Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Educației: Fără examen de admitere la liceu în 2019. Evaluările se vor da exact așa cum au fost anunţate

Publicat

ecaterina andronescu

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu spune că pentru acest an școlar nu ia în calcul reintroducerea examenului de admitere la liceu. Potrivit acesteia, toate evaluările se vor da exact aşa cum au fost anunţate la începutul anului.

Citește și EVALUARE NAŢIONALĂ 2019, clasa a VIII-a: MODELE de SUBIECTE pentru examen. Calendar şi detalii pentru candidaţi

„Nu putem să schimbăm nicio regulă a jocului în timpul jocului. Deci, anul acesta toate evaluările se vor da exact aşa cum au fost anunţate la începutul anului”, a declarat ministrul Educației, într-o emisiune, la Antena 3.

Aceasta spune, însă, că noua lege a Educației va aduce modificări majore. Una dintre ele privește evaluarea din clasa a IV-a.

„Uitându-mă la rezultate am pus întrebare: Care sunt cauzele pentru care ajungem cu elevii noştri în clasa a a VIII-a şi, la evalure, constatăm că nu ştiu să calculeze, că nu ştiu să citească, că nu ştiu să scrie? Ceea ce este, fără îndoială, inacceptabil. Întorcându-ne, aşa, pe firul propriei istorii şcolare aş spune că nu trebuie să termine clasa a a IV-a nici un copil care nu ştie să scrie şi să citească. În sensul că învăţătoarea să se preocupe de acest lucru. Învăţătoarea, profesorul. Profesorii nu vor fi trași la răspundere pentru rezultatele slabe ale elevilor”, a declarat ministrul Educației.

Citește și ADMITERE LICEU 2019: Calendar EXAMENE, înscriere, repartizare și MODELE DE SUBIECTE la Evaluare Națională

Zilele trecute, liberalii au anunțat că doresc modificarea Legii educaţiei naţionale, astfel încât să fie reintrodus examenul de admitere la liceu şi la facultate.

„Pentru începutul noii sesiuni parlamentare, PNL lansează în dezbatere publică – pentru ca ulterior să depună iniţiative legislative – următoarele proiecte: modificarea Legii educaţiei naţionale, astfel încât să fie reintrodus examenul la finalul clasei a VIII-a pentru intrarea la liceu şi examenul de admitere la facultate. De asemenea, PNL propune dublarea numărului de consilieri şcolari, astfel încât şcolile să poată să asigure prin consilieri îndrumarea copiiilor pentru cel mai bun traseu educaţional. Tot pe educaţie, PNL va depune o iniţiativă legislativă pentru ca fiecare şcoală să beneficieze de cabinet medical dotat şi cu asigurarea personalului de specialitate”, a declarat liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan.

Citește și BACALAUREAT 2019: MODELE de SUBIECTE pentru examen, publicate de Ministerul Educaţiei. Testele oficiale

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    luni, 04.02.2019 at 18:49

    Numai astfel se pot ridica nulitatile societatii, pe care mai tarziu ii gasim in parlament, inclusiv pe post de prim ministru

  2. Dreptatea

    miercuri, 06.02.2019 at 23:11

    De ce sa introduca ceva ce este in aplicare, adica examenul de clasa a VII-a si BAC-ul se dau inca ba chai il avem in vara aceasta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax