Connect with us
Publicitate

ABRUD

Ministrul PSD al Economiei vizitează companiile de stat din Cugir și Abrud. Va găsi salarii mici și conducere politizată

Publicat

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, va fi prezent de miercuri seara până vineri dimineața (6-8 aprilie), în județul Alba, unde va avea mai multe ședințe și vizite de lucru la Uzina Mecanică și Fabrica de Arme Cugir, respectiv la Societatea Cupru Min Abrud.

Sunt 3 companii de stat din Alba extrem de politizate, unde directorii și membrii consiliilor de administrație sunt rotiți în funcție de algoritmii politici.

În paralel, salariile pe care muncitorii care lucrează în aceste firme sunt foarte mici. Situația a dus la proteste masive la Cugir, la jumătatea lunii februarie.

Atunci, Ministerul Economiei a ignorat zile întregi protestele și a refuzat să discute cu oamenii din cele două fabrici.

Situația nu este nici acum cu mult mai bună. Salariile în cele 3 fabrici sunt în continuare mici. În cazul firmelor de la Cugir, motivul pentru care salariile sunt în continuare păstrate aproape de salariul minim este acela că nu sunt competitive economic.

La Abrud însă, aceeași explicație, nu ține. Asta pentru că societatea de stat Cupru Min SA Abrud este pe profit.

VIDEO: Șefii industriei de Apărare ignoră protestele de la Cugir. Nimeni nu discută cu muncitorii, după 3 zile de grevă

De data aceasta, ministrul va rămâne în județ două nopți, iar vineri dimineața, de la ora 9.00, va susține o conferință de presă la sediul PSD din Alba Iulia.

 

Acesta este singurul moment dedicat întâlnirii cu mass-media, în cadrul vizitei de lucru în județul Alba, întrucât pe durata întregii zile de joi sunt planificate multiple activități la Cugir și în Apuseni.

Primele întâlniri de lucru vor avea loc la Uzina Mecanică și Fabrica de Arme din Cugir, iar în cadrul acestora se va discuta despre situația actuală a unităților de producție.

Vor fi vizitate companiile producătoare de armament și vor avea loc discuții cu reprezentanții Ministerului Economiei. Întâlnirile de lucru vor continua în Apuseni, cu reprezentanții societății Cupru Min Abrud.

Vezi și: Fost patron de discotecă, numit în CA al Cupru Min Abrud. Compania are un nou Consiliu de Administație, marca PSD

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Gelu Stoian

    miercuri, 06.04.2022 at 11:09

    MinistruTUL Economiei, monsiu Spataru Florinel – ! – -, va efectua o VIZITA de LUCRU – !! -, ca Impuscatul de la Targoviste – !!! – , LA Uzina Mecanica Si Fabrica de Arme din Cugir, ambele cu ” Conduceri POLITIZATE ” – !!!!! -si-n Apuseni, UNDE ” va discuta cu conducerea [ si ea ” politizata „, sau NU ????? ] societatii Cupru Min Abrud” timp de trei zile si doua nopti. In urma acestei MEMORABILE vizite DE LUCRU, Domnia Sa va Face din Rahatul gasit acolo,TREI Bice, care vor pocni fara a imprastia diaree !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. pilu

    miercuri, 06.04.2022 at 12:19

    Politizată ca politizată, dar nu pui nişte nătărăi numai să spui că-s de la tine din partid. De fapt PSD-ul la noi în judeţ a avut numai ciurucuri. S-a văzut şi la alegeri.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax