Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

MARȚI: Concert extraordinar susținut de Corul Național de Cameră „Madrigal”, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia

Publicat

madrigal Cu ocazia Sărbătorilor Pascale, marți, 26 aprilie, albaiulienii sunt invitați la Catedrala Ortodoxă din Alba Iulia undeva va avea loc, începând cu ora 18.00, un concert extraordinar susținut de Corul Național de Cameră „Madrigal”, etalon mondial al muzicii corale camerale.

Corul Madrigal este etalonul mondial al muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, creația bizantină și muzica contemporană românească și universală.

În anul 1992, după înregistrarea a peste 40 de discuri și promovarea artei la cele mai înalte nivele, corul a fost inclus pe lista valorilor patrimoniului imaterial al UNESCO.

În anul 2003, Corul Național de Cameră Madrigal a primit din partea Președinției României, Ordinul Meritul Cultural în Grad de Comandor. Au urmat și alte distincții importante: diploma „American Biographical Institute”, medaliile Enescu și Eminescu, Crucea Patriarhală Ortodoxă, Premiul Speranței conferit de Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Alba Iulia.

Vezi şi CALENDARUL EVENIMENTELOR la Alba Iulia în 2016: Festivaluri, concerte, concursuri și spectacole

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax