Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Sănătății: orice măsuri de relaxare, inclusiv redeschiderea școlilor, pot fi puse în pericol de noile focare

Publicat

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, lansează un avertisment în legătură cu redeschiderea școlilor motivând că noua tulpină de Covid-19 este una extrem de agresivă și riscăm un nou val de infectări.

Citește și VIDEO: Klaus Iohannis anunță că ȘCOLILE se REDESCHID din 8 februarie. În ce condiții se întorc elevii în bănci

În aceste condiții, Voiculescu susține că măsurile de relaxare, inclusiv redeschiderea școlilor, sunt în pericol.

Citește și Tulpina britanică este extrem de contagioasă: Românul depistat pozitiv a infectat 9 persoane din cele 10 cu care a avut contact

„Având în vedere contagiozitatea ridicată a noii tulpini, îndemnul nostru este pentru prudență. Numărul cazurilor este în creștere în foarte multe țări europene și riscul unui nou val al pandemiei este mare și pentru țara noastră.

Orice măsuri de relaxare, inclusiv redeschiderea școlilor, pot fi puse în pericol de câteva focare precum cel din școala bucureșteană”, a declarat Vlad Voiculescu.

Medicul Adrian Wiener, deputat USR: „Redeschiderea şcolilor pe 8 februarie nu este posibilă“

Un alt reprezentant USR, medicul Adrian Wiener, este de părere că școlile s-ar putea redeschide mai degrabă la jumătatea lunii martie, după ce un număr mai mare de profesori şi chiar elevi de peste 16 ani vor fi vaccinați anti-Covid-19.

Vezi și Mesaj alarmant de la Centrul European pentru Controlul Bolilor: pregătiți-vă şi pentru un număr crescut de pacienţi în spitale

„Nu cred că este posibil. Trebuie luat în calcul indicele de reproducere al acestui virus, în contextul în care presupunem deja că noua tulpină din Marea Britanie într-o oarecare măsură a înlocuit vechea tulpină şi în România şi contagiozitatea şi riscul sunt foarte mari.

Eu cred că pentru a reveni în siguranţă în şcoli, cred că ar trebui să fi trecut prin etapa de vaccinare o masă semnificativă a profesorilor şi de ce nu şi a elevilor peste 16 ani, bineînţeles, doar cei care doresc.

Ideal ar fi să dorească cât mai mulţi dintre ei, dar cred că încă şi nu e vorba doar de activităţile din interiorul şcolii, e vorba de mijloacele de transport până şi dinspre şcoală, de aglomerările pe care în general şcoala le produce în mod natural, în mod firesc”, a menționat Adrian Wiener.

Medicul Cristian Oancea: „Deschiderea școlilor este o decizie pripită”

Medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli infecțioase din Timişoara, a declarat că valul al treilea al pandemiei COVID-19 va afecta grav copiii.

 În plus, deschiderea școlilor ar putea duce la multe decese în rândul bătrânilor care nu s-au vaccinat anti-COVID-19.

Al treilea val al pandemiei, cu noile tulpini COVID deja apărute în alte state va ajunge și în România, după ce au fost semnalate deja primele trei cazuri. 

Specialiștii spun că acestea se transmit cu mult mai repede în comunitate, însă actualul vaccin anti-COVID va scădea rata mortalității în rândul vârstnicilor.

„Deschiderea școlilor este o decizie pripită”, avertizează medicul timișorean, mai ales că România se află în coada clasamentului în ceea ce privește vaccinarea persoanelor în vârstă și a celor cu risc crescut de infectare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Alina Constantin

    luni, 25.01.2021 at 04:57

    Atat Ministrul Sănătății, cât și medicii care au comentat, au dreptate.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax