Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Modernizări la secțiile de Neonatologie și Obstetrică Ginecologie de la spitalul din Alba Iulia. Cât va fi investiția

Publicat

Secțiile de Neonatologie și Obstetrică Ginecologie de la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia vor fi modernizate, printr-o investiție din bugetul unității. Spațiile vor fi reamenajate pentru a corespunde noilor cerințe din punct de vedere sanitar și medical.

În ședința din 19 octombrie, consilierii județeni au aprobat datele investiției de „Modernizare și dotare Secția Neonatologie și Secția Obstetrică Ginecologie” a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

Valoarea acesteia este de 8.709.907,09 lei, din care lucrări de construcții-montaj, 6.218.271,79 lei cu TVA inclus.

Vor fi reamenajate spațiile de la etajul II corpurile A+B ale spitalului. Vor fi demolați unii pereți interior ți se va face compartimentare cu alții noi din gips-carton pe structura metalică.

De asemenea, se vor reface integral finisajele și instalațiilor interioare

Lucrări propuse

  • crearea de spații în conformitate cu noile cerințe din punct de vedere sanitar și medical, în vederea asigurarării unui circuit sanitar corespunzător între funcțiunile secțiilor medicale; pentru asigurarea de funcțiuni nou propuse în special pentru USTACC
  • înlocuirea integrală a instalațiilor interioare (sanitare, termice, electrice, fluide medicale
  • sisteme noi de instalații pentru semnalizare, detecție și stingere incendiu
  • înlocuirea tâmplăriilor interioare cu uși metalice pentru spații medicale, respective tâmplărie din aluminiu cu geam simplu pentru accese și compartimentări, respectiv usi rezistente la foc
  • refacerea integrală a finisajelor interioare cu materiale corespunzătoare din punct de vedere sanitar și medical (zugrăveli sanitare antimicrobiene la pereți și tavane, faianță la pereți, gresie și covor pvc pentru pardoseli)

Finisaje interioare:

  • pardoseli: cabinete, saloane, săli de tratament, gardă, oficiu, holuri aferente – covor PVC antibacterian, rezistent la trafic intens; grupuri sanitare, deșeuri, ploscare, lenjerie, holuri aferente – gresie.
  • pereți: cabinete, saloane, săli tratament, gardă, oficiu, holuri aferente – vopsitorii antibacteriene, de înaltă calitate.

Se vor înlocui integral toate instalațiile, respectiv: instalații interioare pentru alimentare cu apă rece, apă caldă menajeră, canalizare menajeră, instalații termice și ventilație, climatizare, instalații electrice și curenți slabi, gaze medicale etc.

Durata de execuție a lucrărilor este de 15 luni.

Execuția lucrărilor la acest obiectiv de investiții va fi achiziționată de către Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia și va fi finanțațată din fondurile proprii ale spitalului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax