Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mega scandalul imobiliar de la Alba Iulia: O sumă mare de bani din firma avocatului Jidveian, mutată într-un cont din Cipru

Publicat

Apar noi detalii în cazul mega scandalului imobiliar din Alba Iulia, unde în prim plan se află fostul subprefect de Alba și avocat, Ovidiu Jidveian. Într-o motivare a Tribunalului Alba apare o mențiune: o sumă mare de bani a fost mutată din conturile firmei, într-un cont din Cipru. De asemenea bani din firmă au fost mutați în contul personal al acestuia, 

Este vorba despre motivarea instanței în care magistrații au pus sechestru pe toate bunurile și conturile lui Ovidiu Jidveian. Decizia a fost dată vineri, 26 ianuarie 2024, iar motivarea a fost făcută publică pe portalul rejust.ro.

Motivul pentru care a fost solicitat sechestrul pe conturile și bunurile lui Jidveian

Cererea de sechestru pe conturi a fost formulată de cabinetul Individual de Insolvenţă Jurj Liliana-Mariana, care este și administrator judiciar al debitoarei SC Parc Residence Alpha SRL.

În motivare, se arată că, în fapt, la data de 24.01.2023 a formulat acţiune de atragere a răspunderii pentru intrarea în insolvență împotriva pârâtului pentru suma de 33.802.278 lei. Arată că această sumă s-a virat de către pârât din conturile bancare ale debitoarei în conturile personale ale administratorului Jidveian Ovidiu Viorel (suma de 32.246.692 lei) şi suma de 1.555.586 lei în conturile unei societăţi din Cipru, fără a exista documente justificative, este scris în motivarea instanței.

CITEȘTE ȘI: Mega scandalul imobiliar din Alba Iulia: SECHESTRU pe toate bunurile și conturile bancare ale avocatului Ovidiu Jidveian

”Întrucât există pericolul ca sumele de bani din contul personal al pârâtului să fie ascunse/cheltuite şi dacă s-ar admite acţiunea de atragere a răspunderii pentru intrarea în insolvență împotriva pârâtului să nu fie în imposibilitate de a executa hotărârea din cauza insolvabilității pârâtului, în conformitate cu art. 172 din Legea nr. 85/2014, consideră că se impune admiterea prezentei”, a mai motivat adminitratorul judiciar în fața instanței.

Bani transferați din firmă în conturi personale sau într-un cont din Cipru

Aceștia au admis cererea de sechestru și au făcut o precizare legată de transferul banilor într-un cont din Cipru, dar și în din conturile firmei, în conturile personale.

”În speţă, creanţa pretinsă este relevată de înregistrările din evidenţele contabile ale societăţii debitoare, conform cărora au fost virate sume de bani din conturile societăţii în conturile personale ale pârâtului Jidveian Ovidiu Viorel sau conturile unei societăţi din Cipru, fără documente justificative, astfel:

-1.555.586 lei, sold cont 265.01 “#### titluri imobilizate”

-3.701.592 lei, sold cont 461 “Debitori diverşi”

-28.545.600 lei, sold cont 473 “Decontări din operaţiuni în curs de clarificare” reprezentând plată proiect autorizat de construiră locuinţe colective cu spaţii comerciale la parter.

De asemenea, creanţa pretinsă este exigibilă, potrivit prevederilor art. 1523 alin. 2 lit. e Cod civil, fiind vorba despre o obligaţie generată de săvârşirea unei fapte ilicite extracontractuale”, au precizat magistrații.

Mega scandalul blocurilor din centrul orașului

Mega scandalul imobiliar din Alba Iulia, care îl are în prim plan pe avocatul și fostul subprefect de Alba din partea PSD, Ovidiu Jidveian, este departe de a se termina.

Cazul a devenit public după ce mai mulți clienți ai avocatului au protestat miercuri, 16 ianuarie în fața blocurilor ridicate de acesta, imobile în care și-au cumpărat apartamente.

Potrivit unui document ANAF, dar și a declarațiilor date de oamenii prezenți la protest, mai multe apartamente, garsoniere și spații comerciale, ar fi fost vândute de mai multe ori, către persoane diferite.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Mega scandalul imobiliar de la Alba Iulia. Cum a vândut avocatul Ovidiu Jidveian 50 de apartamente la 155 clienți

Este vorba despre o afacere imobiliară, două blocuri construite în centrul orașului, pe un teren de 1148 metri pătrați, pentru care s-a plătit 6 milioane de euro în 2019.

Avocatul Jidveian a ajuns în posesia terenului după ce l-a cumpărat de la bunica sa. Informația este făcută publică într-un document realizat în urma unei inspecții ANAF.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. pilu

    sâmbătă, 27.01.2024 at 19:09

    Aici miroase a dirijor aflat în spatele gloriosului subprefect. Şi ăştia când intră pe fir nu prea se rezolvă nimic în favoarea pierzătorului. Că sunt bine postaţi în toate structurile. Vom vedea, dacă mai avem ce.

  2. vaile

    sâmbătă, 27.01.2024 at 19:32

    pleaca si asta in grecia maine poimine, fost suprefect va dati seama cine ne-a condus si cine ne conduce

  3. Popa marcel

    duminică, 28.01.2024 at 09:06

    Becali a furat jumătate de București asta de ce sa nu poată și el.Banii în România se fac prin furt .

  4. Petru

    duminică, 28.01.2024 at 09:54

    După atâta ,,muncă” ,trebuie puși bani ,,la ciorap”…. nu ?

  5. Gerula

    duminică, 28.01.2024 at 21:33

    A fost educat de nasul Banicioiu si interpusii,cum se fack you, banii…

  6. Sondorii

    luni, 29.01.2024 at 09:06

    Prostul este pus sub urmărire, sau este ajutat sa fugă ?

  7. Pamfil

    luni, 29.01.2024 at 16:40

    „nu ma intreba cum am facut primul milion de dolari” – peste ceva ani,undeva pe o plaja intr-un paradis fiscal, sub o umbrela de stuf, cu nește gagice pe langa el, omul de geniu a trebuit sa plece din patria lui natala….

    – fain fragment de carte autobiografica nu-i asa?

    acuma repetati dupa mine: „România e gradina Maicii Domnului!” „Suntem creștini de 2000 de ani!” „Capul plecat sabia nu-l taie!” Dormi liniștit, FNI veghează pentru tine!”
    v
    „Nu are rost sa votezi ca toti sunt la fel!” „Ma p** pe el de vot!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax