Connect with us
Publicitate

CUGIR

Medicii Spitalului din Cugir rup tăcerea. Suprasolicitare la camera de gardă, exod al doctorilor: ”Așa nu se poate continua”

Publicat

Problemele continuă pentru Spitalul Orășenesc din Cugir, chiar dacă reprezentații unității medicale dau asigurări că totul funcționează la parametri normali. 

După acuzațiile de malpraxis apărute pe secția de ginecologie, după scandalul provocat în fața spitalului de un medic deranjat că a fost sancționat disciplinar, un medic al unității medicale, vorbește public despre problemele din spitalul orășenesc. 

Este vorba despre medicul Kruppa Adrian Gabriel, care în două postări pe Facebook, vorbește despre uzura personalului medical și lipsa doctorilor din unitatea medicală.

Nemulțumirile par să se îndrepte către conducerea spitalului care pare, din postarea medicului, că nu ar înțelege supra solicitarea la care sunt expuși medicii unității medicale, la Camera de Gardă.

Reamintim că în ultima perioadă la spitalul din Cugir au existat mai multe probleme. Cea mai recentă a fost produsă de un scandal între doi medici, o discuție personală care s-a transformat într-o problemă profesională.

CITEȘTE ȘI: LIVE-VIDEO: Protest în fața Spitalului din Cugir. Un medic a anunțat că demisionează după un conflict cu un coleg

De asemenea un caz grav a fost făcut public de soțul unei tinere care a intrat în comă după ce a fost anesteziată. Starea tinerei este gravă, aceasta fiind internată pe secția ATI a spitalului din Alba Iulia.

CITEȘTE ȘI: O tânără din Alba a ajuns în stare gravă la ATI după o anestezie făcută la Spitalul Cugir. Scrisoarea emoționantă a soțului

De asemenea un alt caz grav este cel al unei paciente care a fost operată pe secția de ginecologie de trei ori, iar în cea de a doua operație i-a fost tăiat colonul.

Experiența traumatizantă a tinerei a fost făcută publică de reporterii alba24.ro.

CITEȘTE ȘI: Acuzații grave împotriva unor medici de la spitalul din Cugir. Coșmarul unei femei care a trecut printr-o serie de operații eșuate

”Așa nu se nu se poate continua, eu nu de asta am făcut medicina, nu sunt urgentist, iubesc ceea ce fac, îmi place să ajut oamenii cu tot ceea ce pot și nici o data nu am primit sau nu am cerut nimic în schimb, sunt platit pentru ceea ce fac și nu consider că am nevoie de nimic de la nimeni în afară salariului lunar”, spune medicul Kruppa.

Într-o primă postare medicul a vorbit despre exodul medicilor din Cugir și înmulțirea pacienților care au diverse probleme medicale. De asemenea vorbește despre uzura personalului medical.

”Ne pleacă din nou colegii”

”Din diferite motive ne pleacă din nou colegii medici, iar din păcate pacientii sunt tot mai multi și cu patologii tot mă complexe și noi suntem tot mai puțini, in curând vom fi la propriu copleșiți.

Se știe că atunci când volumul de muncă creste, iar numărul celor care muncesc scade, asta nu duce la nimic bun, calitatea actului medical scade, iar acest lucru nu este permis să se întâmple.

Exista multă uzură in rândului personalului din cauza suprasolicitării și a personalului insuficient și aici mă refer la medici, asistente, infirmiere.

Doresc să atrag atenția legat de faptul că și în acest moment foarte greu se întocmește lista cu gărzile pe ambele ramuri (chirurgie, interne) și odată cu plecarea altui coleg medic in curând se va ajunge la imposibilitatea efectuării graficului de gărzi.

Poate că cineva (din cei a căror părere contează) va citi postarea și că se va lua din nou în considerare un plan pentru a face atractiva oferta de angajare de noi medici din specialități importante (cardiologie, neurologie, medicina interna, pneumologie, chirurgie)”, a scris acesta într-o primă postare.

Într-o altă postare medicul a tras un semnal de alarmă față problemele pe care le au medicii care fac permanența la camera de gară și care de multe ori au avut probleme medicale, din cauza efortului.

”Nu o singura data personal mi s-a făcut rău în timpul gărzilor care sunt extenuante, cu cine am fost de gardă știe..și nu doar mie..”

”Cred că toată lumea este de acord cu faptul că un Spital, cum este și spitalul din orașul nostru este unul dintre cele mai importante obiective.

S-au făcut multe lucruri bune, au fost atrași medici noi in trecut, dar mai important mi se pare personal, ca și cugirean felul cum îți întreții medicii și personalul, relația cu ei, dacă ești atent la nevoile pe care le au în desfășurarea activității lor.

Când mai multi medici din cei pe care deja i-ai convins sa vina îți pleacă după o perioadă mai mică sau mai mare de timp, e momentul să îți pui niște întrebări..oare de ce??

Este din ce în ce mai greu când vezi că mai multi colegi medici de care as fi avut nevoie pentru a putea colabora în specialitatea pe care o am, părăsesc pe rand corabia.

Sectorul de Urgență (Camera de Gardă) este cea mai importantă pentru un Spital dintr-un oraș mic, așa cum este Cugirul pentru că acolo stabilizezi pacientul și decizi care este cea mai buna opțiune terapeutică (scrii rețetă și trimiti la specialist, internezi sau trimiti mai departe la o unitate superioara).

Din nefericire nevoia de un astfel de serviciu este in continua creștere și continuă să crească, iar noi, cei care ne desfășurăm activitatea acolo, ne împuținăm cu fiecare luna care trece, presiunea fizica și mai ales psihica este enormă.

Sa nu creadă cineva că pe noi nu ne afectează ceea ce facem sau vedem zilnic, suntem oameni la fel că și dumnevoastră până la urmă.

Daca am fi mai mulți, presiunea s-ar împărți în mod egal și ar fi mult mai ușor.

Nu o singura data personal mi s-a făcut rău în timpul gărzilor care sunt extenuante, cu cine am fost de gardă știe..și nu doar mie..

Așa nu se poate continua, eu nu de asta am făcut medicina, nu sunt urgentist, iubesc ceea ce fac, îmi place să ajut oamenii cu tot ceea ce pot și nici o data nu am primit sau nu am cerut nimic în schimb, sunt platit pentru ceea ce fac și nu consider că am nevoie de nimic de la nimeni în afară salariului lunar.

Revin asupra scopului meu in postarea mea de dinainte..S-au adus multe îmbunătățiri și s-a adus aparatura performanta, așa este, dar și factorul uman este important.

Eu nu acuz conducerea de nimic, însă ar putea sa fie mai receptivi la nevoile noastre legate de ceea ce avem nevoie sa ne putem asigura activitatea într-un mod normal și eficient, fiecare cu specialitatea pe care și-a ales-o.

Nu e normal sa fiu obligat să stau treaz de la 6:30 cu o zi înainte și până a doua zi la ora 14, nu este normal pur și simplu, nu se mai poate așa.Este nevoie de medici urgentisti, nu e normal să stai non- stop in Camera de Garda, atâtea ceasuri, este inuman și nu doar atât, trebuie sa ai grija de alții când ți-e nu îți este bine..

Am doar 41 de ani, am doi copilași, o fetiță de 9 ani și un băiețel de aproape 4 ani și nu este normal că deja de la acesta vârstă sa mi se facă rău când ajung acasă după o garda și să trebuiască să iau tratament pentru inima.Daca eu patesc ceva, cine are grija de familia mea, cine are grija de copilașii mei???Interesează pe cineva???”, a mai explicat medicul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Maria

    sâmbătă, 15.04.2023 at 10:01

    primarul este toata vina . A bagat o gramada de bani în jegul ăla de spital renovat de mântuială să tina pe manager în bani .Spitalul cugir trebuia desființat ,oricum la alba iulia mergem la urgențe.
    Cât va sta proasta aia de terezia in spital ,totul se va ruina . Habar nu are pe ce functie se află.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax