Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Profesor din Alba Iulia, trimis în judecată pentru corupere sexuală a minorilor. Acuzațiile care i se aduc

Publicat

viorel oarga

Un profesor de sport de la o școală gimnazială din Alba Iulia a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de corupere sexuală a minorilor. Acesta este acuzat că atingea indecent elevele şi utiliza expresii jignitoare precum „vacă”, „curvă”, „idioţi”, „mocofani”,  „grăsani”.

În 2012, dascălul a fost condamnat la 4 luni de închisoare cu suspendare pentru „purtare abuzivă”, după ce a bătut patru elevi cu o coadă de mătură.

În urmă cu un an de zile, mai mulți părinți ai unor elevi de la Școala Gimnazială „Vasile Goldiş” din Alba Iulia au depus plângere la conducerea şcolii împotriva profesorului de educaţie fizică, Viorel Oargă, în vârstă de 60 de ani, pe care îl acuzau că a manifestat un comportament necorespunzător faţă de eleve la cursuri. Profesorul care predă de peste 40 de ani în învățământ a explicat că o singură dată a atins o fată, pe umăr.

După ce în spaţiul public au apărut informaţii privind cazul profesorului, Poliţia şi Parchetul s-au sesizat în legătură cu situaţia de la şcoală şi au demarat cercetări cu privire la infracţiunea de ”corupere sexuală a minorilor”. Cercetările s-au finalizat cu un rechizitoriu şi trimiterea în judecată a inculpatului, atât pentru această infracţiune, cât şi pentru ”purtare abuzivă”, dosarul fiind înregistrat la Judecătoria Alba Iulia marţi, 26 martie 2019. În dosar sunt cinci victime, respectiv eleve ale profesorului Viorel Oargă.

„În perioada ianuarie-martie 2018, în calitate de profesor de sport la o şcoală gimnazială din mun. Alba Iulia, în timpul orelor de educaţie fizică, inculpatul a efectuat acte de natură sexuală (îmbrăţisări şi mângâieri, inclusiv în zonele intime) împotriva mai multor eleve minore din două clase, care nu au împlinit vârsta de 13 ani. În perioada ianuarie-martie 2018, în calitate de profesor de sport la o şcoală gimnazială din mun. Alba Iulia, în timpul orelor de educaţie fizică inculpatul a utilizat expresii jignitoare de genul «idioţi, incapabili, handicapaţi, grăsani, proşti, mocofani, tâmpiţi, vacă, curvă, curcan gras bun de pus în cuptor» faţă de elevii din două clase”, se precizează în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, potrivit adevărul.ro.

În 2018, părinţii unor eleve de clasa a VI-a l-au acuzat pe profesor că le-ar fi atins pe fete în mod indecent şi ar fi purtat cu acestea discuţii cu tentă sexuală.

Conducerea şcolii a decis atunci sancţionarea profesorului cu scăderea salariului cu 15% pe o perioadă de şase luni. De asemenea, s-a impus ca profesorul să fie supravegheat la ore de către colegi ai acestuia.

Citește și Profesorul din Alba Iulia, cercetat pentru corupere sexuală de minori, este supraveghet la ore de colegi

Viorel Oargă a respins, atunci, acuzaţiile.

„Sunt acuzaţii pe care trebuie să le resping. Nu pot să le accept. Este, însă, un pic de adevăr. Partea de adevăr este că m-am apropiat de o elevă. A fost o vreme bolnavă, a venit la ora de educaţie fizică şi am întrebat-o cum este. Mi-a spus că poate să facă educaţie fizică pentru că analizele îi sunt bune. Eu atunci am pus mâna pe umărul ei şi am spus bravo, mă bucur că ai venit la educaţie fizică. Ei i s-a părut că a fost ceva în neregulă. Mi-a şi spus după aceea că nu-i place să fie îmbrăţişată. Doamna director m-a anunţat că sunt nişte plângeri şi am fost la comisia de disciplină şi am dat o declaraţie. Nu este adevărat că am pipăit elevele. Categoric nu este adevărat. Nu ştiu de unde s-a ajuns la acuzaţiile acestea. În declaraţia pe care am dat-o am explicat că sunt situaţii la sport când se poate realiza un contact fizic, se coordonează o mişcare, se acordă ajutor, dar în aceste situaţii nu poţi să mergi mai departe ca să realizezi un contact cu nuanţă de tandreţe sau chiar şi cu violenţă. Sunt foarte atent în astfel de situaţii pentru că am avut probleme în trecut. Am greşit totuşi că am dat nişte note mai mici, am făcut nişte observaţii când nu aveau echipamentul corespunzător la oră”, a afirmat, în martie 2018, profesorul Viorel Oargă.

Citește și Profesorul cercetat pentru corupere sexuală de minori: „Sunt acuzaţii false pe care trebuie să le resping”

Acesta beneficiază de prezumţia de nevinovăţie până la pronunţarea definitivă a instanţei de judecată.

Profesorul a mai precizat că a făcut ”nişte filmări” la ora de educaţie fizică pe care le-a vizionat şi cu elevii şi le-a arătat şi la alte clase. ”Este un film didactic”, a precizat, tot atunci, profesorul din Alba Iulia.

„Totul a pornit de la sesizările părinţilor care au reclamanat că profesorul are un limbaj şi un comportament neadecvat faţă de elevi. Limbaj vulgar, jigniţi copiii, făcuţi în toate formele. Vorbim de copii cu vârste cuprinse între 8 şi 11 anii, că ar pipăi fetele, că le-ar vorbi vulgar, are un limbaj care denotă tentă sexuală”, a declarat, în urmă cu un an, Ramona Popa, director la Şcoala Generală “Vasile Goldiş” Alba Iulia.

Citește și Declarații ȘOCANTE de la elevele profesorului cercetat pentru corupere sexuală: ”Întreba de câte ori o facem”

O elevă a profesorului Vasile Oargă a spus atunci că s-a accidentat la picior la sport şi profesorul a atins-o pe fund. Aceeaşi elevă a precizat că, altădată, s-a accidentat la spate şi acesta a pipăit-o pe picoare. ”La fetele din clasă se mai întâmplă să pună mâna pe părţi ale corpului, pe care nu este ok să pune mâna. Ne pune întrebări foarte intime la care nu răspundem şi acesta se uită ciudat la noi”, a afirmat eleva.

sursa: adevărul.ro

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. dolfi

    marți, 09.03.2021 at 17:45

    si pt profesori s-a pus exceptia de la necumularea salariului cu pensia!
    Dati afara „defectii” din sistem, indiferent ca au 24 sau 64 de ani!
    Cati copii trebuie sa sufere?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax