Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

MAI: 34 milioane de euro din fonduri europene pentru sistemul informatic de emitere a actelor de stare civilă

Publicat

Sistemul de emitere a actelor de stare civilă va fi informatizat cu o investiție de 34 de milioane de lei din fonduri europene, urmând ca prin acest proiect toate datele referitoare la procedurile și formularele privind starea civilă, descărcarea lor și completare în format editabil, precum și plata taxelor și programarea să se poată face online, anunța vineri Ministerul Afacerilor Interne (MAI), care a depus cererea de finanțare, scrie News.ro. Proiectul ar urma să fie implementat de MAI, în colaborare cu Serviciul de Telecomunicații Speciale, Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale și Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

Citește și NOI CREȘTERI SALARIALE la Primăria Alba Iulia. Șefii vor lua de 4,5 ori mai mult decât media pe județ

Potrivit reprezentanților ministerului, prin acest proiect va fi informatizat sistemul de depunere a cererilor pentru înregistrarea și eliberarea documentelor de stare civilă, pentru naștere, căsătorie, divorț și deces. Astfel, vor putea fi accesate online informațiile referitoare la proceduri și formulare privind actele de stare civilă. Formularele necesare emiterii actelor de stare civilă vor putea fi descărcate și completate în format editabil, taxele aferente se vor putea plăti online, iar programarea pentru eliberarea documentelor se va putea face online.

Citește și Parcările publice din Alba Iulia: Firmele vor putea utiliza locul permanent. Taxa anuală, majorată

„Printre alte beneficii oferite de acest sistem se numără și reducerea birocrației prin eliminarea treptată a evidentelor manuale, dar și asigurarea transparenței activităților desfășurate. (…) Informatizarea va reduce numărul de drumuri pe care cetățenii le vor face la ghișee, în contextul în care documentele vor putea fi accesate electronic. În plus, va crește nivelul de securitate al documentelor emise de serviciile de stare civilă”, subliniază MAI.

Reprezentanții ministerului spun, de asemenea, că vor fi digitalizate documentele de stare civilă din ultimii 100 de ani.

Valoarea proiectului se ridică la aproximativ 34 de milioane de euro fără TVA și va fi implementat în trei ani de către Ministerul Afacerilor Interne, în colaborare cu Serviciul de Telecomunicații Speciale, Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale și Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

Citește și 1,8 milioane de lei pentru formarea ”all inclusive” a angajaților Primăriei Alba Iulia. Dublu față de 2017

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax