Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Măsuri de securitate și ordine FĂRĂ PRECEDENT la Alba Iulia, de Ziua Națională. Amenințările pun în alertă autoritățile

Publicat

1 decembrie

Aproximativ 1500 de forțe polițienești vor asigura ”liniștea” evenimentelor dedicate Zilei Naționale, la Alba Iulia. Este vorba în principal de jandarmi și polițiști, dar și membri ai serviciilor secrete – SRI, SPP și alte structuri de securitate. Aceștia vor asigura măsuri de ordine publică fără precedent în istoria orașului, asta și în contextul unor mesaje colectate de autorități din mediul virtual, legate de eventual proteste radicale. 

1 decembrie

 În toată perioada manifestărilor dedicate Centenarului adică din 30 noiembrie şi până în 2 decembrie vor fi asigurate măsuri de ordine publică, în condițiile în care sunt aşteptaţi în oraș aproximativ 150.000 de oameni. Pentru a face faţă oricărei situaţii care ar putea apărea în cele trei zile de festivităţi, toate structurile din subordinea MAI, MApN şi cele de sănătate publică vor fi prezente şi vor lucra la intensitate maximă, cu efective mărite.

Prezența președintelui Klaus Iohannis la Alba Iulia cu prilejul ceremonialului militar este de asemenea cuprinsă într-un plan mai amplu de acțiuni. Surse ale Alba24 au declarat că au fost luate măsuri speciale cu privire la accesul persoanelor străine în anumite zone, cum ar fi blocurile ”M” din vecinătatea paradei și a tribunei oficiale, Hotelul Cetate și Casa de Cultură a Sindicatelor.

Peste 800 de jandarmi din întreaga ţară vor asigura ordinea publică, printre aceştia urmând să se regăsească şi negociatori, ţinând cont de informaţiile vehiculate în mediul virtual potrivit cărora vor fi prezenți și membri ai galeriilor de fotbal, români din Diaspora dar și un mare număr de oameni care ar putea fi nemulțumiți de situația în care se găsește România, la 100 de ani de la Unire.

Citește și: Suporterii galeriilor de fotbal din țară își anunță prezența la Alba Iulia, de 1 Decembrie. Mesaje ANTI-JANDARMERIE

Ce spun ultrașii

Suporterii echipelor de fotbal au creat un eveniment pe Facebook, cu titlul ”Interzis Jandarmeriei Române să defileze de 1 Decembrie 2018”, prin care îşi anunţă prezenţa şi la Alba Iulia. O postare foarte dură însoțește acest eveniment.

”În fiecare an, de 1 Decembrie, jandarmii îşi şterg bastoanele mânjite cu sângele cetăţenilor români pe care i-au lovit în timpul anului. De Ziua Naţională a României, aceste scursuri ale societăţii îşi lustruiesc bocancii murdari de rahatul propriu în care calcă zilnic.
Pe 1 Decembrie, acestor analfabeţi luaţi de la câmp li se dau nişte uniforme noi, pozând în apărători ai legii. Începând cu acest an, s-a terminat distracţia pentru aceste sugative ale bugetului statului. Un buget asigurat de cei pe care ei îi scuipă şi îi abuzează.
Jandarmeria Română, o instituţie aservită politic şi care are ca principal scop gazarea şi bătaia românilor, fie că vorbim de protestele din 10 august, de protestele din 2017, de cele din 2012, de Roşia Montană, de Pungeşti sau de modul jandarmilor de a acţiona pe stadioanele de fotbal.
Pentru toate abuzurile făcute asupra suporterilor, pentru toate bătăile date jurnaliştilor, suporterilor, cetăţenilor acestei ţări, pentru toate înscenările pe care le-au făcut, începând cu 13-15 iunie 1990 şi continuând pe cele pe care le-am demascat deja, ianuarie 2012 şi protestele recente din Piaţa Victoriei, noi, Revista ULTRA’, anunţăm în mod oficial că Jandarmeria Română nu are ce căuta în cadrul defilării militare organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României.
La an aniversar, la 100 de ani de la Marea Unire, să-i vedem pe jandarmi defilând nu ar fi decât o altă înjosire la care poporul român este supus.

Daca Jandarmeria Română nu va avea decenţa să se retragă de la parada de 1 decembrie, atât la Alba Iulia, cât şi în Bucureşti, vă invităm sa îi oferiţi ceea ce merită sau să vă întoarceţi cu spatele la defilarea jandarmilor, ridicând aceleaşi degete pe care Florin Iordache le arată românilor. Romania este a noastră, nu a lor!”, se arată în descrierea evenimentului, publicat şi pe site-ul revistei Ultra.

Ce spun autoritățile

”S-au analizat toate informaţiile aflate şi pe reţelele de socializare, mă refer la toate acele boicoturi (anunţate pe facebook), vom încerca să relaţionăm cu fiecare în parte. Avem echipe specializate de negociatori, de dialog. Toate măsurile legale care se impun se vor aplica”, a declarat şeful Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Alba, colonel Claudiu Giurea.

jand

De asemenea, peste 100 de patrule pedestre şi mobile ale Poliţiei vor acţiona la Alba Iulia, urmând ca de 1 Decembrie să fie mobilizaţi în teren 550 de poliţişti din Alba şi 140 din alte judeţe.

Traficul auto în Alba Iulia și la intrările în oraș va fi coordonat de 12 patrule auto mobile pe trei schimburi, care vor realiza fluenţa traficului rutier şi vor interveni la evenimente, a anunțat IPJ Alba prin vocea comisarului șef Mihai Rus.

Acesta a precizat că traficul rutier va fi restricţionat la intrarea în Alba Iulia, pe străzile Al. I. Cuza, Mărăşeşti, Regiment V Vânători, Brânduşei şi Zlatnei, de vineri, 30 noiembrie, începând cu ora 14,00.

Alba Iulia, oraș pietonal de 1 Decembrie

În data de 1 Decembrie, de la ora 7 dimineața, traficul rutier la intrarea în Alba Iulia va fi restricţionat total, iar accesul va fi permis accesul doar pentru maşinile Poliţiei, ISU, Jandarmeriei, Ambulanţei și ale altor autorități publice.

Polițiștii le recomandă cetăţenilor care vor veni la Alba Iulia să se informeze din timp în legătură cu zona în care trebuie să ajungă, iar locuitorilor oraşului să-şi limiteze deplasările cu autoturismele personale.

La rândul său, şeful Biroului de Poliţie Autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva, subcomisar Ionuţ Dumbravă, le-a solicitat şoferilor care vor circula în perioada respectivă între Sibiu şi Deva să respecte regimul legal de viteză, „să aibă foarte multă răbdare” şi să nu utilizeze banda de urgenţă a autostrăzii în alte condiţii decât cele prevăzute prin regulamentul de aplicare a Codului Rutier.

Citește și: ”Spital de linia întâi”, amenajat la Colegiul HCC din Alba Iulia, de Ziua Națională. UPU Alba va lucra pe PLAN ALB

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax