Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Licitaţie cu ofertă în plic, pentru producţia de la „Cupru Min” Abrud. Preţ minim de 6.900 dolari pe tonă şi contract pe 7 ani

Publicat

Ministerul Economiei a publicat anunţul privind oferta de vânzare a producţiei de concentrat de cupru prin metode combinate de maximum 331.890 tone, prin licitaţie, de la Cupru Min SA Abrud. Firmele interesate pot achiziţiona producţia companiei din Alba prin contract pe o perioadă de 7 ani, iar preţul de pornire al licitaţiei este de 6.900 de dolari pe tonă. Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, declara luna trecută că opt companii internaţionale şi-au exprimat interesul pentru investiţii la “Cupru Min”, suma obţinută de minister urmând a fi utilizată pentru efectuarea investiţiilor de mediu, dotarea tehnologică a societăţii, deschiderea de noi fronturi de lucru şi capital de lucru în activitatea companiei.

Vă prezentăm informaţii din anunţul publicat de Ministerul Economiei:

“Cupru Min” SA Abrud, având ca activitate principală extracţia altor minereuri metalifere neferoase, oferă la vanzare, prin metode combinate, constând în licitaţie cu ofertă în plic, precedata de negociere pe bază de oferte preliminare şi neangajante, cu criterii de eligibilitate, o cantitate maximă de 331.890 tone de concentrat de cupru, care va fi ajustată în funcţie de preţul de vânzare stabilit conform contractului de vânzare, în următoarele condiţii:

avansul solicitat este de 40.000.000 euro, plătibil într-o singură tranşă, în termenul stabilit potrivit contractului de vânzare, dar nu mai târziu de data de 1.12.2013

contractul de vânzare a concentratului de cupru se încheie pe o perioadă de 7 ani

– cantitatea maximă de concentrat de cupru livrată în contul avansului este de 45.360 tone, ajustabilă în funcţie de preţul de vânzare stabilit conform contractului de vânzare, având conţinuturile specificate în fişa tehnică

– graficul de livrare a concentratului de cupru în contul avansului este: anul 1 – perioada de gratie (nu se fac livrări); anul 2 si anul 3 – livrări de 4.000.000 euro anual; începând din anul 4 şi până în anul 7 – livrări de 8.000.000 euro anual.

Preţul de vânzare al concentratului de cupru este determinat în funcţie de cotaţia bursei de metale din Londra pentru cuprul din concentratul de cupru, dar nu mai putin decât preţul minim pe tona de cupru din concentratul de cupru adjudecat în cadrul prezentei proceduri.

Cumpărătorul va suporta costurile pentru preluarea concentratului de cupru din incinta societăţii şi pentru transportul acestuia, precum şi orice alte costuri asociate.

Preţul de pornire al licitaţiei este de 6.900 $/t pentru cuprul din concentratul de cupru (pentru cantitatea maximă de concentrat de cupru oferită).

Preţul adjudecat în cadrul licitaţiei va reprezenta preţ minim de cumpărare pentru cuprul din concentratul de cupru, care se va aplica pentru întreaga cantitate de concentrat de cupru care va forma obiectul contractului de vânzare şi pe toată perioada de derulare a contractului.

Documentul de ofertare poate fi procurat începând cu data de 8 iulie 2013, ora 12.00, cu titlu gratuit, de la sediul socieăţii.

Pentru înscrierea la procedura de selecţie şi verificarea eligibilităţii, potenţialii cumpărători vor depune la sediul societăţii (..), în plic sigilat, documentele (..) cel mai târziu până la data de 19 iulie 2013, ora 10.00”, iar la ora 11.00 vor fi deschise plicurile cu oferte.

Criteriile de eligibilitate sunt reprezentate de solvabilitate (scrisoare de bonitate financiară emisă de o bancă română sau de o bancă străină care are reprezentanţă în România sau are relaţii de corespondenţă cu Eximbank), seriozitate în afaceri, administrare diligentă, absenţa datoriilor bugetare.

Până în 25 iulie, se verifică şi analizează documentaţiile şi se întocmeşte lista potenţialilor cumpărători eligibili care pot participa la procesul de selecţie (“Lista Scurtă”), precum si lista celor respinşi. Potenţialii cumpărători înscrişi pe Lista Scurtă pot achiziţiona, începând cu 26 iulie, ora 9.00, Caietul de Sarcini cu privire la procedura de selecţie şi pot solicita accesul la date şi informaţii referitoare la societate, relevante pentru obiectul contractului de vânzare. Până în 26 august 2013, ora 12.00,  pot depune oferta preliminară şi neangajantă. Societatea va purta negocieri cu fiecare dintre potenţialii cumpărători de pe Lista Scurtă şi care au depus documentele prevăzute în anunţ, începând cu 2 septembrie 2013 şi până în 6 septembrie 2013, pe baza unei planificări.

Apoi, “Cupru Min” redactează forma finală a proiectului contractului de vânzare a concentratului de cupru, astfel cum a rezultat în urma negocierilor şi o va transmite tuturor potenţialilor cumpărători care au depus documentele, până cel mai târziu la data de 16 septembrie 2013, inclusiv.

Pentru a participa la licitaţia cu oferta în plic, potenţialii cumpărători care au prezentat documentele prevăzute vor depune, până în 19 septembrie 2013, ora 14.00, oferta de cumpărare în plic sigilat.

Pentru a participa la licitaţia cu oferta în plic, potenţialii cumpărători care au prezentat documentele prevăzute vor depune, până în 19 septembrie 2013, ora 14.00, oferta de cumpărare în plic sigilat. Acestea vor fi deschise la sediul societăţii, in 20 septembrie, ora 15.00 şi, pe baza preţului minim de cumpărare oferit pentru cuprul din concentratul de cupru, valabil pe toată perioada de derulare a contractului de vânzare, se va stabili potenţialul cumpărător adjudecatar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Pingback: 15 octombrie: Licitația pentru producția „Cupru Min Abrud”. Câștigătorul va avea contract pe o perioadă de șapte ani | Alba24

  2. Pingback: Procedura de vânzare de la “Cupru Min” a fost decalată cu o lună. Cine a rămas în cursa pentru minereul de la Roşia Poieni | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax