Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Apărării analizează pensiile militare. Cu cât se majorează de anul viitor

Publicat

militari

Ministerul Apărării analizează modalitatea legislativă prin care să fie eliminate inechitățile în calculul pensiilor militare de stat, a anunțat ministrul Nicolae Ciucă. Potrivit acestuia, demersul nu afectează indexarea pensiilor de anul viitor.

„Cu acordul prim-ministrului României, Ludovic Orban, exprimat în urma întâlnirii de lucru de astăzi (joi – n.r.), Ministerul Apărării Naționale a demarat, prin structurile de resort, un proces de analiză a soluțiilor legislative prin care să fie eliminate inechitățile în calculul pensiilor militare de stat.

Citește și Pensionarii angajați la stat vor trebui să aleagă, în termen de 15 zile, unul dintre cele două venituri. Modificările la OUG 114

Obiectivul principal al acestor demersuri este acela de a asigura egalitatea de tratament în stabilirea drepturilor de pensie pentru toți pensionarii militari, indiferent de momentul trecerii în rezerva. Acest demers nu afectează în niciun fel indexarea pensiilor prevăzută pentru anul viitor”, a precizat ministrul, pe Facebook.

Potrivit ministrului, sumele sunt prevazute în proiectul de buget al MApN pentru 2020.

„Toate pensiile militare de stat vor fi indexate cu 4,6%, începând cu 1 ianuarie 2020, așa cum sunt prevederile legale, sumele aferente acestei indexări fiind prevăzute în proiectul de buget al MApN pentru anul 2020”, a menționat ministrul.

Ciucă susține că aplicarea indexării din ianuarie 2020 nu va elimina discriminarea de tratament pentru pensionarii militari, de aceea, procesul de identificare a soluțiilor de eliminare a inechităților va trebui continuat.

„Obiectivul nostru este să nu se creeze diferențe în pensii între un militar care s-a pensionat în 2016 și unul care s-a pensionat în 2019. De asemenea, să nu se adâncească acest decalaj prin sistemul diferit de indexare”, a declarat premierul Ludovic Orban, în conferință de presă.

surse: ziare.com, Facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax