ora 9.00 la Colegiul Național Militar ,,Mihai Viteazul” Alba Iulia, se va desfășura ceremonialul deschiderii anului școlar 2017-2018.

Alături de cei 438 de elevii ce au ales să îmbrace uniforma de licean militar vor fi, ca în fiecare an, părinți, rude și prieteni.

Conform tradiției, cei 120 de elevi din clasa a IX-a vor rosti legământul: ,,Mă leg să învăţ carte, să-mi oţelesc braţul și inima, spre a sluji cu destoinicie patria și Armata României. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”, transmit reprezentanţii Colegiului.

Reamintim că la admiterea de la Colegiul Militar din Alba Iulia, în acest an, nu au mai fost locuri separate pentru băieţi şi fete. Candidaţii s-au putut încadra pe toate cele 120 de locuri scoase la concurs. Astfel, numărul fetelor care devin eleve la Colegiul Militar în acest an s-a dublat: de la 20 la 43. Tot ele au condus şi clasamentul mediilor.

Vezi şi REZULTATE finale ADMITERE 2017 la Colegiul Naţional Militar Alba Iulia. LISTA completă şi TOP medii de intrare. De două ori mai multe fete ca anul trecut

Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” are sediul în Alba Iulia din anul 1975. A funcţionat iniţial la Târgu Mureş, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial la Timişoara şi, din 1977, la Alba Iulia. Înfiinţat la 1 noiembrie 1919 printr-un Înalt Decret Regal semnat de către regele Ferdinand, colegiul a fost desfiinţat în 1947 din motive politice şi reînfiinţat trei decenii mai târziu, de această dată la Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax