Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Mai multe operații au fost amânate la Spitalul Județean Alba din cauza lipsei dezinfectanților. Urgențele se fac cu iod de împrumut

Publicat

sectie chirurgie spital albaSpitalul Județean Alba a reprogramat operațiile care ar fi trebuit să aibă loc luni și marți, în urma scandalului dezinfectanților diluați în care a fost implicată și unitatea din Alba Iulia, după ce s-a descoperit că un produs (săpun lichid) era neconform. Managerul Spitalului, Nicoleta Coșarcă a declarat că un stoc necesar va ajunge miercuri la Alba Iulia, iar până atunci s-a luat împrumut pentru cazuri urgente.

„La ora asta am oprit programul operator pentru că nu mai folosim produsele astea, dar nici altele nu găsim. Ieri și astăzi am oprit programul operator, astăzi am reușit să luăm împrumut de undeva, am vorbit cu Târgu Mureș și mâine dimineață ne livrează un strict necesar. Mâine vor veni produsele, urgențele se rezolvă, am luat împrumut, nu de tip Hexi Pharma, pentru că așa ni s-a recomandat, cu toate că nu în scris”, spune Nicoleta Coșarcă.

Managerul spitalului a mai precizat că este vorba despre 6 operații care au fost reprogramate până la refacerea stocului necesar pentru blocul operator și că pentru urgențe s-a luat împrumut iod.

„Nu au fost cazuri de urgență, acestea s-au rezolvat, am lăsat la latitudinea chirurgilor să facă așa cum consideră, am transferat pacienții, deci vă dați seama că această situație ne-a afectat din toate punctele de vedere”, a spus Coşarcă.

Nicoleta Coșarcă a menţionat că urmează să se facă un nou caiet de sarcini pentru o viitoare licitație prin care să fie cumpărate produsele necesare.

VEZI şi  VIDEO: Scandalul DEZINFECTANȚILOR DILUAȚI. Spitalul Județean Alba: „Vom da în judecată Hexi Pharma, dacă produsele sunt neconforme”

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax