Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Mingi în cap, elevi trântiți, înjurați sau bruscați: așa arătau orele unui profesor de sport din Alba Iulia. Cum s-a aflat totul

Publicat

”Proşti, idioţi, tâmpiţi, dobitoci, graşi, incompetenţi, incapabili” așa erau numiți elevii unei clase de a IV-a, din Alba Iulia, de către profesorul de sport. 

Mai mult de atât, chiar și când acesta era supravegheat de o altă colegă, bărbatul și-a agresat mai mulți elevi. 

Este vorba despre fostul profesor de sport al Școlii Gimnaziale ”Vasile Goldiș”, Viorel O., recent condamnat de magistrații Judecătoriei Alba Iulia pentru purtare abuzivă.

Condamnarea în primă instanță a venit în data de 2 noiembrie 2022, iar recent motivarea judecătorilor a devenit disponibilă pe portalul rejust.ro.

Faptele s-au petrecut în anul școlar 2018-2019, iar totul a ieșit la suprafață la o ședințele cu părinții, unde aceștia au reclamat modul în care profesorul își ținea orele de sport.

După ce părinții au reclamant faptele două profesoare au început să stea alături de profesor la cele două ore de sport pe care le avea.

Atunci, potrivit motivării instanței, în data de 12.10.2018, între orele 14.00-15.00, la ora de educaţie fizică a asistat şi învăţătoarea, oră la care inculpatul a agresat fizic un număr de patru elevi din clasa a IV-a A step by step.

”Astfel, în momentul în care inculpatul îi alinia în formaţie pe elevi, elevul  a ieşit din formaţie pentru discuta cu o colegă, context în care profesorul l-a tras puternic de mână pe elev şi l-a trântit pe jos, persoana vătămată alunecând pe parchet aproximativ un metru, inculpatul întrebându-l „de ce ai ieşit din formaţie măi prostule?””, se arată în motivarea instanței.

”Totodată, în momentul în care elevii erau aliniaţi în apropierea dulapului cu mingi şi alte echipamente sportive, inculpatul a împins-o cu mâna pe eleva  să se dea deoparte pentru a deschide dulapul şi a lovit-o peste braţ cu uşa de la dulap în momentul în care a deschis-o, eleva dezechilibrându-se, fiind pe punctul de a cădea peste o colegă”, se mai arată în documentul citat.

”De asemenea, în decursul aceleiaşi ore, inculpatul -a lovit cu intenție cu o minge de baschet în cap pe elevul  pentru motivul că acesta stătea pe bancă, elevul lovindu-se cu spatele de calorifer. Persoana vătămată minoră a declarat că l-a durut spatele până a ajuns acasă”, se mai arată în motivarea instanței.

”(…)în decursul aceleiaşi ore de sport, deşi inculpatului i-a fost comunicat de către elevul că se simte rău, l-a ridicat de pe bancă, trăgându-l de bluză, și l-a obligat să joace de baschet, deși elevul a început să plângă și a solicitat să fie trimis la cabinetul medical.

Când învăţătoarea  a intervenit, profesorul a început să ţipe şi la aceasta şi să vorbească urât atât cu învăţătoarea, cât şi cu copiii, elevul fiind trimis la cabinetul medical doar după intervenţia învăţătoarei”, au mai precizat magistrații.

Pentru agresiunea verbală, mai exact pentru, că le-a adresat elevilor din clasa a IV-a A step by step, ”cuvinte jignitoare spunându-le că sunt proşti, idioţi, tâmpiţi, dobitoci, graşi, incompetenţi, incapabili, expresii licențioase precum „în p(…)da mă-tii””, a intervenit prescripția, iar profesorul de sport a fost judecat doar pentru agresiunea fizică.

CITEȘTE ȘI: Profesor de sport din Alba Iulia, condamnat pentru purtare abuzivă, după ce a jignit mai mulți elevi. Ce au decis judecătorii

În data de 2 noiembrie 2022, profesorul a fost condamnat la 5 luni de închisoare cu amânare. De asemenea a mai fost obligat să plătească daune morale în valoare de câte 500 de lei pentru patru elevi.

Decizia nu este defitivă și poate fi atacată la instanța superioară în termen de 10 zile de comunicarea hotărârii.

Mai mult de atât, profesorul a mai fost trimis în judecată în 2019, pentru corupere sexuală de minori și purtare abuzivă, iar atunci, profesorul a fost acuzat că atingea indecent elevele şi utiliza expresii jignitoare precum „vacă”, „curvă”, „idioţi”, „mocofani”,  „grăsani”. Momentan dosarul încă se judecată pe rolul Judecătoriei Alba Iulia.

CITEȘTE AICI despre trimiterea în judecată din 2019: Profesor din Alba Iulia, trimis în judecată pentru corupere sexuală a minorilor. Acuzațiile care i se aduc

De asemenea, în 2012, dascălul a fost condamnat la 4 luni de închisoare cu suspendare pentru „purtare abuzivă”, după ce a bătut patru elevi cu o coadă de mătură.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax