Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Ministerul Sănătății suplimentează bugetul UPU Alba cu 6 miliarde de lei vechi. Banii vor acoperi costurile instituției până la sfârșitul anului

Publicat

YouTube video

Ministerul Sănătății suplimentează bugetul Unității de Primiri Urgență Alba cu 608.400 de lei, bani ce vor fi direcționați înspre partea de bunuri și servicii și către personalul medical. 

Potrivit reprezentanților UPU Alba, banii vor reuși să acopere costurile unității până la sfârșitul anului: „Eu zic că o să ne descurcăm bine până la sfârșitul anului mai ales pentru că urmează să pornim aceste echipaje de terapie intensivă. Va fi nevoie de linii suplimentare de terapie intensivă deci cheltuielile noaste vor crește substanțial în următoarea perioadă.  Mai mult, vor fi și trei medici noi angajați în structura noastră. Numărul de pacienți a crescut foarte mult, mai ales că, suntem doar în luna august și avem deja peste 30.000 de prezentanți. Dacă o ținem în ritmul ăsta trecem de 50.000” a explicat medicul Aurel Crișan.

Banii de la Minister sunt cei solicitați de Spitalul Județean de Urgențe Alba la începutul anului dar care au putut fi alocați în totalitate doar în urma rectificării bugetare. Managerul unității sanitare, Nicoleta Coșarcă a explicat că această sumă este mai mult decât necesară mai ales că, deja au fost angajați alți doi medici și urmează să se organizeze un alt concurs pentru ocuparea unui al treilea post de medic.

Principala problemă cu care se confruntă UPU Alba este volumul mare de persoane care trec zilnic pragul unității. Medicii susțin că nu toate aceste cazuri sunt de competența Urgențelor și reamintesc cetățenilor că există și medici de familie cărora ar trebui să se adreseze mai întâi.

YouTube video

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax