Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sindicatele din administraţie pregătesc GREVĂ generală, MARŢI, în primării. Continuă protestele, pentru salarii mai mari şi vouchere de vacanţă

Publicat

greva generala Sindicaliştii din administraţie continuă seria de proteste. Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) se pregăteşte să declanşeze conflictul de muncă, prin grevă generală timp de o zi, marţi, 12 iulie, în primăriile şi instituţiile de administraţie în care are membri afiliaţi.

Într-un comunicat către filiale, FNSA precizează că luni vor fi date detalii despre organizarea protestului şi nemulţumirile angajaţilor din administraţie.

Decizia a fost luată după ce au eşuat negocierile dintre reprezentanţii funcţionarilor şi cei din Ministerul Muncii, pe marginea revendicărilor salariaţilor. Cum oamenii nu au primit soluţii concrete şi termene precise şi nu s-a ajuns la niciun acord, în data de 12 iulie va fi organizată grevă de o zi, scrie realitatea.net. Asta după ce, marţea trecută, angajaţii din administraţia publică locală au blocat activitatea timp de o oră.

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) a organizat marţi, 5 iulie, grevă cu întreruperea programului de lucru timp de o oră, “în semn de protest faţă de politicile salariale inechitabile în ceea ce priveşte salarizarea şi drepturile salariaţilor din administraţia publică locală din România, în comparaţie cu cei din administraţia centrală”, au transmis sindicatele.

Vezi şi PROTESTUL angajaţilor din primării. Ministrul Muncii: Nu se pot majora, deocamdată, salariile. Ce se întâmplă cu norma de hrană şi voucherele de vacanţă

La protest au participat aproximativ 30.000 de membri de sindicat de pe întreg teritoriul ţării, potrivit FNSA. În judeţul Alba, au fost în grevă aproape 300 de angajaţi din Primăria Alba Iulia, a precizat liderul de sindicat din instituţie, Delia Dumitru. În judeţ, alţi 300 de funcţionari au mai susţinut protestul la primăriile din Sebeş şi Cugir, a completat liderul Cartel Alfa, Ioan Petruţ. Cu toate acestea, greva nu a afectat activitatea administraţiilor publice, potrivit unor surse locale.

Acum însă, se pregătesc de grevă pentru o zi, marţi, 12 iulie. Ca şi în cazul celeilalte etape a conflictului de muncă, vor trebui adunate semnături de la membrii de sindicat, pentru a vedea cine va participa la acest protest.

„Constatând dezinteresul manifestat de către reprezentanţii Guvernului României faţă de problemele majore cu care se confruntă salariaţii din sectorul nostru de activitate şi faţă de situaţia disperată în care se află aceştia ca urmare a faptului că sunt şi rămân cea mai slab plătită şi discriminată categorie de salariaţi din sistemul bugetar, FNSA organizează, în data de 12.07.2016, grevă cu întreruperea activităţii pe durata întregului program de lucru, în primării, consilii judeţene şi instituţii subordonate acestora de pe întreg teritoriul ţării”, potrivit sindicatului.

O grevă generală similară s-a desfăşurat în Alba anul trecut: FOTO: GREVA din administraţie, la ALBA. Nu au lucrat cu publicul primăriile Alba Iulia şi Sebeş. SITUAŢIA din judeţ

FNSA cere scuze tuturor cetăţenilor pe care-i deservesc salariaţii din administraţia publică locală prentru acţiunea extremă la care a fost obligată să recurgă din cauza nepăsării Guvernului României faţă de situaţia salariaţilor care îşi desfăşoară activitatea în primării şi consilii judeţene.

Revendicările salariaţilor din administraţia publică locală:

„1. Acordarea normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală – acolo unde resursele bugetare permit acest lucru. Prin această modificare legislativă se elimină discriminările că din acelaşi buget local al unei instituţii, unii salariaţi primesc acest drept, iar alţii nu.

2. Acordarea voucherelor de vacanţă pentru salariaţii din administraţia publică locală.

3. Ţinând cont de faptul că salariile funcţionarilor publici şi ale personalului contractual din administraţia publică locală sunt mai mici decât cele din administraţia publică centrală, solicităm majorarea salariilor de bază ale funcţionarilor publici şi ale personalului contractual din administraţia publică locală cu 25%.

4. Eliminarea în totalitate a Art 32 (4) din OUG nr. 20/2016″, potrivit FNSA.

surse: realitatea.net, fnsa.eu

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax