Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Modernizarea cartierului Gheorghe Șincai din Alba Iulia. Primăria cumpără serviciile de dirigenție șantier

Publicat

Primăria Alba Iulia a demarat procedura de achiziție a serviciilor de dirigenție de șantier pentru construirea ansamblului urban din cartierul Gheorghe Șincai. Este unul dintre obiectivele de modernizare a zonei ”Lumea Nouă”.

Contractul de finanțare pentru reabilitarea spațiilor publice urbane din cartierul ”Gheorghe Șincai”, pe o suprafață de peste 2 hectare a fost semnat anul trecut. Investiția este de peste 22,2 milioane lei, din care aproape 20 milioane lei (peste 4,17 milioane euro) sunt sume nerambursabile (POR Regio).

Prin această inițiativă, se vor face investiții, pentru crearea unui cartier modern și relaționarea cu celelalte zone urbane:

  • crearea de spații publice urbane în zona urbană marginalizată (sistematizare și echipare infrastructurală)
  • crearea de facilități pentru recereere (zone special amenajata pentru sport, locuri de joacă pentru copii
  • modernizare Piața Talcioc
  • crearea de spații verzi (scuaruri, grîdini)
  • construire ansamblu de locuințe sociale

Vezi și FOTO: Cum va arăta noul talcioc din Alba Iulia

Pentru implementarea proiectului ”Ansamblu urban cu spații socio-culturale, educative și de locuit, cartier Gheorghe Șincai, Alba Iulia” sunt prevăzute două contracte:

  • Etapa I –construire bloc nr. 1 zona Z3 din PUZ (din obiectivul construire ansamblu locuințe sociale 2 tronsoane, ce include și bloc nr.2 tronson tip B în etapa II; amenajările exterioare vor fi incluse în celălalt obiectiv)
  • Etapa I – construire ansamblu urban cu spații socio-culturale, educative și de recreere (etapele 1 și 2)

Pentru construirea primului bloc de locuințe sociale, au fost semnate deja contractele de proiectare și execuție lucrări.

Vezi și Cât va costa complexul de locuințe sociale și modernizarea talciocului din cartierul Gheorghe Șincai la Alba Iulia

Pentru ansamblul urban cu spații socio-culturale și de recreere, este în derulare achiziția serviciilor de proiectare/execuție lucrări.

Lucrările vizate

  1. În primă fază, se va amenaja trama stradală – 11.650 mp (strada A, până la intersecție cu aleile 4 și 8; aleea 1 și aleea de acces pentru centrul multifuncțional și talcioc, cu echiparea tehnico-edilitară aferentă străzilor și racorduri).
  2. Apoi se vor amenaja trotuarele și suprafețele pietonale din cadrul centrului multifuncțional, talcioc, teren minifotbal, bloc 1 și bloc 2.
  3. Urmează construirea terenului de minifotbal (1.125 mp) și a spațiului de joacă pentru copii (100 mp) din apropierea blocului nr. 2.
  4. Se va moderniza spațiul public urban talcioc, în suprafață totală de 960 mp.
  5. Se vor face scuaruri (spații verzi) pe 5.964,3 mp, aferente centrului multicultural (inclusiv grădină verde tip terasă), talciocului propus, terenului de minifotbal, blocului 1 și străzii A, locului de joacă bloc 2.
  6. Apoi se va construi centrul multifuncțional (2.390 mp) și blocul 1. Acesta din urmă va avea trei niveluri (parter și două etaje, cu suprafață utilă de 1.143 mp).

Diriginții de șantier vor supraveghea execuția lucrărilor pentru toate cele șase obiecte de investiții de mai sus.

Investiții pe 1,1 hectare

Modernizarea zonei ne va permite organizarea unor evenimente publice, culturale, educative și sociale.

În cadrul acestui proiect este vorba de sistematizare urbană și echipare infrastructurală, prin crearea de spații publice în zona străzii Gheorghe Șincai din Alba Iulia, unde infrastructura publică este precară.

Prin crearea spațiilor publice urbane este vorba de intervenții pe mai mult de 1,1 hectare teren, unde se vor realiza alei auto moderne, stații de autobuz, parcări, trotuare și suprafețe pietonale, inclusiv accesul către Centrul Mutifuncțional.

La semnarea contractului de finanțare (septembrie 2021), termenul de finalizare al proiectului era estimat de beneficiar ca fiind 31 decembrie 2023.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax