Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Justiției l-a demis pe directorul pușcăriei responsabil de eliberarea criminalului în serie care a incendiat o fată

Publicat

Ministrul Justiției l-a demis pe directorul penitenciarului care a permis eliberarea criminalului în serie care a incendiat o fată.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, l-a demis din funcție, marți, pe directorul Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin, locul unde a fost încarcerat Ion Turnagiu, bărbatul care a incendiat o fată de 17 ani din Mehedinți. Predoiu a dispus mai multe controale în acest caz.

Citește și: VIDEO: Florin Roman cere adoptarea de urgență a unui proiect prin care autorii unor crime multiple să nu mai poată fi eliberați

Conform unui comunicat al Ministrului Justiției, Predoiu a cerut Consiliului Superior al Magistraturii să sesizeze Inspecția Judiciară „în vederea efectuării de verificări cu privire la modul de respectare a dispozițiilor legale care reglementează liberarea condiționată în dosarul 3349/225/2019 al Tribunalului Mehedinți privind cererea de liberare condiționată a deținutului Ion Turnagiu”.

„Ministrul Justiției a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii, astăzi, 16 iunie 2020, sesizarea Inspecției Judiciare pentru a efectua un control tematic privind modul de respectare a acelorași dispoziții legale, la nivel național, având în vedere că această problemă a devenit recurentă și s-a manifestat din plin și în cazul legii privind recursul compensatoriu, cu consecințe grave asupra siguranței cetățeanului”, conform sursei menționate.

Ion Turnagiu de 45 de ani, cel care a incendiat o fată de 17 ani din Mehedinţi şi care acum e în spital cu arsuri mari, a fost eliberat condiţionat anul trecut. El a fost condamnat în 1993 pentru cinci crime, printre victime s-a numărat şi o femeie însărcinată.

Sursă: Stiripesurse.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Anca

    marți, 16.06.2020 at 14:36

    Romania este tara unde vezi miracole “cu ochii”. Cu o demitere se aduce inapoi o viata, invie mortii. Cu o demisie se repara greseli si vieti distruse. Traiasca justitia si fie ca de legile actuale sa le depinda vietile celor care le-au votat cat si a celor care le pun in aplicare.

  2. pilu

    marți, 16.06.2020 at 18:49

    Cum poti elibera ”conditionat” unul condamnat pe viata ? Ce termen, in timp, are viata in justitie ? La Aiud este unul condamnat prin 92, la 30 de ani pentru o crima si nici acum nu e liber. La asta nu exista termenul conditionat ? Intrebam si eu, ca sa ma dumiresc de judecata din penitenciare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax