Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Economiei desemnat asocierea de firme care va recruta conducerea Cupru Min SA Abrud. Va oferi şi recomandări pentru remunerarea membrilor CA


Publicat

cupru min abrud uzinaProcedura de recrutare a conducerii Cupru Min SA Abrud, dar şi a altor patru companii de stat va fi asigurată de asocierea Quest Advisors SRL – Transearch International SRL, în urma selecţiei de oferte organizate de Ministerul Economiei. Asocierea va face şi prima recomandare privind politica şi criteriile de remunerare pentru membrii consiliilor de administraţie.

Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri a a anunţat că, în cadrul procedurii de selecţie (potrivit OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă) a unor membri în consilii de administraţie şi consilii de supraveghere pentru cinci societăţi care sunt în portofoliul instituţiei, a semnat, în 16 martie, contractul de servicii de asistenţă pentru recrutare de personal în vederea selectării și plasării membrilor in Consilii de Administratie si in Consilii de Supraveghere, pentru următoarele companii din portofoliul MECRMA:

– Plafar SA- 3 membri pentru CA

– SN Sare SA- 3 membri pentru CA

– Cupru Min SA – 5 membri pentru CA

– SN Ape Minerale-5 membri pentru CA

– CNTEE Transelectrica – 2 membri pentru Consiliul de Supraveghere

Vezi şi Ministerul Economiei a început recrutarea de manageri profesionişti pentru Cupru Min SA şi alte patru companii de stat. Reguli de selecţie

“În baza Acordului-Cadru nr. 15/ 13.12.2012, având ca obiect servicii de asistenţă pentru recrutare de personal în vederea selectării și plasării membrilor în Consiliile de Administraţie şi în Consiliile de Supraveghere, în cadrul societăţilor cu capital integral sau majoritar de stat aflate în portofoliul Ministerului Economiei, prelungit prin acte adiţionale, semnat între Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, actualmente, Departamentul pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiilor Statului şi 4 societăţi de recrutare personal, MECRMA a solicitat oferte pentru încheierea unui contract subsecvent, celor 4 promitenţi-prestatori şi anume:

– Asocierea formată din Boyden Global Executive Search şi Choice Management & Consulting SRL

– Fast Forward Solutions SRL, în calitate de lider al Asocierii formate din ast Forward Solutions SRL şi The Searchers Advisory Group SRL

– Quest Advisors SRL în calitate de Lider al Asocierii formate din Quest Advisors SRL şi SC Transearch International SRL

– PricewaterhouseCoopers Tax Advisors & Accountants SRL, în calitate de lider al Asocierii formate din PricewaterhouseCoopers Tax Advisors & Accountants SRL, D&B David şi Baias şi George Butunoiu Group

În urma procedurii de selecţie, serviciile de asistenţă pentru recrutarea de personal vor fi asigurate de Asocierea formată din Quest Advisors SRL(lider de Asociere) şi Transearch International SRL”, potrivit ministerului.

Asocierea Quest Advisors SRL – Transearch International SRL va prezenta, în termen de 7 zile de la data intrării în vigoare a contractului subsecvent:

– strategia de recrutare;

– graficul de timp pentru implementarea proiectului,

– criteriile de selecţie cuantificabile pe baza calificărilor, experienţei şi abilităţilor dorite pentru membrii aleşi in consiliile de administratie/consiliul de supraveghere;

– conţinutul dosarului pentru depunerea candidaturilor pentru poziţiile de membri în consiliile de administraţie/ consiliul de supraveghere;

– anuntul privind selecţia candidaţilor; darea spre publicare a acestuia, pe cheltuiala prestatorului, în două ziare economice şi/sau financiare cu largă răspândire, inclusiv o informare privind apariţia anuntului/anunţurilor, privind selecţia candidaţilor pentru posturile de membri ai consiliilor de administratie/consiliului de supraveghere, in cel putin un cotidian internaţional de largă răspândire, şi pe paginile de internet ale M.E.C.R.M.A., ale întreprinderii publice si al Prestatorului;

– modalitati de asigurare a asistentei, pe perioada de garantie, privind integrarea candidatilor selectati si a performantei acestora Dupa semnarea contractului, Asocierea formata din SC Quest Advisors SRL si SC Transearch International SRL va demara procedura de evaluare si selectare a candidatilor pentru poziţiile de membri în consiliile de administratie/consiliul de supraveghere, facand totodata o prima recomandare privind politica şi criteriile de remunerare.

Citeşte şi Verificări SRI la birourile Cupru Min SA Abrud, după ce a fost descoperită tehnică de înregistrare, „camuflată” în pereţi

Vezi şi Ordinul prin care Roşia Montană a fost declarată sit arheologic include şi o parte din cariera Cupru Min. Urmările deciziei ministrului CulturiiȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

DSP Alba: 900 de persoane vaccinate în județ, în ultimele 24 de ore. Nu au fost semnalate reacții adverse imediate

Publicat

În județul Alba au fost vaccinate 900 de persoane, în ultimele 24 de ore. Potrivit DSP Alba, nu au fost înregistrate reacții adverse sau pierderi de vaccin.

~Luni, 25 ianuarie, în județul Alba au fost realizate 900 de imunizări anti-COVID, astfel: 534 în centrele de faza II (60 la Sebeș, 60 la Blaj, 60 la Câmpeni, 60 la Aiud, 60 la Cugir, 234 la Alba Iulia); 366 în centrele de faza I (spitale) din care 349 reprezintă rapeluri (a doua doză de vaccin).

Nu au existat doze irosite și nu au fost raportate reacții adverse imediate”, transmite DSP.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Stadiul lucrărilor de reabilitare termică a Școlii Generale din Teiuș. Proiect de peste 3,3 milioane de lei

Publicat

Școala Generală din Teiuș va fi reabilitată termic printr-un proiect de peste 3,3 milioane de lei.

Prin acest proiect se prevede realizarea lucrărilor de reabilitare și izolare termică a fațadei, respectiv a pereților exteriori, a soclului, atât pentru partea vitrată, dar și pentru cea opacă, precum și de izolare termică a planșeului peste ultimul nivel încălzit. Proiectul prevede și reabilitarea completă a sistemului de încălzire, dar și instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei. 

„Lucrările demarate la Școala Generală Teiuș, corpul de clădire aferent claselor V- VIII, un proiect amplu de reabilitare termică a școlii teiusene, în valoare de peste 3,3 milioane lei vor genera un confort termic și o ventilație corespunzătoare pentru copiii noștri și cadrele didactice ce desfășoară activități în școală, în paralel cu scăderea consumului de gaz și energie electrică, prin folosirea celor mai noi tehnologii în domeniu (panouri foto-voltaice, pompe de caldură, etc).

Lucrarea a demarat prin realizarea termosistemului pardoselelor și va continua conform proiectului tehnic cu celelalte lucrări de înlocuire și izolație”, au transmis reprezentanții Primăriei Teiuș. 

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

FOTO: Imagine emoționantă cu Dorin și Miky, pompierul din Alba și cățelul pe care acesta l-a salvat din apa înghețată a Târnavei

Publicat

Ministerul Afacerilor Interne a postat pe contul de Facebook al instituției o fotografie cu un pompier din județul Alba, împreună cu câinele pe care acesta l-a salvat din apele Râului Târnava Mare. 

”Se numește Dorin, are 36 de ani și, nici nu avea cum altfel, este un mare iubitor de animale.

El este pompierul care săptămâna trecută l-a salvat, din apele Râului Târnava Mare în care căzuse, pe Miky, un cățel din rasa Malamut de Alaska.

Citește și: VIDEO: Momentul în care un câine căzut în apele înghețate ale râului Târnava Mare este salvat de pompierii din Blaj

Cei doi s-au revăzut la sediul unității de pompieri, iar Dorin i-a promis noului său prieten că, pe lângă cele două pisici pe care le are acasă, în curând va avea și un câine!” au scris pe Facebook, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne.

Momentul emoționant cu salvarea câinelui în vârstă de 8 ani din apele înghețate a fost surprins de unul dintre salvatorii chemați să intervină la fața locului.

Sursă video: ISU Alba

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Braconieri sancționați de jandarmii din Alba, după ce au fost prinși pescuind fără permis. Ce amenzi au primit

Publicat

În urma unor acțiuni de combatere și prevenire a pescuitului ilegal, desfășurate la sfârșitul săptămânii trecute, mai multe persoane au fost sancționate de jandarmii din Alba cu amenzi cuprinse între 300 și 800 de lei, precum și cu avertisment, pentru încălcarea prevederilor legale privind pescuitul și acvacultura.

Pe timpul acestor acțiuni ce au avut loc pe râul Mureș, în localitățile Zărești, Teiuș, Aiud, Ocna Mureș și Lunca Mureșului, șase persoane cu vârste cuprinse între 32 și 75 de ani, originare din județele Hunedoara, Cluj și Alba, au fost depistate pescuind fără a deține permis de pescuit, iar una dintre acestea pescuind cu lansetă cu plasă monofilament.

Pe timpul acestor acțiuni au fost desfășurate și activități de informare și prevenție, cu privire la faptele ce constituie contravenții sau infracțiuni în domeniul pescuitului și sancțiunile care se aplică în cazul nerespectării prevederilor legale.

„Astfel de acțiuni vor continua și în zilele următoare. Recomandăm persoanelor pasionate de pescuit să studieze prevederile Ordonanței de urgență 23/2008 privind pescuitul și acvacultura”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei Alba.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate