Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul MAI, Radu Stroe, şi-a dat demisia din funcţie în urma accidentului aviatic din APUSENI: „Îmi cer scuze celor care le-am creat impresia de om indiferent”

Publicat

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe (PNL) şi-a dat demisia din funcţie, joi, la trei zile de la producerea accidentului aviatic din Munţii Apuseni, în urma căruia şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi studenta Aura Ion. Decizia vine după ce, cu o zi înainte, premierul Victor Ponta solicitase înlocuirea din funcţie a secretarului de stat MAI Cătălin Chiper şi a directorilor de la Romatsa, confirmând că intervenţia de căutare şi salvare de luni a fost un eşec, iar aceştia au părăsit din aceste posturi.

„Am decis să-mi depun demisia în semn de onoare. Aceşti salvatori de meserie nu trebuie să pătimească din cauza decidenţilor politici.

Îmi prezint scuze tuturor celor care prin unele declaraţii nefericite, dar nu rău intenţionate le-am creat impresia de om relaxat sau indiferent sau care ţine de scaunul de ministru. Plecarea mea trebuie să reprezinte un fapt de normalitate într-o ţară democratică”, a fost mesajul lui Radu Stroe în momentul anunţării oficiale a demisiei.

Ministrul a fost chemat la premier după ce şeful Guvernului a avut o discuţie cu liderul PNL, Crin Antonescu, la Palatul Victoria. Vicepremierul Gabriel Oprea ar urma să asigure interimatul la conducerea Ministerului de Interne, până la numirea unui nou ministru.

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, miercuri, că afirmaţiile lui Radu Stroe despre accidentul aviatic sunt „un exemplu de comunicare catastrofală”, menţionând că va propune conducerii PNL „măsuri politice radicale”, el menţionând şi că Ramona Mănescu, ministrul Transporturilor, nu a comunicat deloc în această perioadă.

Reamintim că, după accident, întrebat fiind de jurnalişti ce-şi reproşează privind modul în care s-a intervenit pentru salvarea pasagerilor avionului a spus că regretă că această tragedie s-a întamplat în timpul mandatului său şi că nu a existat celulă de criză pentru gestionarea acestui eveniment.

Citeşte şi VIDEO: FILMARE AERIANĂ de la locul ACCIDENTULUI AVIATIC din Apuseni: Ce au văzut pasagerii în momentul în care s-au prăbușit

Citeşte şi ACCIDENTUL AVIATIC din Apuseni: Filmul evenimentelor, VARIANTA OFICIALĂ. Detalii din raportul prezentat la Guvern

Citeşte şi ACCIDENTUL AVIATIC din Apuseni: Înlocuiri din funcţie la MAI, ROMATSA şi STS pentru deficienţe inacceptabile în operaţiunile de căutare şi salvare

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. bono

    joi, 23.01.2014 at 13:48

    Demisia Monstrului nu mai ajuta la nimic!
    Vrem demisia intregii clase politice si masuri radicale in toate domeniile administratie, altfel toti vom fi in pericol zi de zi!
    INDIFERENTA SI NEPASAREA CETATENILOR O SA UCIDA, prin activitatea nulitatilor care ne conduc!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax