Connect with us
Publicitate

CUGIR

Mesajul ministrului Economiei pentru muncitorii de la fabricile din Cugir, postat pe Facebook. Negocierile au eșuat

Publicat

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a reacțioant în cea de-a patra zi de proteste de la Cugir, cu un mesaj pe Facebook în care recunoaște că muncitorii de la fabricile de arme ”încasează salarii extrem de mici”. 

Nu vorbește însă despre soluții ci doar despre faptul că ”deciziile guvernamentale trebuie luate calculat, echilibrat şi cu asumarea impactului financiar important” și că revendicările lor sunt pe masa Guvernului.

De menționat că Daniela Nicolescu, secretarul de stat trimis miercuri la Cugir, nu a reușit să îi convingă pe oameni să se întoarcă la muncă în fabrici.

Vezi și: LIVE-VIDEO: A patra zi de grevă la fabricile de arme din Cugir. Un reprezentant al Ministerului Economiei a venit la negocieri

Oferta ei, 205 lei brut pentru fiecare angajat, a fost respinsă (o creștere reală de aproximativ 6,5%) de angajați. La auzul ei oamenii strânși în fața Fabricii de Arme au huiduit.

Postarea ministrului Florin Spătaru:

„Oamenii de Cugir nu sunt ignorați de Ministerul Economiei! Am luat la cunoştință de revedendicările angajaților Fabricii de Arme Cugir, astfel că am decis delegarea doamnei secretar de stat Daniela Nicolescu pentru discuții la fața locului cu oamenii care protestează şi cu reprezentanții conducerii fabricii din Alba.

Am luat la cunoştință revedendicările angajaților Fabricii de Arme Cugir, astfel că am decis delegarea doamnei secretar de stat Daniela Nicolescu pentru discuții la fața locului cu oamenii care protestează şi cu reprezentanții conducerii fabricii din Alba.

Sunt ani de zile de când angajații de la Cugir încasează salarii extrem de mici raportate la prețurile strictului necesar zilnic.

În plus, trebuie să ținem cont că aceşti oameni asigură resursa umană calificată în domeniul industriei de apărare, în condițiile în care, la acest capitol, deja înregistrăm un deficit de personal specializat.

Așadar, DA, înțeleg nevoia creşterii salariilor angajaților, dar deciziile guvernamentale trebuie luate calculat, echilibrat şi cu asumarea impactului financiar important în conformitate cu Legea bugetului de stat.

Voi promova în continuare ca soluţie pentru întreaga industrie de apărare, demararea de investiții bazate pe planuri de management sustenabile, astfel încât, creșterea salarială să fie în concordanță cu performanța societăților sau companiilor din sectorul industrial.

Vezi și VIDEO: Deputatul AUR Alba, Gheorghe Rusu, ALUNGAT de protestatarii din Cugir. Ce cuvinte i-au adresat muncitorii

Avem nevoie de retehnologizare la nivelul tuturor fabricilor din România şi de îmbunătăţirea condițiilor de muncă pentru că doar aşa vom reuşi să devenim competitivi.

Rămânem în contact cu oamenii care protestează la Cugir şi le transmit că revedicările lor se află, în acest moment, pe masa discuțiilor la Ministerul Economiei.”

CITEȘTE ȘI: VIDEO REPORTAJ: Ziua în care Cugirul a explodat. Fluturașii de salarii, scânteia protestelor de la cele două fabrici de armament

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax