Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Mircea Duşa: Am dat comenzi la cele două fabrici din Cugir pentru dotarea şi modernizarea Armatei

Publicat

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat, joi, că a discutat la Cugir cu directorii celor două fabrici pentru viitoare contracte cu Armata. Potrivit acestuia, MApN va beneficia de o rectificare pozitivă în acest an care va duce bugetul la peste 1,5% din PIB şi că mare parte din bani vor merge spre înzestrarea Armatei.

Mircea Duşa a declarat, în conferinţă de presă la Alba Iulia, că toţi banii primiţi la rectificarea bugetară se vor întoarce în industria de apărare din România.

Ministrul a făcut, joi, o vizită şi la Cugir, la fabricile specializate în producţia de armament şi muniţie şi a discutat cu directorii acestor fabrici pentru viitoare contracte cu Armata.

„Victor Ponta spunea zilele trecute că la rectificarea bugetară Ministerul Apărării Naţionale va beneficia de o rectificare pozitivă şi ca toţi banii care se alocă ministerului să se întoarcă în industria de apărare din România. Acest lucru îl vom face. Am discutat cu domnii directori (n.r. – directorii fabricilor de armament din Cugir) şi săptămâna viitoare deja am lansat comenzi către cele două întreprinderi din Cugir, comenzi care să asigure producţia de tehnică şi capabilităţi destinate apărării, care să fie puse la dispoziţa Ministerului Apărării, astfel încât programul de modernizare şi înzestrare a Armatei Române să fie unul complex şi unul compatibil cu cerinţele NATO în zilele de astăzi„, a spus Duşa.

El a precizat că în urma rectificării bugetul MApN va ajunge „undeva la 1,5-1,5 şi ceva din PIB”.

Mircea Duşa afirma, la începutul lunii trecute, că în 2013 a fost elaborat un document strategic, cu putere juridică, care să asigure o creştere anuală a bugetului Ministrului Apărării, astfel încât în 2016-2017 acesta să ajungă la 2% din PIB.

sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax