Connect with us
Publicitate

CUGIR

VIDEO: Șefii industriei de Apărare ignoră protestele de la Cugir. Nimeni nu discută cu muncitorii, după 3 zile de grevă

Publicat

Pe o ploaie măruntă, marți dimineață, sute de muncitori ai Uzinei Mecanice din Cugir s-au strâns în fața unității și au mers, în marș, până în centrul orașului. Au mers până în fața Fabricii de Arme, unde îi așteptau colegii lor de la această unitate, pentru a protesta. 

Este a treia zi de protest la Cugir, a treia zi când producția de armament și muniție din oraș s-a oprit. Este a treia zi de când muncitorii cer în stradă un salariu decent și condiții de muncă mai bune. 

Însă și în a treia zi, protestul este ignorat de autoritățile de la București. Nici un reprezentat al ministerului sau măcar un secretar de stat nu a venit la Cugir pentru a discuta cu protestatarii.

Constantin Bucuroiu, lider de sindicat la nivel național le-a făcut muncitorilor o propunere: o delegație din Cugir să meargă la București. 

CITEȘTE ȘI: VIDEO REPORTAJ: Ziua în care Cugirul a explodat. Fluturașii de salarii, scânteia protestelor de la cele două fabrici de armament

O parte dintre muncitori au precizat că de dimineață directorul Uzinei le-a spus că problema a fost transmisă către București, însă oamenii au continuat protestul și nu au vrut să reînceapă munca.

”Lasă, stăm în stradă până ne ascultă, oricum e la fel de frig ca în ateliere”, spune o angajată, în fața Fabricii de Arme. Deși atât șefii celor două fabrici, cât și protestatarii doreau o rezolvare a protestului luni după-masă, acest lucru nu s-a întâmplat la Uzina Mecanică.

Angajații au cerut încă de vineri dimineață, de când a început protestul la Cugir, mărirea salariilor cu minim 30%, însă luni, 14 februarie, în consiliu de administrație, conducerea ar fi oferit o mărire de 6,5%, procent insuficient pentru muncitori, pentru a încheia protestele.

CITEȘTE ȘI: ROMARM: zgârcită cu muncitorii din Cugir, generoasă cu șefii lor. Cât câștigă oamenii cheie de pe lanțul producției de armament

În fața Fabricii de Arme, grupul de protestatari era centrat în jurul unui șef de sindicat.

Între protestatari și-a făcut apariția președintele sindicatelor din industria de apărare

La un moment dat, în fața intrării în Fabrica de Arme și-a făcut apariția Constantin Bucuroiu, președintele Alianței Sindicatelor din Industria de Apărare și Aeronautică.

Acesta a avut un dialog cu muncitorii firmei, dar nici el nu a fost ferit de întrebările protestatarilor.

”Ce salariu aveți, domnule Bucuroiu?” l-a întrebat un protestatar. ”3.600 de lei”, a răspuns acesta. ”De ce nu vine nimeni de la București la Cugir?”, a fost o altă întrebare, la care protestatarii nu au primit un răspuns clar.

CITEȘTE ȘI: Continuă protestele la Uzina Mecanică din Cugir. Angajații nu sunt mulțumiți de ce le-a propus conducerea fabricii

În fața sutelor de muncitori prezenți la protest, Bucuroiu a declarat că de dimineață a avut o convorbire cu ministrul Economiei. Bucuroiu le-a propus muncitorilor ca pe parcursul acestei săptămâni o delegație de la Cugir să meargă la București pentru a avea o discutie cu ministrul.

Cel mai probabil acest lucru se va întâmpla în următoarele două zile, însă muncitorii nu se vor întoarce în fabrici și vor continua protestul.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    marți, 15.02.2022 at 12:52

    Atitudine tipic securistă. Nouă nu ne poate face nimeni, nimic,că noi suntem la putere.

  2. Cetatean loial

    marți, 15.02.2022 at 17:18

    Sclavagism modern! Ati cerut salariul unui neamt?
    Degeaba protestați,scoatetii in strada pe tradatori!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax