Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Profesor de sport din Alba Iulia, condamnat pentru purtare abuzivă, după ce a jignit mai mulți elevi. Ce au decis judecătorii

Publicat

V. O., profesor de sport la Școala ”Vasile Goldiș” din Alba Iulia, la data comiterii faptelor, a fost condamnat pentru purtare abuzivă față de mai mulți elevi de clasa a VI-a. 

Este vorba despre un dosar înregistrat pe rolul Judecătoriei Alba Iulia, în data de 8 martie 2021, însă faptele pentru care acesta a fost judecat și condamnat s-au desfășurat în timpul orelor de sport, în urmă cu mai mulți ani. 

Pentru o faptă procesul a fost încetat deoarece a intervenit prescripția, însă a fost condamnat pentru alte patru acte materiale de purtare abuzivă probate de procurori, se arată în minuta pe scurt a Judecătoriei Alba Iulia.

Mai exact, în data de 2 noiembrie 2022, profesorul a fost condamnat la 5 luni de închisoare cu amânare. De asemenea a mai fost obligat să plătească daune morale în valoare de câte 500 de lei pentru patru elevi.

CITEȘTE ȘI: Un profesor de sport din Alba Iulia, trimis în judecată într-un nou dosar de purtare abuzivă față de mai mulți elevi

Decizia nu este defitivă și poate fi atacată la instanța superioară în termen de 10 zile de comunicarea hotărârii.

Ce s-a întâmplat

Potrivit unui comunicat de presă emis de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, la data înregistrării dosarului pe portalul instanțelor de judecată, ”a data de 24.02.2021, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a dispus trimiterea în judecată a inculpatului O.V. (în vârstă de 62 ani) pentru săvârșirea a două infracțiuni de purtare abuzivă, fiecare în formă continuată.

În timpul orelor de educaţie fizică desfăşurate în cursul semestrului I al anului şcolar 2018/2019, în calitate de profesor de sport la o şcoală gimnazială din municipiul Alba Iulia, inculpatul le-a adresat elevilor din clasa a IV-a cuvinte jignitoare, spunându-le că sunt proşti, idioţi, tâmpiţi, dobitoci, graşi, incompetenţi, incapabili și expresii licențioase precum „în pxxda mă-tii”, iar în data de 12.10.2018, în timpul unei ore de educaţie fizică, inculpatul a agresat fizic patru elevi din aceeași clasă a IV-a”, au transmis pentru alba24.ro, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Profesorul a mai fost trimis în judecată în 2019, pentru corupere sexuală de minori și purtare abuzivă, iar atunci, profesorul a fost acuzat că atingea indecent elevele şi utiliza expresii jignitoare precum „vacă”, „curvă”, „idioţi”, „mocofani”,  „grăsani”. Momentan dosarul încă se judecată pe rolul Judecătoriei Alba Iulia.

CITEȘTE AICI despre trimiterea în judecată din 2019: Profesor din Alba Iulia, trimis în judecată pentru corupere sexuală a minorilor. Acuzațiile care i se aduc

De asemenea, în 2012, dascălul a fost condamnat la 4 luni de închisoare cu suspendare pentru „purtare abuzivă”, după ce a bătut patru elevi cu o coadă de mătură.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Raluca

    joi, 03.11.2022 at 15:22

    Mi se pare inacceptabil că după ce a fost condamnat în 2012, a putut profesa în continuare! O astfel de condamnare ar trebui să atragă după sine automat excluderea din învățământ. Ne mai mirăm că ajung copiii să urască școala, să se teamă să meargă la școală sau să ajungă să sufere de anxietate din cauza unor astfel de dascăli?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax