Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Miză de 7 milioane de euro. Modernizarea străzii Al. I. Cuza s-a blocat. Licitaţii contestate între „Diferit” Cluj și asocierea „Grup Corint”-„Florea Grup”

Publicat

Modernizarea pasajului peste râul Ampoi, respectiv a sectorului DN1-E81 pe strada Alexandru Ioan Cuza din Alba Iulia riscă să rămână în stadiul de proiect curajos al administraţiei locale, iar asta din cauza contestaţiilor depuse de societăţile comerciale participante la licitaţie. Contractul de finanţare pentru acest proiect va expira în 2013, iar până atunci lucrările ar trebui să fie finalizate. Din păcate, demararea investiţiei este întârziată în continuare de contestatari.

Câştigătorii ultimei licitaţii au fost firmele „Florea Grup” SRL şi „Grup Corint” SA, asociate, iar Primăria Alba Iulia urma să semneze contractul de modernizare, săptămâna trecută. Licitaţia a fost lovită însă de contestaţia firmei „Diferit” SRL Cluj-Napoca. Astfel, va urma din nou o perioadă de 30 de zile pentru a analiza solicitarea „Diferit” SRL şi a vedea dacă se va mai organiza o nouă licitaţie sau dacă se va realiza o reevaluare.

Reprezentanţii Primăriei Alba Iulia susţin că din cauza acestor întârzieri riscă să se piardă linia de finanaţare pentru acest proiect, iar investiţia să nu mai vadă lumina zilei: „Contractul de finanţare expiră prin aprilie-mai 2013, dată până la care lucrările vor trebui să fie gata. Există şanse ca, dacă se mai continuă mult cu acest război al contestaţiilor, să pierdem aceşti bani, iar proiectul să nu se mai realizeze veci. Dacă se ajunge în acea situaţie, ar mai exista varianta depunerii unei solicitări de prelungire a contractului de finanţare, dar asta e mai complicat”, a explicat Mihai Coşer, purtător de cuvânt al Primăriei Alba Iulia. Oa altă variantă luată în considerare de administraţia locală este retragerea de bunăvoie a a acestui proiect.

Reamintim că modernizarea sectorului DN1 – E81, de la km  382+400 până la km  385+160, pe strada Alexandru Ioan Cuza, inclusiv peste râul Ampoi şi pasajul de cale ferată, a făcut obiectul unui proiect depus de Primăria municipiului Alba Iulia şi aprobat spre finanţare în luna septembrie 2010, de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. A obţinut cofinanţare de la Uniunea Europeană, prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională, în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, iar valoarea totală a acestuia se ridică la suma de 30.375.822 lei.

Prima licitaţie a fost câştigată de firma „Diferit” SRL din Cluj-Napoca şi contestată la vremea respectivă de „Florea Grup” SRL şi „Newamport Compani” SRL Bistra.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. toby

    duminică, 16.10.2011 at 15:55

    …nu se lasa pdl-ul lui bianu …pdl-istilor voi mai aveti ceva in comun cu fiinta numita ..OM…adica bunul simt?

  2. ida tangi

    duminică, 16.10.2011 at 18:22

    nu ma deranjeaza ca nu se lasa PDL adica Florea M-D, Crup Corint adica Dan Sabau, Newamport adica frati Balea din Bistra. dar ca si idee sa vada si ei sa inteleaga odata pt totdeauna ca licitatiile facute de ei sunt doar negocieri intre prioritatile partidului pe plan regional sau local judetean.. gen Albanic adica Lupean la caminul cultural din Salciua sau alte licitati la Horea, Bistra, valea lunga OMA grup, Ocolis se duce draq Jidovina cu represali de la Deputatul M-tilor apuseni Olaru, nu are rost sa continuii…. oricum asocierea Instalatoru, Florea, Grup Corint, Pomponio a fost surclasata de catre Elis Petresti. trageti dvs concluziile

  3. toni

    miercuri, 19.10.2011 at 16:13

    Din pacate pentru albaiulieni, Hava, Florea si Corint, trag sforile in Alba Iulia.Pe banii nostrii bineinteles.

  4. Pingback: Primarul Clujului a primit mandat de arestare pentru 29 de zile. Vezi ce firmă implicată în dosar a făcut lucrări în Alba | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax