Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Modificare în Codul Rutier: Șoferii vor fi obligați să tragă pe dreapta din fața ambulanțelor cu semnalele pornite

Publicat

smurd

Modificare în Codul Rutier: Șoferii vor fi obligați să tragă pe dreapta din fața ambulanțelor. Mulți șoferi făceau deja acest lucru din bun simț, dar în viitor vor fi obligați și de lege. 

Potrivit actualului Cod Rutier, șoferii sunt obligați să oprească imediat pe acostament sau pe carosabil în fața mașinilor de poliție sau pompieri.

Condiția este ca acestea să aibă în funcțiune mijloacele speciale de avertizare luminoasă de culoare roșie și sonore.

Potrivit unui proiect de modificare a Codului Rutier 2023, şoferii vor fi obligați să tragă pe dreapta și la ambulanțele care au semnalele de avertizare pornite.

Modificare în Codul Rutier 2023: Prioritate pentru ambulanțe

Mai exact, se propune completarea articolului 37, alineatul 1 al Ordonanței de Urgenţă nr 195 din 12 decembrie 2002, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 958/28 decembrie 2002, care în prezent are următoarea precizare:

  • Conducătorii de vehicule sunt obligați să oprească imediat, pe acostament sau, în lipsa acestuia, cât mai aproape de marginea drumului sau bordura trotuarului, în sensul de deplasare, la apropierea şi la trecerea autovehiculelor cu regim de circulație prioritară care au în funcțiune mijloacele speciale de avertizare luminoasă de culoare roșie şi sonore.

Citește și Cod Rutier 2023: situațiile în care poți rămâne fără permis de conducere. Ce prevede legea

Propunerea de modificare a codului rutier 2023 are la bază ideea că, în cazul ambulanțelor, fiecare minut contează, spun inițiatorii.

Ei consideră că măsura ar putea salva mai multe vieţi, mai ales atunci când traficul este îngreunat

”În cazurile urgente, în care trebuie să intervină imediat, contează fiecare minut, el putând face diferența între salvarea sau pierderea unei vieţi.

În ultimii ani, nu puține au fost cazurile în care cetățenii au fost nemulțumiți de timpul de acțiune al ambulanțelor.

Întârzierile duc la îngreunarea întregii misiuni sau chiar la pierderea de vieți omenești”, afirmă inițiatorii proiectului, în expunerea de motive.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax