Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

”Mai încet cu mâncarea”. Dieta alimentară, mai eficientă ca metodă de slăbit decât mersul la sală

Publicat

mancare

Nu sunt puține lucrurile pe care oamenii au jurat să le lase în urmă în 2018: locuri de muncă proaste, relații proaste, obiceiuri proaste. Dar este posibil să începeți anul 2019 cu ceva ce nu ați intenționat: câteva kilograme în plus. În topul dorințelor de Anul Nou s-a clasat și în acest an, pierderea în greutate. Dar, specialiștii au descoperit ceva: dieta este mult. mult mai importantă decât exercițiul.

„Practic, ceea ce spun mereu oamenilor este că ceea ce omiteți din dieta dvs. este mult mai important decât câte exerciții faceți. Gândiți-vă așa: toate caloriile dumneavoastră provin din alimentele pe care le consumați și din băuturile pe care le beți, dar numai o parte din aceste calorii sunt pierdute prin exerciții fizice” spune unda dintre nutriționistele contactate de CNN.

Potrivit lui Alexxai Kravitz, cercetător la Institutul Național de Diabet și Boli Digestive și Rinichi – parte a Institutului Național de Sănătate din SUA, „se acceptă în general că există trei componente principale ale cheltuielilor cu energia”:

  • Rata metabolică bazală, cantitatea de energie necesară doar pentru a vă menține corpul în funcțiune (pomparea sângelui, respirația plămânilor, funcționarea creierului)
  • Distrugerea alimentelor, denumită științific ca „termogeneză indusă de dietă”, „acțiune dinamică specifică” sau „efect termic al alimentelor”
  • Exercițiile fizice.

Conform calculelor făcute de Harvard Medical School, o persoană de aproximativ 83 de kilograme șterge 200 de calorii în 30 de minute de mers pe jos la 6 kilometri pe oră. Toată munca grea cu mersul pe jos ar fi anulată consumând patru bucățele de ciocolată, 1/2 linguri de înghețată sau mai puțin de două pahare de vin.

Chiar și o cursă viguroasă de ciclism, care poate arde mai mult de 700 de calorii, poate fi anulată complet cu doar câteva băuturi mixte sau o bucată de prăjitură.

„Este atât de disproporționată perioada de timp pe care ar trebui să o petreceți făcând exerciții fizice pentru a arde acele câteva mușcături de mâncare”, a spus  un alt cercetător.

Sentimentul este că ați „câștigat” ceea ce mâncați după ce ați lucrat, când – în cazul în care obiectivul dumneavoastră este de a pierde în greutate – ar fi mai bine să nu lucrați și pur și simplu să mâncați mai puțin.

3.500 de calorii sunt egale cu 1 kilogram de grăsime. Deci, ar trebui să urmăriți reducerea a 500 de calorii în fiecare zi. Tăierea din dietă a băuturilor carbogazoase este una dintre cele mai ușoare căi de a ajunge acolo.

„Celălalt adevăr este că acest un exercițiu fizic vă poate mări pofta de mâncare, mai ales cu exerciții de anduranță prelungite sau cu ridicarea greutății. Este un alt motiv pentru care le spun oamenilor care doresc să piardă în greutate pentru a se concentra într-adevăr doar pe dietă” a spus consultantul CNN.

Sursă: CNN

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax