Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

MAJORAREA TARIFELOR pentru colectarea deşeurilor la Sebeş, APROBATĂ de consilierii locali. Cât va costa serviciul pentru locuitori

Publicat

primaria sebes 1 Consilierii locali din Sebeş au aprobat şedinţa de marţi, majorarea tarifelor pentru colectarea deșeurilor. Dacă iniţial proiectul nu a trecut la vot în şedinţa extraordinară din 16 iulie, de această dată propunerea de scumpire intră în vigoare.

Noul tarif pentru persoanele fizice este de 6,90 lei faţă de 4,59 lei pe lună în prezent, iar varianta iniţială propusă era de 7,77 lei.

Firmele vor plăti însă mai mult: de la 29,20 lei la 59,90 lei/mc/lună. Motivul scumpirii este acelaşi ca şi în alte oraşe din Alba: închiderea rampei de gunoi de la Pârâul Iovului şi necesitatea transportului deşeurilor în localitatea Cristian, din judeţul Sibiu.

Vedeţi AICI mai multe detalii.

Citeşte şi Tarifele pentru ridicarea gunoiului au crescut și la Aiud. Cât vor plăti pe lună persoanele fizice şi firmele pentru acest serviciu

Citeşte şi Primăria Alba Iulia: Groapa de deşeuri de la Pârâul Iovului a fost închisă şi Poliţia Locală monitorizează zona. Cât plătesc albaiulienii pentru gunoi

Alte proiecte aprobate în şedinţa de marţi s-au referit la înfiinţarea unor posturi la primărie, aprobarea în CL a documentaţiilor pentru investiţii doar după dezbateri publice, în prezenţa specialiştilor din administraţia locală şi care au elaborat aceste documente, aprobarea punctajului obţinut de cererile de repartizare a locuinţelor din domeniul privat (10 cereri), desfiinţarea Pieţei de flori din zona Parcul Tineretului, concesionarea activităţilor de întreţinere şi amenajare spaţii verzi din Sebeş,acordarea titlului de „cetăţean de onoare” lui Axente Bărbat, care a contribuit la construirea cartierelor de locuinţe din oraş, achiziţionarea de veste reflectorizante pentru personalul care execută lucrări de salubrizare.

Nu a trecut la vot însă propunerea de vânzare a clădirii „Leul de Aur”, aflată în administrarea Centrului cultural „Lucian Blaga” Sebeş, iar cea privind repararea acesteia a fost retrasă de iniţiator.

De asemenea, a fost respins proiectul privind cumpărarea unui imobil monument istoric de pe strada Lucian Blaga, de la CEC Bank (investiţie de 335.000 de euro).

Proiect de hotărâre privind modificarea organigramei şi a statului de funcţii ale aparatului de specialitate al primarului municipiului Sebeş (se înfiinţează Biroul de executări silite şi control fiscal, în cadrul Direcţiei Economice; 1 post de şef birou, 5 posturi de execuţie – 3 inspectori clasa I asistent, 2 inspectori clasa I superiori; alte posturi înfiinţate la Biroul Contencios Juridic şi administraţie, Urbanism, Autorizări şi Disciplina în Construcţii, Investiţii, Proiecte cu Finanţare Internă şi Internaţională) a fost amânat.

AICI, ordinea de zi a şedinţei de marţi.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax