Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Ministrul Florin Spătaru promite prelucrarea la noi în țară a concentratului de cupru. Care sunt șansele pentru Zlatna

Publicat

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a declarat, într-un interviu acordat joi, că dorește ca România să nu mai exporte în China pentru prelucrare, concentratul de cupru extras în țara noastră.

Ministrul a precizat că România încearcă să găsească resursele necesare pentru a deschide un centru de procesare a cuprului la noi în țară.

”Noi exportăm un concentrat de cupru. E o materie primă care este prelucrată corespunzător la Cupru Min.

Dar, ținând cont de criza acestor materii prime și de faptul că acest cupru este necesar în economia europeană și în economia românească, de altfel, procesarea acestor materii prime ar trebui făcută în Europa și în România.

Tocmai de aceea am venit și facem demersurile necesare împreună cu Comisia Europeană să identificăm posibilitățile de a investi într-o astfel de facilitate” a declarat Florin Spătaru, într-un interviu pentru bugetul.ro

Vezi: Interviu cu directorul general al Cuprumin Abrud, Tiberiu Rațiu, despre salarii, investiții și refacerea metalurgiei la Zlatna

În primă fază, ministrul a solicitat ce celor de la Cupru Min este să vină cu un plan investițional, ca să optimizeze procesele de producție.

Să se poată un concentrat de cupru cu calități superioare, pentru că investițiile făcute acolo sunt de acum 20-30 de ani.

”Deci, trebuie să ne recalibrăm tehnologic pentru a putea să producem eficient și să producem o materie primă de calitate și, de asemenea, să vedem cum putem să atragem fondurile necesare sau printr-un parteneriat public privat să putem să găsim resursele necesare să facem această procesare în România” a adăugat ministrul.

Într-un interviu recent pentru alba.24, directorul general Cuprumin, Tiberiu Rațiu menționa că ”Părerea personală este că dacă se vrea refacerea metalurgiei, condiții propice găsim în primul rând la Zlatna”.

Acesta a explicat și care ar fi condițiile condițiile în care s-ar putea construi o uzină de prelucrare, eventual la Zlatna, idee vehiculată de mai mulți miniștrii ai Economiei, până acum.

Citește și: Exploatările miniere din Apuseni, scurt istoric al unui dezastru programat. Cum au dispărut întâi minerii, ca să poată dispărea minele!

”Vreau să văd din partea Consiliului de Administrație propuneri concrete și un plan de acțiune pentru a putea exploata și pentru a putea procesa acest minereu mult mai bine decât o facem acum” a mai spus ministrul, care a vizitat Cuprumin în luna aprilie.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    vineri, 22.04.2022 at 20:12

    Ministrul promisiunilor ! De fapt toţi care s-au perindat prin ministere au fost first, la promosiuni. La făcut, nici de nota 5.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax